Nee, je moet absoluut geen pre-workout poeder opscheppen, bevestigen artsen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Artsen hebben ouders en sportschoolbezoekers scherp gewaarschuwd voor de TikTok-trend van droog scheppen, nadat onderzoekers in de VS onderzoek hadden gedaan naar de praktijk. Video's die laten zien hoe je een scoop kunt drogen, hebben meer dan 8 miljoen views verzameld op TikTok, maar de resultaten kunnen gevaarlijk, zo niet dodelijk zijn.

Droog scheppen houdt in dat voedingssupplementen puur worden ingenomen in plaats van verdund in water, zoals aanbevolen door de fabrikanten. Onderzoekers spreken op a gezondheidsconferentie in de VS hebben de groeiende trend als gevaarlijk gemarkeerd, uit bezorgdheid dat tieners die worden beïnvloed door sociale media, droge scheppen zullen proberen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Pre-workoutpoeders bevatten doorgaans ingrediënten die zijn ontworpen om het lichaam een ​​boost te geven vóór een training om het uithoudingsvermogen te vergroten. Gewoonlijk bevat een pre-workoutsupplement aminozuren, vitamines en ingrediënten zoals cafeïne, creatine en bèta-alanine. Onderzoekers van het Cohen Children's Medical Center in New York ontdekten dat een bolletje pre-workoutpoeder evenveel cafeïne kan bevatten als vijf kopjes koffie. Het is aangetoond dat het innemen van grote hoeveelheden cafeïne een effect heeft op het hart en hartkloppingen en extra of gemiste slagen kan veroorzaken.

De dry-scooping-trend is niets nieuws; Reddit-threads die de voordelen van het inhaleren van droog poeder bespreken, dateren van vijf jaar. De trend is de afgelopen maanden echter weer aan een opmars bezig, mede dankzij TikTok. De onderzoekers van het onderzoek analyseerden 100 video's die op TikTok waren gepost met de hashtag pre-workout, en slechts acht daarvan lieten zien dat het poeder werd gebruikt op de beoogde manier.

Kan droog scheppen een hartaanval veroorzaken?

Een TikTok-gebruiker, Briatney Portillo, onlangs de krantenkoppen gehaald nadat ze beweerde dat ze droog scheppen had geprobeerd en daardoor een hartaanval kreeg. De 20-jarige zei: ik had nooit gedacht dat mij zoiets zou overkomen. Vooral omdat ik zo jong ben.

Voedingswetenschapper Bridget Benelam, van de British Nutrition Foundation, vertelde: BBC nieuws : 'Er lijkt niet veel onderzoek te zijn gedaan naar de voordelen van deze producten, hoewel er enig bewijs is dat cafeïne in sommige gevallen de sportprestaties kan verbeteren. Deze onderzoeken worden meestal gedaan bij atleten, en het is dus niet duidelijk hoe relevant dit is voor de bredere bevolking.

'Het cafeïnegehalte in deze producten varieert van het equivalent van ongeveer één tot meer dan drie kopjes filterkoffie, indien bereid volgens de instructies van de fabrikant.

'Er is dus een risico op overconsumptie van cafeïne, vooral als je meer dan één keer per dag gebruikt, of als je alleen het poeder consumeert, waarbij je mogelijk meer dan de aanbevolen hoeveelheid consumeert.'

Naast de effecten op het hart, hebben onderzoekers ontdekt dat het per ongeluk inademen van poeder verstikking, infecties of longontsteking kan veroorzaken.

Dokter en YouTuber Bernard Hsu plaatsten een video- over een patiënt die naar verluidt in het ziekenhuis was opgenomen met een hersenletsel nadat hij acht scheppen pre-workout droog had geschept. In zijn video legt Hsu uit: De combinatie van enorme hoeveelheden cafeïne en bèta-fenylethylamine in acht scheppen pre-workout die in één keer werden ingeslikt, met zwaar tillen, alles bij elkaar had de bloeddruk [van de patiënt] zo hoog kunnen verhogen dat het zijn hersenen beginnen te aaien in de vorm van een bloeding.

Met dit alles in het achterhoofd zouden we het droog scheppen zeker afraden. Als je eiwitpoedershakes wilt gebruiken als onderdeel van je fitnessdoelen, hebben we de beste eiwit shakers hier.

Als alternatief, waarom niet eens een kijkje nemen op de beste oefeningen om te doen als je de hele dag zit . En terwijl we toch bezig zijn, hebben we ook trainingsadvies over hoe je buikvet kunt verwijderen, de beste weerstandsbandtrainingen die je bijna overal kunt doen, en de beste Tabata-trainingen om te proberen.

De beste aanbiedingen voor weerstandsbanden van vandaag 20 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur12minuten39droogKorting DEENSE DUURZAAMHEID Weerstand... Amazone Prime $ 18,99 $ 2,86 Visie Thera-Band Professionele Latex... Walmart $ 13,79 Visie SKLZ Pro Weerstandsband DICK'S Sportartikelen $ 14,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen