Nvidia GeForce RTX 3080 Ti kan opnieuw worden uitgesteld

(Afbeelding tegoed: Nvidia)

Het lijkt erop dat de langverwachte lancering van de Nvidia GeForce RTX 3080 Ti opnieuw is uitgesteld tot ten minste half mei.

Het rapport komt van ITHome , waarin wordt beweerd dat Nvidia de vertraging heeft onthuld in een interne bedrijfsmemo. Volgens de interne memo moet een release 'rond half mei' worden verwacht.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De aankomende RTX 3080 Ti was oorspronkelijk geruchten als een verbeterde 20 GB-versie van de RTX 3080. De Stock Keeping Unit (SKU) is sindsdien verschoven naar herziene specificaties, waarbij de kaart nu 12 GB geheugen bevat. De vermindering was waarschijnlijk te wijten aan het aanhoudende geheugen- en chiptekort veroorzaakt door de Covid-19-pandemie. Aangezien de lancering naar verluidt over twee maanden zal plaatsvinden, is het mogelijk dat de RTX 3080 Ti naast de langverwachte RTX 3070 Ti zal verschijnen.

Over geheugen gesproken, recente geruchten wijzen erop dat de RTX 3080 Ti ook minder Compute Unified Device Architecture (CUDA)-kernen zal uitrusten, vergeleken met wat in de eerdere lekken werd gezegd. De fabrikanten zijn naar verluidt van plan om de komende GPU 10.240 cores op te nemen, dat is 256 cores minder dan aanvankelijk werd verwacht.

Sommige lekken suggereren ook dat Nvidia van plan is de cryptomining-mogelijkheden van de RTX 3080 Ti te beperken om bulkaankopen van miners te ontmoedigen. Dit zou de voorraad verminderen voor reguliere consumenten die al moeite hebben met het vinden waar te koop RTX 3080 .

Het bedrijf gebruikte eerder een vergelijkbare aanpak met de lancering van de RTX 3060, met de hash-snelheidsbegrenzer waarmee de firmware van de kaart elke vorm van wiskundige hash-bewerkingen kon detecteren die over het algemeen worden gebruikt om cryptocurrency te minen. Helaas, Nvidia per ongeluk ontgrendeld de kaart voor Ethereum-mining kort daarna via een software-update.

Volgens HKEPC , zal de RTX 3080 Ti naar verwachting rond de $ 999 kosten, waarmee hij het perfecte prijsmidden tussen de RTX 3080 ($ 699) en RTX 3090 ($ 1499) bereikt. Het gerucht ging dat de grafische kaart in eerste instantie in december 2020 zou aankomen, die vervolgens verder naar januari werd geduwd en februari . Latere rapporten stelden toen dat de release was uitgesteld 'voor onbepaalde tijd' . Een verslag eerder deze maand door ChannelGate beweerde dat de RTX 3080 Ti naar verwachting medio april in de schappen zou liggen.

Hoewel de lancering nu naar verluidt binnen iets minder dan twee maanden zal plaatsvinden, zal het waarschijnlijk een uitdaging blijven om er een te vinden, gezien de grote vraag en productiehindernissen veroorzaakt door de Covid-19-pandemie.

De beste Nvidia GeForce RTX 3080-deals van vandaag ASUS ROG STRIX NVIDIA GeForce... Amazone $ 2.600 Visie 2021 Nieuwst ASUS TUF Gaming... Amazone $ 2.700 Visie Nvidia grafische kaart... Amazone $ 3.049,74 Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen