Nvidia GeForce RTX 3080-opvolgers kunnen monsterlijke stroomvereisten hebben

(Afbeelding tegoed: Asus)

welke telefoons krijgen ios 15

Omdat het zo moeilijk te vinden is waar koop je de Nvidia GeForce RTX 3080 , en tekorten die waarschijnlijk nog maanden aanhouden, is een mogelijke manier om te wachten op Nvidia en AMD's next-gen vlaggenschip grafische kaarten. Volgens een nieuw gerucht moet u echter mogelijk controleren of uw stroomvoorziening de taak aankan.

Twitter-gebaseerde leakers @ kopite7kimi en @greymon55 beide suggereerden dat de Nvidia AD102 GPU, de waarschijnlijke basis van de Nvidia Lovelace next-gen GPU's, zouden zelf meer dan 400 watt kunnen trekken. Ter vergelijking: de Nvidia GeForce RTX 3080 heeft een vermogen van 320 watt, terwijl de GeForce RTX 3080 Ti een vermogen heeft van maximaal 350 watt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De equivalente modellen van AMD kunnen ook veel meer energie verbruiken. Samenvoegen van aanwijzingen uit Boondrewd , een Beyond3D-forumgebruiker met duidelijke voorkennis, Duitse site 3D-centrum berekend dat de AMD Navi 31 processor kan slurpen tot 420-450 watt.

Bekijk meer

Nu moet dit allemaal met nog meer zout worden genomen dan het gemiddelde GPU-gerucht; stroomverbruik kan veranderen tijdens de ontwikkeling, en kopite7kimi zelfs getweet dat ze niet precies weten hoeveel elektrisch sap de Nvidia AD102 nodig heeft. Dit is een van de betrouwbaardere leakers voor pc-hardware, hoewel we Boondrewd niet kennen.

Toch kunnen sluipende stroomvereisten een punt van zorg blijven voor pc-bezitters met goedkopere PSU's. Hoewel je bij het dagelijkse GPU-gebruik niet constant in aanraking komt met de TDP van je kaart (thermisch ontwerpvermogen, de maximale warmteafgifte van een component in watt), is het een goede gewoonte om een ​​voeding te gebruiken die voldoende kan zijn voor alle verschillende onderdelen wanneer ze op volle belasting staan.

wanneer krijgen we een stimulans?

Daarom beveelt Nvidia een 750 W PSU aan voor de GeForce RTX 3080; alleen, het zal nooit de helft daarvan trekken, maar er moet hoofdruimte zijn voor je CPU, moederbord, koeling, opslag en al het andere. Voor veel pc-configuraties is het mogelijk om weg te komen met een 650W-voeding. Maar als de volgende generatie grafische kaarten aanzienlijk meer stroom nodig heeft, moet u mogelijk uw PSU upgraden om de nieuwe GPU op zijn best te laten werken.

Potentiële kopers hebben in ieder geval tijd om erover na te denken. Zowel Nvidia als AMD zullen naar verwachting hun next-gen GPU's pas in 2022 lanceren, met AMD-CEO Dr. Lisa Su die onlangs heeft bevestigd wanneer kun je RDNA en Zen 4-hardware verwachten? .

De beste Gaming Mouse-deals van vandaag 4 Walmart-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen01uur09minuten52droogKorting Razer DeathAdder Essentiële... Amazone Prime $ 49,99 $ 19,99 Visie Korting Logitech MX518-gamingmuis Walmart $ 59,98 $ 35 Visie Korting CORSAIR - HARPOEN RGB... Beste koop $ 49,99 $ 39,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen