Nvidia GeForce RTX 3080 lek hints op enorme prestatie-upgrade

(Afbeelding tegoed: Nvidia)

Een nieuwe foto van een vermeende Nvidia GeForce RTX 3080 is opgedoken in Reddit , waardoor we wat meer inzicht krijgen in hoe een grafische kaart van de volgende generatie van Nvidia eruit zou kunnen zien.

De nieuwe foto is van iemand die LeeJiangLee heet, een naam die niet is geassocieerd met eerdere lekken, dus we raden je aan de nieuwe snap met een flinke snuf zout te nemen. Maar als het inderdaad een foto is van de GeForce RTX 3080, dan laat het ons zien dat er heel wat koeling in de grafische kaart zal zijn.De nieuwe foto toont de grafische kaart zonder zijn omhulsel, en laat zien wat er gaande is onder het ontwerp met dubbele ventilator en naast de grote blootgestelde koellichamen. En er lijken voldoende warmtepijpen te zijn om warmte weg te leiden van de GPU.

Krediet: LeeJiangLee

Ondanks deze lef-en-alles-stijlfoto, is er nog niet veel meer dat we kunnen verzamelen over de GeForce RTX 3080. Maar we kunnen stellen dat de grote koellichamen en de vinnen en ventilatoren die op de vorige foto te zien zijn, nodig zijn om de GPU-kracht van de RTX 3080 onder controle te houden.

  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Voor niet-ingewijden geldt in het algemeen: hoe krachtiger een grafische kaart wordt, hoe meer elektrisch vermogen hij nodig heeft. En meer elektriciteit die over de transistors in een grafische kaart stroomt, betekent meer warmte, die, als er niets aan wordt gedaan, het silicium waarop een GPU is gebouwd, kan beschadigen.

Adequate koeling kan voorkomen dat een krachtige grafische kaart zichzelf beschadigt, maar serieuze koeling is nodig om ervoor te zorgen dat de kaart gedurende langere tijd op vol vermogen kan werken. Ineffectieve koeling kan leiden tot 'throttling' van een grafische kaart, waardoor de GPU zichzelf vertraagt. Dat is niet iets dat je wilt als grafisch veeleisende games van de volgende generatie, die binnenkort worden ingeluid met de PS5 en Xbox Series X, later dit jaar verschijnen.

Helaas kan dit leiden tot: de GeForce RTX 3080 met een ontwerp dat niet echt in de smaak valt bij onze technische smaak . Maar we stellen het op prijs dat sommigen van jullie niet geven om de esthetiek in de ingewanden van je gaming-pc, en in plaats daarvan zoveel mogelijk kracht willen. En als dat het geval is, zou de GeForce RTX 3080 de kaart voor jou kunnen zijn. Tenzij natuurlijk, AMD heeft een Radeon-retort in de maak

De beste Microsoft Xbox One X-deals van vandaag 444 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over03dagen14uur52minutenVier vijfdroog Nintendo-patrooncontroller... SpelStop $ 15,99 Visie Microsoft Xbox One X 1TB... Walmart $ 629 Visie Xbox One S 1TB bundel -... Amazone $ 699 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen