Dit is het perfecte moment om een ​​EV te kopen - en de gascrisis in het VK bewijst het

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je op internationaal nieuws hebt gelet (of als je in het VK woont), weet je dat Groot-Brittannië benzineproblemen heeft. Wat begon als een klein probleempje, veroorzaakt door een Brexit-gerelateerd gebrek aan vrachtwagenchauffeurs, is nu uitgegroeid tot een groot probleem brandstoftekort .

Apple iPhone 11 vs 12 "

Elektrische auto's hebben dat probleem natuurlijk niet, omdat ze geen vloeibare brandstof nodig hebben die per tankwagen moet worden aangeleverd. Het is iets dat niet onopgemerkt is gebleven en het bewijst dat het nu een goed moment is om een ​​EV te kopen.Gastekorten betekenen niets voor EV-bezitters

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Volgens InsideEV's , was er een stijging van 1600% in EV-gerelateerde Google-zoekopdrachten op 24 september - de dag dat de brandstofcrisis in het VK meer wijdverbreid raakte. Analyse van Autogids toont ook aan dat de online interesse in EV's 16 keer hoger was dan het eendagsgemiddelde. In de tussentijd Carwow , een van de toonaangevende automarktplaatsen in het VK, zag op 26 september een toename van 56% in het aantal zoekopdrachten naar elektrische voertuigen.

Met andere woorden, mensen gingen ervan uit dat elektrische auto's niet dezelfde leveringsproblemen hebben als auto's op gas. Zelfs als de lokale laadstations net zo overvol raken als Britse benzinestations, kunnen EV-bezitters nog steeds vrijwel overal aansluiten waar stroom is.

Of je nu een speciale EV-oplader voor thuis gebruikt, of een eenvoudig stopcontact, beide zijn prima bronnen van elektriciteit — zij het twee die met aanzienlijk verschillende snelheden worden opgeladen.

Natuurlijk zijn elektrische auto's zelf niet immuun voor infrastructuurproblemen. Ze moeten wel kunnen aansluiten en opladen, wat onmogelijk is als er geen stroom van het net komt. Maar zoals de recente massale stroomstoringen in Texas hebben aangetoond, heeft een volledig stroomverlies veel ernstigere gevolgen dan het onvermogen van een auto om op te laden.

Geen stroom betekent geen warmte en geen internettoegang, en dwingt essentiële diensten om hun toevlucht te nemen tot de beperkte noodstroomreserves die ze hebben. Een geschatte 700 mensen naar verluidt overleden als gevolg van de stroomstoringen in Texanen, en in vergelijking hiermee is het feit dat je je auto niet kunt opladen van weinig belang.

Het betekent ook dat er geen benzinepompen zijn, aangezien benzinestations niet kunnen werken tenzij er stroom naar de pompen gaat. Een aantal Texanen kon hun auto gebruiken om aan de kou te ontsnappen en hun essentiële apparaten op te laden, maar dat werkt alleen zolang je benzine in de tank hebt.

schermgrootte iphone 8+

Een EV zou dat ook kunnen doen, met dezelfde beperking dat als de vermogensreserves eenmaal op zijn, het niet te voorspellen is wanneer ze terugkomen. Maar er is één voordeel: er komen een aantal grotere EV's op de markt met de belofte dat ze kunnen dienen als back-upstroombron. De komende Ford F-150 Bliksem is zo'n voertuig.

Elektrificatie komt eraan, maar waarom wachten?

Uiteindelijk, ondanks veel weerstand van bepaalde partijen, gaan auto's op elektriciteit rijden - het is alleen een kwestie van wanneer.

De EU is van plan om de verkoop van nieuwe auto's op gas in 2035 effectief te verbieden, hoewel individuele landen, waaronder het VK en Denemarken, van plan zijn dit veel eerder te doen. In de VS heeft Joe Biden: bekend gemaakt plannen om elektrische auto's tegen 2030 voor minstens de helft van de verkoop van nieuwe auto's voor hun rekening te nemen.

Maar het is niet nodig om te wachten, en de huidige gasproblemen in het VK laten zien dat het nu een goed moment is om een ​​elektrische auto te kopen. Niet alleen is het voor andere mensen in principe onmogelijk om in paniek elektriciteit te kopen en te hamsteren, de kosten van elektriciteit zijn aanzienlijk goedkoper dan de prijs van gas.

Volgens de Amerikaanse ministerie van Energie , is de gemiddelde prijs van gas in de VS $ 2,85 per gallon, terwijl de gemiddelde prijs van een equivalente 'eGallon' elektriciteit slechts $ 1,16 is. In feite zijn in elke staat de gemiddelde kosten van benzine hoger dan de kosten van elektriciteit.

studies hebben ook aangetoond dat EV's over het algemeen goedkoper zijn in onderhoud dan auto's op gas. Dat is te danken aan het feit dat er minder bewegende delen zijn die kunnen verslijten, en het feit dat normaal routineonderhoud, zoals een olieverversing, niet nodig is.

Hoewel EV's direct meer kosten, is de prijs aan het dalen. De 2022 Nissan Leaf is een goed voorbeeld, aangezien de startprijs $ 4.270 goedkoper is dan het equivalente model uit 2021.

Elektrisch kopen is nog niet voor iedereen weggelegd, vooral als je niet in een gebied woont met een goede openbare oplaadinfrastructuur. Maar zoals het VK zojuist aan de wereld heeft laten zien, kunnen en zullen gastekorten nog steeds voorkomen. Het ophalen van een elektrische auto kan je gemoedsrust geven mocht dit ooit bij jou in de buurt gebeuren - en het betekent in ieder geval dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de gasprijzen.

De beste deals voor dashcams van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur40minuten09droogKorting Garmin Dashcam Mini 2, Tiny... Amazone Prime $ 129,99 $ 109,99 Visie Korting Garmin - Dashcam Mini 2 -... Beste koop $ 129,99 $ 109,99 Visie Vantrue N2 PRO - Dual Dash... Walmart $ 169,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen