De prestaties van de PS5 kunnen worden belemmerd door een fatsoenlijke gaming-pc

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Pc-fans verheugen zich: als je een moderne computer hebt met een Nvidia GeForce RTX 2070 Super, kun je games draaien die de indrukwekkend ogende Unreal Engine 5 . En de resultaten zullen best goed zijn.

Terwijl Epic Games zijn game-engine van de volgende generatie op PS5-hardware demonstreerde, legde de CTO van het bedrijf, Kim Libreri, uit dat een midden- tot high-end pc de Land of Nanite-demo met veelbelovende resultaten zou kunnen uitvoeren, volgens Wereld Vandaag Nieuws . Dat is goed nieuws als je je pc net hebt geüpgraded naar een RTX 2070 Super, een sterkere versie van de GeForce RTX 2070 grafische kaart die in 2018 is uitgebracht.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is vermeldenswaard dat de GeForce RTX 2070 Super 9 teraflops theoretische rekenkracht heeft, terwijl de PS5 10,28 teraflops heeft. De Xbox Series X komt als beste uit de bus met 12 teraflops. Gezien die cijfers loopt de RTX 2070 Super nauwelijks achter op de totale kracht van Sony's console. Wanneer je een fatsoenlijke processor en een goede hoeveelheid RAM toevoegt aan een desktop-pc, zou je kunnen kijken naar een machine die de PS4 gemakkelijk zou kunnen verslaan in termen van brute kracht.

Dat gezegd hebbende, het bouwen van zo'n pc is niet goedkoop. Een GeForce RTX 2070 Super kost bijna $ 500 bij Best Buy, wat de geschatte prijs is van de PS5. En wanneer u andere componenten toevoegt aan een fatsoenlijke gaming-desktop-pc, kijkt u naar ongeveer $ 1.000 of meer.

Als je van pc-gaming houdt en de flexibiliteit die het met zich meebrengt, kan dat prijskaartje smakelijk zijn. Maar voor anderen lijkt het misschien een beetje te hoog om zoveel te betalen om prestaties te krijgen in de marge van de PS5, ongeveer zes maanden voor de release van de consoles.

PS5 versus pc

Maar als je al een behoorlijk gespecificeerde gaming-desktop hebt, moet je dan bij de pc blijven via de PS5? Het antwoord is geen eenduidig ​​ja of nee.

Om te beginnen zijn er voordelen aan het plug-n-play-karakter van gameconsoles waar de pc gewoon niet tegen kan concurreren. Je moet bereid zijn om stuurprogramma's te installeren en te rommelen met grafische instellingen als je het meeste uit je pc-game-ervaring wilt halen.

Maar de keerzijde is dat de pc een open platform is dat games uit de hele gamegeschiedenis kan spelen, terwijl er meer maatwerk mogelijk is aan de hardwarekant. De beste pc-games zijn ook vaak goedkoper dan hun console-tegenhangers.

Als het gaat om onbewerkte prestaties, zijn er veel pc-fans die denken dat het voor de hand ligt dat een pc een console van de volgende generatie zal evenaren of verslaan op het gebied van power; PS5 en Xbox Series X zullen immers beide hardware gebruiken die is afgeleid van pc-componenten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gemeten.

Veel consoleprestaties hebben minder te maken met ruwe individuele specificaties en meer met hoe de hardware allemaal samen speelt. De PS5 zal bijvoorbeeld een supersnelle SSD hebben die een snelle gegevensdoorvoer mogelijk maakt, wat hem een ​​prestatievoordeel zou kunnen geven ten opzichte van een pc. Je kunt momenteel geen SSD krijgen voor een desktop-pc die overeenkomt met de snelheid van de opslag van de PS5.

En gezien de populariteit van gameconsoles, zullen ontwikkelaars geneigd zijn hun games te optimaliseren voor de next-gen consoles in plaats van een groot aantal pc-hardware. Dit betekent dat een game op de PS5 zijn pc-equivalent qua prestaties kan verslaan, zelfs als de pc veel meer rekenkracht heeft dan de aankomende console van Sony.

Op welk platform je ook je kleuren zet, de PS5 en Xbox Series X lijken een nieuwe golf van opwinding in de gamewereld te brengen wanneer ze later dit jaar arriveren.

De beste xbox one x-deals van vandaag Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen