Nvidia GeForce RTX 3080 kan binnenkort gemakkelijker te kopen zijn - maar pas op!

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Meer dan zes maanden na de lancering van de Nvidia GeForce RTX 3080 en de kaart is nog steeds duivels moeilijk te vinden in voorraad. Hoewel dat snel zou kunnen veranderen, alleen niet op een goede manier.

opmerking 20 ultra beste geval

Dat is omdat HKEPC-hardware meldde dat grote hoeveelheden grafische kaarten uit de GeForce RTX 30-serie en AMD Radeon RX 6000-serie binnenkort in de verkoop kunnen gaan. De in Hong Kong gevestigde nieuwspublicatie vond gesprekken tussen cryptocurrency-mininggroepen op het Taiwanese bulletinboard PTT waaruit blijkt dat grote hoeveelheden grafische kaarten worden klaargemaakt voor wederverkoop.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als zodanig kunnen eBay- en andere resellersites binnenkort een stormloop krijgen met wenselijke grafische kaarten die erop worden geplaatst. Een katalysator voor deze situatie, zoals gerapporteerd door onze zustersite TechRadar , is te wijten aan het agressieve optreden van China tegen cryptomining, waardoor de wereldwijde waarde van cryptocurrencies een duikvlucht heeft genomen.

Dus cryptominers die massa's krachtige nieuwe grafische kaarten hebben gekocht om de berekeningen te maken die nodig zijn om cryptocurrencies te 'minen', zijn nu blijkbaar op zoek naar deze kaarten tegen bijna marktwaarde.

Gezien hoe scalpers de prijs van nieuwe grafische kaarten hebben gezien, en inderdaad sommige oudere GPU's, omhoogschieten, zou dit als goed nieuws klinken. Alleen is het dat niet.

beste 8k-tv voor gamen

Hoe verleidelijk het ook mag klinken om eindelijk een grafische kaart te kopen, dit zijn misschien niet de kaarten die je wilt, volgens PC-gamer .

De kans is groot dat deze kaarten in cryptomining-boerderijen zijn verpakt en 24/7 en mogelijk op volle kracht zijn blijven draaien, wat betekent dat ze verre van nieuw zijn, zelfs als ze er presentabel uitzien op eBay.

Net zoals je geen tweedehands auto wilt kopen die zijn hele leven agressief heeft gereden, raden we je aan om te voorkomen dat je een van deze kaarten krijgt als en wanneer je op de open markt begint te druppelen. Eigenlijk, sommige fabrikanten in bepaalde gebieden hebben verklaard dat cryptomining de garantie van een kaart ongeldig maakt.

Sommige cryptominers hebben ons verteld dat ze grafische kaarten zullen undervolten en optimaliseren om efficiënt te zijn in plaats van ze simpelweg te maximaliseren. Als zodanig kan een grafische kaart die wordt gebruikt voor high-end game-uren aan het einde in een slechtere staat verkeren. Maar we raden je ook niet aan om er een te kopen.

En hoewel individuele miners hun GPU kunnen optimaliseren voor efficiënte mijnbouw, is er geen garantie dat grote cryptofarms hetzelfde hebben gedaan. Kortom, ga hier voorzichtig te werk.

best beoordeelde loopbanden voor thuis

In plaats daarvan raden we je aan om je tijd af te wachten en onze waar Nvidia GeForce RTX 3080 . kopen pagina, evenals andere koopgidsen die we hebben op Tom's Guide. En als je de nieuwste RTX grafische kracht wilt, bekijk dan onze selectie van de beste gaming-pc's of beste gaming-laptops .

De beste Microsoft Xbox Game Pass Ultimate-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen14uur22minutentwintigdroog Microsoft Game Pass Ultimate... Dell $ 14,99 Visie Microsoft Xbox-gamepas... Lenovo VS $ 14,99 Visie Korting Xbox Game Pass Ultimate Microsoft VS $ 14,99 $ 1 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen