Vertragingen in PS5-games doden mijn enthousiasme voor de console van Sony

(Afbeelding tegoed: Sony)

Aangezien de PS5 werd eind 2020 gelanceerd, 2021 zou altijd het jaar zijn waarin Sony's nieuwe console schittert. En met tot nu toe 10 miljoen verkochte exemplaren, gaat de PS5 zeker gangbusters - zelfs als een PS5 bijvullen is een lastig iets om langs te komen.

We hebben ook een reeks indrukwekkende, exclusieve games gezien in de vorm van Terugkeer en Ratchet & Clank: A Rift Apart dit jaar. En toch had ik gehoopt meer van Sony te zien op het exclusieve front van de PS5. Natuurlijk, de Xbox Series X is ook niet gelijk aan exclusieven, maar Microsoft heeft die console geoptimaliseerd voor het uitvoeren van Xbox-games van meerdere generaties. Sony prees de PS5 als een next-gen-exclusieve gaming-machine.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Afgezien van de eerder genoemde games, is de andere grote exclusieve op de PS5: Demonen Zielen , in feite een mooie remake van een vrij oud spel. Ik hoopte te zien Deathloop eerder dit jaar, maar het komt nu in plaats daarvan in september uit.

En dat was nog maar de eerste vertragingsdominosteen die viel. God of War 2: Ragnarok, oorspronkelijk gepland voor eind 2021, komt nu uit in 2022, tot niemands verrassing. Maar nu is er een gerucht dat Sony neigt naar het uitstellen van Horizon Forbidden West tot volgend jaar, volgens de relatief betrouwbare tipgever Jeff Grubb op de Gigantische bomshow .

Exclusieve gamevertragingen voor PS5

(Afbeelding tegoed: Bethesda)

Ik ben er helemaal voor dat game-ontwikkelaars de tijd nemen die ze nodig hebben om een ​​game zo goed mogelijk te maken, vooral omdat Sony nu $ 70 per PS5-titel wil. Maar het zien van een aantal zware hitters voor de PS5 worden teruggeduwd.

Ik heb het geluk dat ik een PS5 heb en ik gebruik hem graag. Maar onlangs merkte ik dat ik alleen op de console draaide voor werkdoeleinden in plaats van voor grote gamesessies. Er zijn gewoon niet veel boeiende games om te spelen. Natuurlijk, ik heb gezegd de PS5 is de plek om God of War te spelen , nu de game kan profiteren van de kracht van de PS5. Maar ik heb al veel uren in God of War op de PS4 verzonken.

Ik hoopte op meer nieuwe exclusieve games om dit jaar te spelen, aangezien ik niet het geduld of de vaardigheid heb voor Returnal. Ik baan me ook langzaam een ​​weg door Demon's Souls met mijn schild omhoog, zowel in-game als mentaal, in het echte leven.

Maar deze exclusieve gamevertragingen, zowel bevestigd als beweerd, hebben me doen nadenken over mijn eerdere verklaring dat 2021 het jaar van de PS5 zou zijn. Nu lijkt het erop dat 2022 dat jaar zou kunnen zijn. Er is echter een addertje onder het gras dat de Xbox Series X volgend jaar een groot aantal grote games zal krijgen, met name Starfield . De PS5 kan te maken krijgen met sterkere concurrentie van zijn rivaal.

En nu er steeds meer geoptimaliseerde games worden uitgebracht voor de Xbox Series X en Xbox-serie S , met inbegrip van de wil van Microsoft Flight Simulator , zou ik nu beweren dat 2021 het jaar is van de Xbox Series X. Ik zal dat verdubbelen als Halo Infinite dit najaar de goederen levert.

De beste Microsoft Xbox Game Pass Ultimate-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur06minuten58droog Microsoft Game Pass Ultimate... Dell $ 14,99 Visie Microsoft Xbox-gamepas... Lenovo VS $ 14,99 Visie Korting Xbox Game Pass Ultimate Microsoft VS $ 14,99 $ 1 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen