Oculus Quest 3 releasedatum, geruchten en wat we willen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Nu dat de Oog Quest 2 uit is en goed verkoopt, is de kans groot dat er een derde generatie Quest in de maak is. Maar Facebook, dat eigenaar is van het merk Oculus, zal de Oculus Quest 3 waarschijnlijk niet snel uitbrengen.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg zei echter in een recente winstoproep dat het bedrijf ook aan nieuwe hardware blijft werken. De nieuwe hardware zal min of meer op hetzelfde platform passen. Zuckerberg voegde eraan toe dat Facebook wil dat inhoud die op Quest 2 werkt, compatibel moet zijn met de toekomst, wat erop wijst dat de sociale netwerkgigant plannen heeft om in de nabije toekomst meer Quest-headsets te maken.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aangezien de Oculus Quest 2 onze keuze is voor de beste VR-headsets die je nu kunt kopen, zouden we graag een Oculus Quest 3 zien. Informatie is hier dun op de grond, dus veel van wat ons te wachten staat, is speculatie voor de tijd wezen. Maar dit is wat we tot nu toe weten en willen van de Oculus Quest 3.

Oculus Quest 3-nieuws (update 27 februari)

  • Tijdens een AMA liet de VP van AR en VR van Facebook doorschemeren dat een meer premium Eye Quest Pro onderweg zou kunnen zijn. Maar niets is bevestigd.

Oculus Quest 3 releasedatum

Aangezien de Quest 2 in de herfst van 2020 uitkwam, verwachten we niet dat de Oculus Quest 3 in 2021 zal arriveren. Op zijn vroegst zou 2022 het doeljaar kunnen zijn voor de release. Maar het zou ons niet verbazen als het in 2023 arriveert.

beste app om Android schoon te maken

De Quest 2 heeft nog genoeg leven in zich en lijkt klaar om een ​​vorm van te krijgen Upgrade van 120 Hz verversingssnelheid . Het zou dus voldoende functies moeten hebben om nog een jaar of twee relevant te blijven.

Oculus Quest 3 prijs

De Quest 2 kost $ 299 voor een model van 64 GB en $ 399 voor een model van 256 GB. Beiden zijn zeer goed verkocht; bekijk onze waar te koop Oculus Quest 2 artikel voor meer. Als zodanig verwachten we dat de Oculus Quest 3 een directe vervanging is voor zijn voorganger, met waarschijnlijk dezelfde prijsklassen.

In het ideale geval zouden we graag zien dat het voor een iets lagere prijs binnenkomt, alleen om de wereld van virtual reality voor anderen te openen. Maar we vermoeden dat de Quest 3 waarschijnlijk niet onder de $ 250 zal dalen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Oculus Quest 3 specificaties en geruchten

De meest voor de hand liggende specificatie van de Oculus Quest 3 is standaard een 120Hz-scherm. De huidige Quest 2 kan een verversingssnelheid van 120 Hz ondersteunen, maar daarvoor zijn apps nodig om inhoud op te schalen. Een snelle verversingssnelheid uit de doos zou zeer op prijs worden gesteld, vooral door degenen die last kunnen hebben van bewegingsziekte bij het gebruik van VR-headsets.

Afgezien daarvan kunnen we verwachten dat er een verbeterde chipset zal zijn, waarschijnlijk van Qualcomm. Dit kan op maat gemaakt silicium zijn, in plaats van een kant-en-klare chipset.

Een verbeterde levensduur van de batterij zou ook een zegen zijn. En een kabel die in de doos is gebundeld, in plaats van een dure optionele extra, om de Quest 3 op een gaming-pc aan te sluiten, zou ook op onze verlanglijst staan.

Oculus Quest 3: Wat we graag zouden willen zien

We waren erg onder de indruk van de Oculus Quest 2, maar er is nog steeds ruimte voor de Quest 3 om verbeteringen aan te brengen. Dit is wat we graag zouden zien.

Oplaadbare regelaars: De controllers van de Quest 2 vertrouwden elk op een enkele AA-batterij, die ongeveer 30 uur aan sap leverde. Dat is niet slecht, maar we zijn van mening dat een oplaadbaar USB-C-batterijpakket een zegen zou zijn, en ook milieuvriendelijker.

Verbeterde hand-tracking controles: Verbeterde hand-tracking zou worden gewaardeerd in de Quest 3, omdat we ontdekten dat het in de Quest 2 een beetje kieskeurig kon zijn en niet enorm intuïtief.

Nog hogere verversingssnelheid: Een verversingssnelheid van 120 Hz is geweldig, maar een verversingssnelheid van 144 Hz of hoger voor supervloeiende VR-games en -ervaringen staat op ons verlanglijstje.

Meer Oculus-apps: De Oculus Store heeft geen tekort aan VR-apps en games, maar we willen altijd graag meer zien. Games die echt meeslepende VR-ervaringen bieden, in plaats van meer arcade-achtige actie, kunnen de Quest 3 helpen zich te onderscheiden van zijn voorganger.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

zwarte vrijdag appel horloge 3

Oculus Quest 3 vooruitzichten

Het succes van de Quest 2 betekent dat Facebook de Oculus Quest 3 eenvoudig kan verfijnen en een winnaar kan worden. In het ideale geval zouden we liever zien dat het de zaken verder duwt, zowel aan de hardware- als aan de softwarekant.

Door een alles-in-één VR-systeem aan te bieden dat echt meeslepende virtuele ervaringen kan bieden, zouden we kunnen zien dat de nog steeds redelijk nichewereld van virtual reality steeds meer mainstream wordt, wat leidt tot meer apps en games om onze hebzuchtige ogen en handen te voeden.

De beste Oculus Quest 2-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen16uur18minuten40droogAanbevolen verkoper Oog Quest 2 Oog $ 299 Visie Oculus Quest 2 — Geavanceerd... Amazone Prime $ 299 Visie Korting Oculus Quest 2 - Geavanceerd... Walmart $ 578,09 $ 344,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen