De releasedatum van de Oculus Quest 2 is zojuist gelekt - dit is wanneer het eraan komt

Krediet: WalkingCat/Twitter

Een paar dagen geleden kregen we onze eerste glimp van de volgende Oculus Quest . Nu heeft het vervolg op de beste VR-headset een mogelijke releasedatum: 15 september.

Dat zegt Twitter-leaker WalkingCat, die nog een foto van de headset plaatste met de datum als bijschrift.  • De beste VR-headsets die je kunt kopen
  • Beste VR-games : Wat te spelen?
Bekijk meer
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus, wat kunnen we leren van deze opnamen? Nou, het ziet er niet naar uit dat Oculus van plan is het wiel hier opnieuw uit te vinden. In één oogopslag zien we nieuwe witte en zwarte kleuren terzijde, er is heel weinig verschil tussen de twee headsets. Maar er zijn zeker veranderingen - sommige meer welkom dan andere.

Het ziet er om te beginnen een tikje slanker en lichter uit dan de vorige versie. Dat is objectief gezien een goede zaak, want hoe zwaarder een headset, hoe ongemakkelijker het is om deze voor langere tijd te dragen.

Verdere afbeeldingen van wat een vroege productie-eenheid lijkt te zijn, zijn uitgelekt naar R bewerken, dus hier is een betere kijk op wat je waarschijnlijk krijgt zonder de glans van de persfoto.

(Afbeelding tegoed: Reddit)

Er zijn andere veranderingen die een beetje neutraler aanvoelen - de riemen lijken opnieuw ontworpen te zijn met klittenband dat is gevallen ten gunste van iets heel anders. De ingebouwde camera's voor tracking lijken ook lager te zijn gedaald. Ervan uitgaande dat dit zorgt voor een betere tracking, dan is het moeilijk te beweren dat het esthetisch gezien geen goede zaak is, het maakt bijna geen verschil.

Bekijk meer

Maar er is één verandering die kleine alarmbellen doet rinkelen. Hoewel de originele Oculus Quest een IDP-schuif (interpupillaire afstand) aan de onderkant van de headset had, is deze hier nergens te zien. De IDP was er om de ervaring van eigenaren te verbeteren door hen in staat te stellen de afstand tussen de lenzen aan te passen, en de afwezigheid hier is een beetje verontrustend.

Dat zou kunnen betekenen dat de Quest 2 zal overschakelen van het gebruik van dubbele schermen naar een enkel scherm zoals te zien is op de Oculus Rift 2. Dat zou op zijn beurt kunnen wijzen op een overstap van OLED-schermtechnologie naar LCD – wat misschien klinkt als een downgrade gezien wat het betekent voor contrast, maar zou kunnen helpen bij het verbeteren van de verversingssnelheid van 72 Hz die we hebben op de huidige generatie Quest.

De beelden van WalkingCat lijken persfoto's te zijn, wat er zeker op wijst dat een formele aankondiging op handen is. We zouden verwachten dat dit op tijd zou zijn voor de Oculus Connect-ontwikkelaarsconferentie, maar dankzij de huidige staat van de wereld is er geen formele datum gegeven met slechts later dit jaar gekoppeld aan het digitale evenement.

De beste Oculus Quest-deals van vandaag 8 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen13uur59minuten02droogKorting Nieuwste Oculus Quest 2 64GB... Walmart $ 799 $ 354 Visie Oog zoektocht Oog $ 399 Visie Oculus Quest Alles-in-één VR... Walmart $ 560 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen