De enige betaalde Strava-functie die ik als vrouwelijke hardloper gebruik, is nu gratis

(Afbeelding tegoed: Strava)

Als vrouwelijke hardloper ben ik me terdege bewust van de veiligheidsmaatregelen die ik moet nemen voordat ik mijn veters aanheb en ga hardlopen. Ik zal mijn vriend altijd een globaal idee geven van mijn route of wanneer hij me terug kan verwachten, ik zal mijn muziek zachter zetten of er een verwijderen oordopje als ik in het donker aan het rennen ben en ik ervoor zal zorgen dat mijn sleutels altijd bij de hand zijn, mocht ik mezelf moeten verdedigen in een noodgeval.

Zoals veel hardlopers ben ik altijd op zoek naar apps en technologie die me helpen me veiliger te voelen als ik alleen op pad ga en een die ik echt waardeer is baken dieet . Net als de functie 'Vind een vriend' op mijn iPhone, kun je met Beacon je live locatie delen met maximaal drie mensen, die je kunnen blijven volgen totdat je stopt met je activiteit.dc universum-films in volgorde
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het kan een beetje lastig zijn om in te stellen, maar het is een briljante functie. Om de community veiliger te maken, heeft Strava vandaag aangekondigd dat Beacon nu deel uitmaakt van het gratis aanbod (tot nu toe was dit altijd een betaalde functie). Dit is gebaseerd op onderzoek aangekondigd in het merk Jaar in Sport verslag die ontdekte dat er in 2020 drie keer zoveel marathons alleen werden gelopen in vergelijking met 2019. Meer atleten dan ooit trainden alleen, waarbij de buitenactiviteiten vorig jaar met 28% toenamen in de VS.

Strava Beacon gebruiken op de mobiele Strava-app

Om Strava Beacon in te stellen, logt u in op uw app en klikt u op opnemen. Helemaal rechts ziet u het Beacon-pictogram. Als u hierop klikt, kunt u uw veiligheidscontacten opslaan, die een willekeurige URL ontvangen die werkt op elke webbrowser, desktop of mobiel. Je contacten hoeven geen Strava-leden te zijn om de link te openen.

U krijgt de mogelijkheid om te selecteren hoe vaak u wilt dat uw contacten op de hoogte worden gesteld - automatisch wanneer u een activiteit start, of als u liever handmatig selecteert wanneer ze trackinglinks ontvangen.

(Afbeelding tegoed: Strava)

Hoe gebruik je Strava Beacon op je Garmin hardloophorloge

Als je een compatibel Garmin-hardloophorloge hebt, kun je Beacon ook op je horloge gebruiken, waardoor je contacten automatisch worden gewaarschuwd wanneer je begint met hardlopen, wandelen of fietsen.

Voordat u aan de slag gaat, moet u controleren of uw horloge de functie 'Auto Start' heeft (beschikbaar op de Voorloper 55 , Forerunner 245 , Forerunner 645 , Forerunner 745 en Voorloper 945 , evenals de Fenix ​​6-serie en andere Garmin-apparaten ) en dat het is ingeschakeld met Strava of in de Garmin Connect-app.

Zodra je Auto Start hebt ingeschakeld en je handmatig een hardloop- of rit start vanaf je horloge, worden je contacten onmiddellijk gewaarschuwd. Als uw horloge niet over de autostart-functie beschikt, moet u Garmin LiveTrack Activity aan het begin van elke run handmatig starten.

Het is ook belangrijk op te merken dat terwijl uw Garmin-horloge de GPS van uw hardloopsessie volgt, Beacon uw locatie verzendt via het mobiele signaal van uw telefoon, dus u moet uw telefoon nog steeds bij u hebben tijdens het hardlopen. Meer informatie vindt u op de Strava-ondersteuningspagina's hier.

Hoe gebruik je Strava Beacon op je Apple Watch

Een pluspunt hier is dat als je Apple Watch een mobiel signaal heeft, je je telefoon volledig thuis kunt laten en Strava Beacon nog steeds kunt gebruiken tijdens je run. Strava Beacon is beschikbaar in de Apple Watch Strava-app op Series 2 en hoger.

Om Beacon in te stellen, moet je beginnen zoals hierboven beschreven en je Beacon-contacten toevoegen aan de app op je telefoon. Zodra je dat hebt gedaan, kun je eenvoudig de instellingenpagina in je Strava Watch-app openen en Beacon op 'AAN' zetten. De status van Beacon op uw instellingenpagina zou moeten veranderen naar 'Gereed' en zodra u begint met opnemen, wordt een Beacon-link in een sms-bericht naar uw veiligheidscontacten verzonden.

welke apple watch te krijgen?

Meer informatie vindt u op de Dieet website hier.

Is Strava Beacon nu gratis op alle apparaten?

Hier is het minder goede nieuws. Hoewel de belangrijke veiligheidsfunctie van Strava nu gratis is in de app van je telefoon, is deze niet afkomstig van verbonden apparaten. In de release zei Garmin: 'Het delen van bakens vanaf verbonden apparaten zoals Garmin-fietscomputers van Apple Watch zal een betaalde functie blijven vanwege de extra complexiteit van het ondersteunen van die integraties'.

Hoewel dit nieuws misschien vervelend is voor gratis leden die hun telefoon liever thuis laten, is dit over het algemeen ongetwijfeld goed nieuws voor hardlopers en renners die alleen op pad gaan terwijl we de wintermaanden ingaan.

  • De beste workout-apps van dit moment
De beste Apple Watch 6-deals van vandaagContractdeals Sim vrij EE Mobiel 24 maanden Apple Watch 6 (32GB rood) Apple Watch 6 (32GB rood) Vrij vooraf £ 24/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens EE Mobiel 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Weergave Bij EE Mobiel Vrij vooraf £ 24/mnd Weergave Bij EE Mobiel EE Mobiel 24 maanden Apple Watch 6 (32GB Blauw) Apple Watch 6 (32GB Blauw) Vrij vooraf £ 26/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens EE Mobiel 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Weergave Bij EE Mobiel Vrij vooraf £ 26/mnd Weergave Bij EE Mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen