Nvidia GeForce RTX 3080-benchmarks zijn zojuist uitgelekt - en AMD zou zich zorgen moeten maken

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Anticipatie bouwt zich op rond Nvidia's GeForce RTX 3080 , en een nieuwe reeks gelekte benchmarks onthult een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige generatie - en zou Nvidia een grote boost kunnen geven ten opzichte van AMD in de volgende generatie GPU-oorlogen.

Gespot door Hardware lekken , een 3DMark-benchmarkresultaat voor wat naar verluidt de GeForce RTX 3080 is, laat zien dat het tot 21% sneller is dan de GeForce RTX Titan, de krachtigste grafische kaart van Nvidia. Maar de Titan is niet echt een consumenten-GPU, dus voor een betere vergelijking behaalde de GeForce RTX 3080 een score van 18.257, wat 30% sneller is dan de GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition, een top-end huidige generatie grafische kaart.beste 55" smart-tv
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is vermeldenswaard dat de GeForce RTX 3080 niet bij naam werd genoemd. In plaats daarvan werd het benchmarkresultaat bestempeld als onbekende Nvidia Ampere GPU. Maar aangezien Nvidia de neiging heeft om een ​​nieuwe generatie GPU's in te luiden met een hoogwaardige grafische kaart, kunnen we verwachten dat deze kaart het equivalent is van de RTX 3080, zelfs als deze die nomenclatuur niet gebruikt.

windows 10 veilige modus sleutel

Aangezien de GPU wordt geleverd met een kernsnelheid van 1.935 MHz en een geheugenkloksnelheid van 6.000 MHz, lijdt het geen twijfel dat deze grafische kaart een high-end component is in plaats van een mid-range GPU van Nvidia.

Volgens HardwareLeaks zal de GA102-matrijs waarop de RTX 3080 is gebaseerd, in drie varianten komen: een topmodel Titan, een RTX 3090- of Ti-model en de standaard RTX 3080. En geheugenconfiguratie voor de GPU komt in varianten van 24 GB, 12 GB en 10 GB. Dit werd verder bevestigd door tech leaker KatCorgi op Twitter.

Bekijk meer

Met een geheugenbandbreedte van 21 Gbps lijkt de RTX 3090 — die ook wel de RTX 3080 Ti zou kunnen worden genoemd — een absolute krachtpatser van een grafische kaart te worden. Hoewel de aangeprezen bandbreedte van 19 Gbps van de RTX 3080 waarschijnlijk betekent dat hij niet traag zal zijn als het gaat om hoogwaardige grafische prestaties.

Dit alles komt erop neer dat de nieuwe Ampere-gebaseerde GeForce RTX grafische kaarten een belangrijke upgrade zijn ten opzichte van de huidige GeForce GPU's die de Truing-architectuur gebruiken. We verwachten ook dat de volgende generatie GeForce grafische kaarten worden geleverd met ingebouwde raytracing-prestaties, mogelijk zelfs met een co-processor om te zorgen voor die veeleisende renderingtechniek.

beste thuistrainingsfiets

Ray-tracing-prestaties zullen waarschijnlijk belangrijker worden in toekomstige games, zoals de PS5 en Xbox Series X zullen hebben raytracing-hardware en zou een nieuwe generatie titels kunnen inluiden die de realistische verlichtingstechnologie gebruiken. Dus het hebben van een reeks GPU's die door de grafische eisen van ray-tracing kunnen kauwen, zou een zegen kunnen zijn voor pc-gamers.

We verwachten dat Nvidia ergens in augustus of september de covers van de volgende GeForce RTX-reeks zal halen. En het zal moeten doen, dus als aartsrivaal AMD zou moeten debuteren een high-end Radeon grafische kaart dat zou een GeForce-moordenaar worden.

De beste Razer Basilisk X Hyperspeed-deals van vandaag 2 Amazon-klantrecensies Korting Razer - Basilisk X Hyperspeed... Beste koop $ 59,99 $ 34,99 Visie Korting Razer Basilisk X HyperSpeed ​​-... Walmart $ 59,99 $ 34,99 Visie Korting Razer Basilisk X Hyperspeed... Amazone Prime $ 69,98 $ 44,98 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen