Peaky Blinders seizoen 6: alles wat we tot nu toe weten

Krediet: Peaky Official

We hebben zojuist een veel beter idee gekregen over wanneer Peaky Blinders seizoen 6 uitkomt dan gisteren. Dat gezegd hebbende? Netflix kan de nieuwe afleveringen iets later streamen dan sommigen zouden willen (meer details hieronder). Maar we zijn bereid te wachten op de Brummie-bende. De serie is al iets meer dan twee jaar uit de lucht, dus we zijn meer dan klaar om antwoorden te krijgen op de vragen die na de finale van seizoen 5 zijn achtergelaten.

We weten nog steeds niet echt wat er aan het einde van vorig seizoen is gebeurd. Wat is de deal met Oswald Mosley? Zal Tommy bezwijken voor de toenemende hysterie van zijn psychotische visioenen? En hoe zit het met het grimmige zakelijke voorstel dat Gina en Michael aan Tommy gaven?  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het feit is, de Peaky Blinders De finale van seizoen 5 heeft iets opgeleverd dat fans nog nooit eerder zijn tegengekomen: die van Tommy Shelby's (Cillian Murphy) nauwgezette planning die uit elkaar viel, plus zijn meest vertrouwde relaties om hem heen.

Was hij te slim af, verraden of zelfs allebei? Met seizoen 6 als het laatste uitje van de meeslepende Brummie-gangsterserie, weten we niet zeker wat er van de Shelby-clan zal worden, maar we zijn er zeker van dat het er niet goed uitziet.

Peaky Blinders seizoen 6 releasedatum speculatie

Star Conrad Khan onthulde dat: Peaky Blinders seizoen 6 komt in februari 2022 . Dat gezegd hebbende, zelfs die verklaring was vrijblijvend, aangezien hij zei 'deze dingen veranderen zo snel'. Maar dat is in lijn met wat we hebben gehoord, zoals opmerkingen van regisseur Anthony Byrne aan Digitale spion gaf ons reden om te weten wat we konden verwachten - en ideeën over wanneer we het konden verwachten.

Volgens het nieuws over productieverpakking (zie hieronder) de releasedatum van Peaky Blinders seizoen 6 zou rond eind 2021 of begin 2022 moeten zijn . Natuurlijk krijgt de BBC de eerste keer dat de serie begint, meestal voordat deze op Netflix komt. Je kunt je afvragen of de Amerikaanse Netflix afleveringen op dezelfde dag als BBC One krijgt, aangezien de VS dat kanaal niet heeft (alleen BBC America en World News).

Die vertraging wordt bevestigd door de verklaring van Byrne dat de seizoenen zes maanden na het einde van de productie moeten worden bewerkt. Wat, aangezien de productie op 28 mei eindigde, zou betekenen dat Netflix de serie al eind november in handen zou kunnen hebben. Het is niet duidelijk hoe snel de show dan uitgezonden kan worden, maar het is mogelijk dat hij voor het einde van dit jaar verschijnt. Dat gezegd hebbende, lijkt ons begin 2022 waarschijnlijker.

raceautospel voor ps4

De enige rapportage die gaande is voor de releasedatum komt van Geo-nieuws , wat niet bepaald een bewezen speler is in deze lekken. Ze citeren 'onbevestigde rapporten' (waar ze niet naar linken) die beweren dat seizoen 6 van Peaky Blinders 'in de laatste week van september 2021 in première zal gaan'. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat het zo vroeg zal zijn - maar we zullen natuurlijk heel blij zijn als dat gerucht juist blijkt te zijn.

Peaky Blinders seizoen 6 productie

Covid stopte aanvankelijk met filmen maart 2020 , maar in januari 2021 was het bevestigd dat Peaky Blinders seizoen 6 de productie opnieuw startte. Byrne merkte op dat er oorspronkelijk een 78-dagenplan voor het seizoen was, maar het lijkt erop dat het schema moest worden geschrapt.

Zoals je zou verwachten, beloofde Byrne fans dat het de moeite waard zou zijn om op te wachten, door te zeggen: we geloven dat dit de beste serie van allemaal zal zijn en zijn er zeker van dat onze geweldige fans er dol op zullen zijn.

Op 28 mei (veel meer dan 78 dagen na de start van januari 2021) werd de productie van Peaky Blinders seizoen 6 ingepakt. Showregisseur Anthony Byrne plaatste een bevestiging op zijn Instagram, die je hieronder kunt zien.

Een bericht gedeeld door Anthony Byrne (@antobyrne75)

Een foto geplaatst door op

Cillian Murphy vertelde Jimmy Kimmel dat hij zijn eigen souvenir van de opnames van seizoen 6 van Peaky Blinders mee naar huis had genomen: 'een van [Thomas Shelby's] zeer mooi getailleerde jassen. Omdat ze voor mij gemaakt zijn, en heel mooi, heb ik dat als aandenken genomen.'

Het langere productievenster is logisch omdat de productievoorschriften voor het filmen zijn gewijzigd door de Covid-19-pandemie. De productieaankondiging bevestigde dat 'het productieteam van Peaky Blinders uitgebreide productieprotocollen heeft ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de serie in deze tijd van wereldwijde pandemie op een veilige en verantwoorde manier en in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid wordt geproduceerd.'

Peaky Blinders seizoen 6 scriptwijzigingen

Een voordeel van de pandemie - hoe zeldzaam ze ook zijn - was dat de bemanning tijd kreeg om de scripts te verbeteren. Anthony Byrne vertelde Digitale spion dat 'het ons een kans heeft gegeven om nog een keer door de scripts te gaan en het echt een beetje vast te leggen, op een manier dat ... ik bedoel, deze scripts waren zo, zo goed, en nu je meer tijd hebt, ga je' hoe zit het met dit of hoe zit het met Dat'. En je gaat 'shit, dat is een goed idee'.

Dit is niet de eerste keer dat we dergelijke opmerkingen van cast of crew horen. Er werd ook gezegd over het schrijven van Stranger Things seizoen 4 scripts, omdat de Duffer Brothers niet zo belast waren om dingen te snel gedaan te krijgen.

Peaky Blinders seizoen 6 cast

Dus, waar bevinden we ons in seizoen 6 met de steeds veranderende en groeiende cast?

Peaky Blinders heeft altijd verrassingen en flinke doses vlijmscherp geweld uitgedeeld. En dat is gewoon in opdracht van de Peaky Blinders zelf. Elk seizoen heeft een onstuimige groep nieuwe personages naar buiten gegooid waar we van zijn gaan houden of die we niet leuk vinden, met hun eigen nuances en verhaallijnen.

Het is belangrijk op te merken dat Tommy de hele show met de klauwen van psychose heeft geworsteld. Tegen het einde van seizoen 5 gingen de dingen naar een soort crescendo, terwijl Tommy worstelde met toenemende angst, paranoia en trauma (zowel toegebracht als ontvangen), terwijl de Shelby-clan in kracht groeide. Nergens is dit duidelijker dan in de finale van seizoen 5, waar zijn innerlijke demonen Tommy inmiddels goed en wel hebben ingehaald, waardoor hij een pistool tegen zijn eigen hoofd houdt.

Dit is echter niet het einde voor Tommy; het hoofd van de Shelby-crew moet overleven om de plot van Steven Knight, maker van de serie, te doorzien, waardoor het verhaal naar 1939 en het begin van de Tweede Wereldoorlog gaat.

Als we langs Tommy gaan, kunnen we ook verwachten dat Michael, Arthur, Finn, Gina en Oswald Mosely terugkeren.

Sam Claflin (Oswald Mosely) zal zijn rol als het slijmerige hoofd van de Blackshirts opnieuw opnemen, maar helaas weten we niets meer over Alfie Solomons (Tom Hardy), die het grootste deel van drie seizoenen een stekelige doorn in Tommy's zijde is geweest .

Nike hardloopschoenen met de meeste demping

Wat betreft nieuwe castleden, het voelde altijd als een soort lot voor de serie, maar Stephen Graham heeft zich eindelijk aangemeld om in seizoen 6 te verschijnen. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die bekend is met de Liverpoolse ster (bekend van stints in Line of Duty en De deugden). Er is geen officieel woord over wie Graham speelt, maar een foto is opgedoken van hem met een krijtstreep-periodestuk, naast de gebruikelijke tassen van charisma die Graham's aanwezigheid alleen al op elk podium brengt. We kunnen niet wachten.

Australische ster James Frecheville zal in seizoen zes verschijnen in een nog niet nader gespecificeerde rol, aangekondigd door Peaky's Twitter-account . Frecheville verscheen in de 2010-versie van Animal Kingdom, een explosieve neo-noir-misdaadfilm die zich afspeelt in Australië en een stoer maar fascinerend horloge is.

Een ander nieuw castlid waar we enorm enthousiast over zijn, is de rijzende Bafta-ster-genomineerde Conrad Khan . Als je hem als Tyler hebt gezien in de sombere maar boeiende County Lines van 2020, dan weet je waar het allemaal om draait.

Nogmaals, we zijn niet zeker van zijn exacte rol, maar je kunt verwachten dat Khan een van de opvallende uitvoeringen van de nieuwe serie zal serveren - zelfs als het een vluchtige uitvoering blijkt te zijn, zoals gebruikelijk is in de moorddadige wereld van Peaky Oogkleppen.

Peaky Blinders heeft altijd een behoorlijk aantal verrassingen geboden als het gaat om casting. Ridder vertelde NME : Ik doe de deur een beetje open. We hebben altijd mensen die erbij willen zijn en we hebben het over echt verbazingwekkend goede mensen.'

'Het probleem is dat als je het ding met zulke mensen gaat bevolken, het zo afleidend is. Maar nu we een bepaald terrein betreden, ga ik de deur openen voor een paar hele goede acteurs.'

Onze acteurs zijn allemaal fantastisch, maar wat ik bedoel zijn 'gevierde' acteurs die over zes uur zullen verschijnen.

Dergelijke opmerkingen kunnen ons alleen maar doen denken dat Knight de serie in een sprankelende stijl wil afronden. Uitgaan met een knaller met een ensemble van sterrenkarakteracteurs is een manier om dit te doen.

Een ding dat serie altijd goed heeft gedaan, is om meer genuanceerde uitvoeringen in evenwicht te brengen met meer openlijke, op karakter gebaseerde acteurs. Peaky heeft in het verleden veel plezier gehad met deze dynamiek: Adrien Brody's vertolking van maffiabaas Luca Changretta in het vierde seizoen van Peaky Blinders, een zinderend voorbeeld van Brody die veel plezier heeft met een Peaky-personage.

We zijn er zeker van dat kijkers nooit zullen vergeten wanneer Changretta en Tommy elkaar voor het eerst ontmoetten, waar Brody's Italiaanse maffioso een tirade ontketende en zijn dure kleermakerswerk vergeleek met Tommy's pakken, waar 'elke steek met bloed is gehecht'. Het is huiveringwekkend tv-goud en we zouden er graag meer van zien in het nieuwe seizoen.

Peaky Blinders seizoen 6 plot

Krediet: Robert Viglasky/Netflix

In tegenstelling tot eerdere hoofdstukken eindigde het vijfde seizoen met een geweldige cliffhanger. Te midden van de toenemende politieke spanningen van het pre-WW2 Groot-Brittannië van de show, bleef Tommy een pistool op zijn eigen hoofd richten, nu niet in staat om zijn tegenstanders te slim af te zijn, waar zijn plannen altijd een oplossing vonden wanneer het einde nabij leek. Het vermogen om elke vijand te slim af te zijn, hoe machtig ook, is altijd een van Tommy's grootste beroepen geweest - hoe verkeerd zijn acties ook lijken (en vaak zijn), je bent altijd bereid hem te laten slagen.

De verijdelde moord op Sir Oswald Mosley is waarschijnlijk de grootste onbeantwoorde vraag die de laatste serie heeft achtergelaten. Het wordt verder verbijsterd door Michael en Gina, die Tommy aan het einde van seizoen 5 samen met een ultimatum voor het familiebedrijf hebben achtergelaten - zijn zij ook betrokken bij het mislukte complot over Mosley? We zijn er niet zo zeker van.

Gina, briljant gespeeld door Anya Taylor-Joy van The Queen's Gambit, heeft altijd een dubbelzinnige aanwezigheid uitgestraald in elke verschijning in de serie. Is ze dubbel bezig met andere criminele facties? Hoe ver is het sluwe stel bereid te gaan om Tommy uit de Shelby Company Ltd te verdrijven en de volledige controle over te nemen? Vermoedens zijn tot extreme niveaus opgevoerd en het is echt een kwestie van niemand vertrouwen met het hoogtepunt van seizoen 5.

Er is ook het dreigende spook van de Blackshirts, met de eerste aflevering van Peaky Blinders seizoen 6 genaamd 'Black Day'. Die titel is op een paar plaatsen gedeeld, waaronder de onderstaande Instagram-post van Byrne:

blauw licht bril over bril

Een bericht gedeeld door Anthony Byrne (@antobyrne75)

Een foto geplaatst door op

Wat komt er daarna? We zijn altijd een beetje huiverig om te speculeren over de toekomst van tv-programma's waar we van houden. Het voelt alsof dergelijke opmerkingen dingen kunnen verpesten.

Dat gezegd hebbende, heeft Knight heel duidelijk aangekondigd dat de komende zesde serie de laatste zou zijn, maar heeft hij ook geplaagd dat 'het verhaal in een andere vorm zal doorgaan'.

In reacties op Deadline : 'Mijn plan vanaf het begin was om Peaky af te sluiten met een film.'

Een lange Peaky Blinders-film is een boeiend vooruitzicht, hoewel er op dit moment heel weinig informatie is buiten het bovenstaande. Knight had natuurlijk eerder gepland voor een run van zeven seizoenen van het drama. Misschien is een Peaky-uitje met een lange speelduur een gulden middenweg tussen het door pandemie verijdelde zevende seizoen en nog een verhaal. We zullen moeten afwachten.

De beste Roku Streaming Stick Plus-deals van vandaag 88 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen08uur41minuten12droogKorting Roku-première | HD/4K/HDR... Amazone Prime $ 39,99 $ 24,99 Visie Roku Streaming Stick + BHPhoto $ 29,99 Visie Van het jaar van première | 4K / HDR ... Walmart $ 34,86 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen