Nvidia GeForce RTX 3080 begint terug te vechten tegen cryto-mijnwerkers - hier is hoe

(Afbeelding tegoed: Nvidia)

Nieuwere versies van de Nvidia GeForce RTX 3080 , evenals de GeForce RTX 3070 en GeForce RTX 3060 Ti grafische kaarten krijgen allemaal cryptocurrency-mining-begrenzers toegevoegd om hun aantrekkingskracht op mensen die hongerig zijn naar digitaal geld in te perken.

Nou, Nvidia heeft bekend gemaakt dat het zal voortbouwen op de a mijnbegrenzer naar de It die in de GeForce RTX 3060 is geplaatst om ervoor te zorgen dat de bovengenoemde kaarten niet worden opgepikt door crypto-mijnwerkers. 'We denken dat deze extra stap ervoor zal zorgen dat gamers overal meer GeForce-kaarten tegen betere prijzen kunnen kopen', zegt Nvidia.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Deze nieuwe hash-limiter heeft geen invloed op kaarten die momenteel op de markt zijn. Deze nieuwe hash-beperkte kaarten worden eind mei verzonden. Dit zou het vinden kunnen maken waar koop je de Nvidia GeForce RTX 3080 een beetje makkelijker als er weer voorraad is.

'Omdat deze GPU's oorspronkelijk zijn gelanceerd met een volledige hash-snelheid, willen we ervoor zorgen dat klanten precies weten wat ze krijgen als ze GeForce-producten kopen', zegt Nvidia's global head of GeForce Marketing Matt Wuebbling. 'Om hierbij te helpen, labelen onze GeForce-partners de GeForce RTX 3080, RTX 3070 en RTX 3060 Ti-kaarten met een 'Lite Hash Rate' of 'LHR'-identificatie. De identificatiecode staat in de productvermeldingen in de detailhandel en op de doos.'

Opgemerkt moet worden dat Nvidia geen melding heeft gemaakt van de dubbel dure RTX 3090. Het lijkt erop dat de kaart van $ 1.500 geen begrenzers zal hebben, wat waarschijnlijk een goede zaak is gezien de kaart zo verdomd veel kost. Het is waarschijnlijk dat Nvidia een reactie zou hebben gekregen van enthousiaste mijnwerkers die geen beperkingen wilden op hun dure aankoop. Het is waarschijnlijk dat de geruchten aanstaande zijn GeForce RTX 3080 Ti zal echter ook LHR hebben ingeschakeld.

Met de sterke stijging van de Bitcoin- en Ethereum-waarde tijdens de Covid-19-pandemie, zijn de nieuwste grafische kaarten van Nvidia het modeltool geworden voor het delven van cryptocurrency. Het zijn ook niet alleen professionele mijnwerkers. Zelfs gemiddelde consumenten die een kaart in handen krijgen, kunnen de kosten binnen een paar maanden terugverdienen, afhankelijk van hoeveel ze uitgeven als ze hun nieuwe GPU's gebruiken om te minen.

Nvidia biedt wel aan Crypto-mijnprocessors (CMP) die ideaal zijn voor mijnbouw. Helaas pushen deze kaarten geen graphics.

De aanhoudende effecten van de Covid-19-pandemie zullen de RTX 3080 voorraad ramp een altijd slepende nachtmerrie voor gamers. Niet alleen computerhardware wordt getroffen door productieproblemen in Korea, Taiwan en China, maar ook alles van iPads tot auto's.

Volgens de Taiwanese chipmaker TSMC CEO Dr. C.C. Wei, chipproductie zal waarschijnlijk de vraag niet inhalen tot in ieder geval ergens ver in 2022 of zelfs 2023. TSMC werkt aan het creëren van nieuwe productiefaciliteiten en Taiwan doet er alles aan, inclusief water wegleiden van boeren , zodat er siliconen geproduceerd kunnen worden.

De beste deals voor grafische kaarten van vandaagBlack Friday Sale eindigt over14uur09minutenelfdroog Samsung 64GB EVO Plus-klasse... Amazone Prime $ 10 Weergave Pny P SDU16U185EL GE 16GB... Walmart $ 37 Weergave Creative® 70SB157000000 Geluid... nietjes $ 44,49 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen