PS5 heeft een enorm weergaveprobleem - Sony moet dit nu oplossen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De PS5 heeft een groot probleem met de weergave van niet-HDR-inhoud - en er is momenteel geen oplossing voor beschikbaar.

Hoewel veel games en video's tegenwoordig zijn ontworpen om te worden bekeken in High Dynamic Range (HDR)-indeling, is het mogelijk om de HDR-functie op de PS5 uit te schakelen en in plaats daarvan inhoud in SDR-indeling (Standard Dynamic Range) te bekijken. Maar onderzoek door Alexander Battaglia en John Linneman van tech-analysemerk Digital Foundry heeft ontdekt dat dit tot minder dan optimale resultaten zal leiden.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het probleem is dat de console in de SDR-modus donker maakt met een aanzienlijk hogere helderheid dan zou moeten. Het beste voorbeeld van dit probleem dat we hebben, komt van YouTuber Team Rogers , waarvan de OLED-tv tijdens het spelen meer op een lcd-tv lijkt Demonen Zielen op een PS5-set om in SDR-modus weer te geven.

Krediet: Tijd Rogers

wat is het nieuwste sterrenstelsel?

Volgens Linneman, in reactie op de tweet van Rogers erover, is het probleem dat de PS5 een verminderde kleurruimte gebruikt in de SDR-modus - en dat zou kunnen verklaren waarom de donkere kleuren er bijzonder slecht uitzien als ze niet in HDR worden weergegeven. Waarom de console dit doet, blijft een raadsel.

beste 55 youre tv 2020
Bekijk meer

Games spelen in HDR is een van de grootste verkoopargumenten van de PS5, en de meeste televisies die de afgelopen jaren zijn uitgebracht, bevatten de functie standaard, dus dit is misschien geen probleem dat van invloed is op de meeste PS5-gamers.

Bovendien schakelt de PS5 automatisch HDR in, zelfs voor inhoud die geen hoog dynamisch bereik ondersteunt, dus tenzij je actief op zoek gaat naar dit probleem, zou je het probleem niet moeten tegenkomen.

Dat betekent echter niet dat er geen momenten zullen zijn waarop sommige PS5-bezitters in SDR-modus willen spelen. Verschillende streaming- en opnameservices leggen niet vast in HDR, dus dit probleem kan een bijzondere hoofdpijn zijn voor makers van inhoud.

Hopelijk is dit een probleem dat kan worden opgelost via een systeemupdate, in tegenstelling tot een hardwareprobleem dat alleen kan worden opgelost met een consolevernieuwing. Tot nu toe is Sony nogal traag geweest met het oplossen van problemen met de PS5-systeemsoftware, dus we kunnen even wachten op een oplossing.

Hoewel dit zeker een probleem is, betwijfelen we of dit van invloed zal zijn op de huidige vraag naar de PS5. Sony heeft sinds de lancering moeite om aan de overweldigende vraag naar de console te voldoen, dus houd onze waar koop je een PS5-gids als u er nog steeds een voor uzelf wilt beveiligen.

Koop onmisbare PS5-accessoiredeals Sony - PlayStation 5 - Media ... Sony PS5 Media-afstandsbediening Beste koop $ 29,99 Visie Bekijk alle prijzen PS5 DualSense™ Middernachtzwart... Sony PlayStation 5 DualSense draadloos Walmart $ 69 Visie Bekijk alle prijzen Playstation DualSense... Sony PlayStation 5 DualSense opladen Amazone $ 29,99 Visie Bekijk alle prijzen Sony HD-camera voor... Sony PlayStation 5 HD-camera Adorama $ 59,99 Visie Bekijk alle prijzen WD 5TB My Passport USB 3.2... WD 5TB MyPassport draagbaar BHPhoto $ 99,99 Visie Bekijk alle prijzen Sony PULSE 3D draadloze hoofdtelefoon Sony PlayStation Pulse 3D draadloos Amazone $ 99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen