Outlander seizoen 6: alles wat we tot nu toe weten

(Afbeelding tegoed: Starz)

De Droogtelander loopt op zijn einde! Outlander seizoen 6 is onderweg en om dorstige fans te overmeesteren, liet Starz de eerste foto's van Claire en Jamie vallen. Het goede nieuws is dat de opnames zijn afgerond, wat betekent dat we een stap dichter bij het voortzetten van de Fraser-familiesaga zijn. Het slechte nieuws is dat Outlander seizoen 6 wordt ingekort tot slechts acht afleveringen. Er is echter een zilveren randje, aangezien Outlander seizoen 7 (al besteld door Starz) langer zal zijn om dit goed te maken.

Outlander seizoen 6 zal grotendeels gebaseerd zijn op het zesde boek van Diana Gabaldon, A Breath of Snow and Ashes, dat Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) volgt aan de vooravond van de Amerikaanse Revolutie.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Outlander is een grote hit voor Starz sinds de première in 2014. Gemaakt door Ronald D. Moore, volgt het tijdreizende historische drama Claire Randall terwijl ze reist van Schotland van 1945 tot 1743. Daar ontmoet en wordt ze verliefd op Jamie Fraser - ondanks dat hij in de 20e eeuw met Frank Randall was getrouwd. Claire en Jamie raken betrokken bij de Jacobitische opstand en slachting, en worden vervolgens gescheiden wanneer een zwangere Claire terug naar de toekomst reist. Nadat ze is bevallen en hun dochter Brianna heeft grootgebracht, keert Claire terug naar het verleden om Jamie te vinden. Ze worden herenigd en belanden uiteindelijk over de oceaan naar Amerika, waar ze zich vestigen in North Carolina.

Hier is alles wat we weten over Outlander seizoen 6.

Outlander seizoen 6 releasedatum venster

Starz heeft aangekondigd dat Outlander seizoen 6 begin 2022 zal verschijnen.

De opnames van seizoen 6 werden in juni in Schotland afgerond en nu gaat de show over naar de postproductie.

'We zijn verheugd om de montagekamer in te gaan om te werken aan het brengen van de fans een stap dichter bij de hereniging met de familie terug op Fraser's Ridge', zei showrunner Matthew B. Roberts in een verklaring.

Outlander-seizoenen hebben nooit een typische premièremaand gehad, maar seizoen 5 werd uitgezonden in februari 2020. Het is dus mogelijk dat Outlander seizoen 6 volgt en in première gaat in februari 2021.

Outlander seizoen 6 cast

De cast van Outlander seizoen 6 wordt gekenmerkt door twee hoofdrollen: Caitriona Balfe als Claire Fraser en Sam Heughan als Jamie Fraser.

Ze zullen worden vergezeld door een flink aantal terugkerende castleden, waaronder: ; Richard Rankin als Roger Wakefield, Bree's echtgenoot; John Bell als Ian Fraser Murray, de neef van Jamie; Lauren Lyle als Marsali MacKimmie Fraser

  • Sophie Skelton als Brianna Randall, de dochter van Claire en Jamie
  • Richard Rankin als Roger Wakefield, Brianna's echtgenoot
  • John Bell als Ian Fraser Murray, de neef van Jamie
  • César Domboy als Fergus Fraser, de geadopteerde zoon van Claire en Jamie
  • Lauren Lyle als Marsali MacKimmie Fraser, de vrouw van Fergus
  • Duncan Lacroix als Murtagh Fitzgibbons Fraser, Jamie's peetvader
  • Maria Doyle Kennedy als Jocasta MacKenzie Cameron, Jamie's tante

Outlander seizoen 6 voegt verschillende nieuwe gezichten toe aan de cast, die de Christie-familie spelen (geïntroduceerd in boek zes).

Mark Lewis-Jones speelt Tom Christie, door Starz beschreven als 'een mede-Ardsmuir-gevangene en vrome protestant, arriveert op Fraser's Ridge op zoek naar een plek om zich te vestigen. Als de facto leider van de protestantse kolonisten die met hem arriveren, beginnen Toms uitgesproken mening en overtuigingen spanning op de Ridge te creëren.'

Alexander Vlahos portretteert Allan Christie, de zoon van Tom, die 'eigenzinnig en op zijn hoede is voor vreemden, hij is zeer beschermend voor zijn familie als ze zich in deze nieuwe omgeving vestigen'.

Jessica Reynolds is Malva Christie, Tom's 'jonge, pittige dochter' die 'gefascineerd is door Claire's werk en moderne denken, waardoor Malva in de problemen komt met haar conservatieve vader. Ze worstelt om de grens te vinden tussen wat ze wil doen en wat er van haar wordt verwacht.'

Outlander seizoen 6 afleveringen

Zoals hierboven vermeld, zal Outlander seizoen 6 uit slechts acht afleveringen bestaan. In een verklaring legde Roberts uit waarom dit seizoen zo kort zal zijn.

'Het filmen in 2021 heeft een ongekende reeks uitdagingen opgeleverd die ons hebben geleid tot de beslissing om het seizoen af ​​te breken om de fans zo snel mogelijk het meest levendige en dynamische seizoen te bieden', zei hij. 'Dinna fash, dan filmen we volgend jaar een verlengd seizoen 7 met 16 afleveringen als het leven weer normaal wordt.'

Outlander seizoen 6 teaser trailer

Hoewel Starz nog geen Outlander seizoen 6-trailer heeft uitgebracht, trakteerde het netwerk fans op deze achter-de-schermen-teaser van de set. Het biedt een glimp van de cast-opnames en een zeer niet-spoilerige blik op wat te verwachten van seizoen 6.

Een bericht gedeeld door Outlander (@outlander_starz)

Een foto geplaatst door op

Outlander seizoen 6 foto's

Samen met de aankondiging dat Outlander seizoen 6 begin 2022 in première gaat, heeft Starz drie foto's vrijgegeven, waaronder die bovenaan de pagina waarop Claire en Jamie in een intieme omhelzing te zien zijn.

De andere twee zijn voorzien van Brianna, met haar ouders en met echtgenoot Roger.

(Afbeelding tegoed: Starz)

(Afbeelding tegoed: Starz)

De Outlander-cast deelde ook nogal wat setfoto's tijdens het filmen. Sophie Skelton plaatste deze Instagram-selfie met Sam Heughan:

Een bericht gedeeld door Sophie Skelton (@sophie.skelton)

Een foto geplaatst door op

Ondertussen, Heughan getweet dit brutale beeld van zichzelf met Caitriona Balfe.

Krediet: Sam Heughan/Twitter

Balfe plaatste een selfie met haar 'eerste liefde' — haar vaste paard!

Een bericht gedeeld door Caitríonabalfe (@caitrionabalfe)

Een foto geplaatst door op

Lauren Lyle heeft verschillende setfoto's gedeeld, waaronder deze van haarzelf die zich klaarmaakt om haar kostuum te dragen:

Een bericht gedeeld door Lauren Lyle (@laurenlyle7)

Een foto geplaatst door op

Outlander seizoen 6 verhaal en boek spoilers

Outlander seizoen 6 is gebaseerd op boek 6, A Breath of Snow and Ashes, dat zich afspeelt net voor de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog.

Starz heeft een lange beschrijving van het seizoen vrijgegeven:

'Het zesde seizoen van Outlander is een voortzetting van de strijd van Claire en Jamie om hun dierbaren te beschermen, terwijl ze door de beproevingen en beproevingen van het leven in koloniaal Amerika navigeren. Het vestigen van een thuis in de Nieuwe Wereld is zeker geen gemakkelijke taak, vooral niet in het wilde achterland van North Carolina - en misschien wel het belangrijkst - tijdens een periode van dramatische politieke onrust. De Frasers streven ernaar om de vrede te bewaren en te bloeien in een samenleving die - zoals Claire maar al te goed weet - onbewust op weg is naar de revolutie. Tegen deze achtergrond, die de geboorte van de nieuwe Amerikaanse natie inluidt, hebben Claire en Jamie samen een huis gebouwd in Fraser's Ridge. Ze moeten dit huis nu verdedigen - gevestigd op land dat hun door de Kroon is toegekend - niet alleen tegen externe krachten, maar ook tegen de toenemende strijd en conflicten in de gemeenschap die onder hun hoede valt. Voor de Frasers en hun directe familie is 'thuis' meer dan alleen een plek waar ze wonen, het is de plek waar ze de basis leggen voor de rest van hun leven. Als seizoen 4 zou vragen 'Wat is thuis?' en Seizoen 5 vroeg: 'Wat ben je bereid te doen om je huis te beschermen?' dan onderzoekt seizoen 6 wat er gebeurt als er disharmonie en verdeeldheid is tussen de bewoners van het huis dat je hebt gecreëerd: wanneer je een buitenstaander wordt, of een 'buitenlander', om zo te zeggen, gemarginaliseerd en afgewezen in je eigen huis.'

google pixel versus iphone 12

Outlander-castleden hebben ook inzicht gegeven in wat seizoen 6 zal brengen. Balfe vertelde Elle.com dat Claire moet genezen van de brute verkrachting die ze heeft ondergaan door een groep mannen in de finale van seizoen 5.

'Voor Claire wordt dit een voortdurende reis van herstel', zei Balfe. 'Ze zal waarschijnlijk proberen door te ploegen en weer normaal te worden, maar ik denk niet dat ze zich volledig bewust is van hoe moeilijk, onbewust en psychologisch, dat voor haar zal zijn.'

Heughan zei: 'Toen we seizoen 5 verlieten, was de hele familie gebroken. Ze zijn samen, maar Claire heeft nog wat genezing te doen.

Hoewel de liefde van Jamie en Claire onwankelbaar is, zal het paar verandering in hun relatie ervaren. Showrunner Matthew B. Roberts vertelde Elle , 'Ik denk dat wat er op dat moment in de wereld aan de hand is, 1775, erg lijkt op wat er met Jamie en Claire aan de hand is. Er zal ook een revolutie met hen zijn, en ik denk dat dat het hele seizoen door gebeurt: je hebt een fundament en als dat fundament door elkaar wordt geschud en er is een revolutie, dan moet je ermee omgaan. Dat is een beetje het thema van het seizoen.'

Wanneer gaat Outlander seizoen 6 in première op Netflix?

Momenteel, Outlander seizoenen 1-4 streamen op Netflix.

Gewoonlijk wordt een Outlander-seizoen twee jaar nadat de laatste aflevering op Starz werd uitgezonden, op Netflix uitgebracht. Dat betekent dat seizoen 5 van Outlander pas in mei 2022 op Netflix zal verschijnen.

Wat betreft wanneer Outlander seizoen 6 op Netflix zal staan, is het nog niet eens uitgezonden op Starz. Het moet begin 2022 in première gaan. Als de finale in het voorjaar van 2022 wordt uitgezonden, zou seizoen 6 in het voorjaar van 2024 op Netflix beginnen. Ja, dat voelt als een zeer verre toekomst!

Wat komt er hierna op tv? Deze herfst brengt veel drama met zich mee Grey's Anatomy seizoen 18 , NCIS seizoen 19 en Opvolging seizoen 3 .

En bereid je voor om afscheid te nemen als er een einde komt aan een aantal favoriete series van fans, waaronder Dit zijn wij seizoen 6 en The Walking Dead seizoen 11 .

    Volgende:De beste streamingapparaten om je favoriete programma's te bekijken
De beste Roku Streaming Stick Plus-deals van vandaag 88 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen05uur46minuten18droogKorting Roku-première | HD/4K/HDR... Amazone Prime $ 39,99 $ 24,99 Visie Roku Streaming Stick + BHPhoto $ 29,99 Visie Van het jaar van première | 4K / HDR ... Walmart $ 34,86 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen