PS5-prijs is niet echt $ 499 - dit zijn de echte kosten

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony's PS5 misschien mening verdelen over het uiterlijk , maar het lijdt geen twijfel dat het een serieus indrukwekkende speelautomaat is. Voor $ 499 (£ 449 in het VK) kun je een 4K-console krijgen die je meer dan $ 1.500 zou moeten uitgeven als je een van de beste gaming-pc's wilt kopen of zelf een equivalent wilt bouwen.

Dan is er de PS5 Digital Edition van $ 399 (£ 359), die dezelfde kracht biedt als de standaardconsole, alleen laat hij de Blu-ray-drive vallen. En met een snelle PCIe 4.0 SSD zitten beide machines vol met de juiste technologie van de volgende generatie voor minder dan $ 500. Klinkt als een koopje, toch? Nou niet helemaal.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Zelfs als je kunt vinden waar koop je een PS5 , $ 399 is het absolute minimum dat je voor de console betaalt, omdat je er veel meer aan moet uitgeven om het meeste uit de PS5 te halen. Dus dit is wat we beschouwen als de echte kosten van de PS5.

SSD-upgrade: $ 200/£ 200 geschat

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoewel de PS5 een SSD van 825 GB heeft, is er slechts 667,2 GB voor u beschikbaar om te gebruiken, waarbij het besturingssysteem en andere software die nodig zijn voor de werking van de console een groot deel van de capaciteit van de SSD in beslag nemen. Dat zou prima zijn als moderne games niet rond de 50 GB zouden wegen, en soms veel meer. Dus als je een uitgebreide bibliotheek met games op je PS5 wilt hebben, moet je bereid zijn om de opslag te upgraden.

Zoals het er nu uitziet, zijn er nog geen door Sony gecertificeerde PICe 4.0 SSD's beschikbaar. Maar aangezien de eigen 1TB PCIe 4.0 externe SSD-uitbreidingskaart van de Xbox Series X $ 219 / £ 219 kost, kunnen we ons niet voorstellen dat een SSD-upgrade voor de PS5 goedkoop zal zijn. We verwachten dat je nog eens $ 200/£ 200 moet betalen om een ​​SSD van 1 TB te krijgen om de interne opslag van de console te vergroten.

Pulse 3D draadloze headset: $ 99 / £ 89

(Afbeelding tegoed: Sony)

De PS5 wordt geleverd met Sony's aangepaste Tempest 3D AudioTech, die rijke 360-graden audio levert via slimme verwerking om een ​​betere auditieve ervaring te leveren voor PS5-games . Hoewel de technologie zogenaamd zal werken met sommige bestaande tv's, heb je de PS5 Pulse 3D Wireless-headset nodig om de volledige ervaring hier en nu te krijgen.

Voor $ 99 / £ 89 is het verrassend betaalbaar voor een gamingheadset die moet worden gebruikt met eigen technologie. Maar dat betekent nog steeds dat je nog een stuk verandering toevoegt aan de totale prijs van de PS5.

De beste Sony PlayStation Pulse 3D Wireless Headset-deals van vandaag Sony PULSE 3D draadloze hoofdtelefoon Amazone Prime $ 99 Visie PS5 PULSE 3D draadloze headset Walmart $ 99 Visie Sony - PlayStation - Pulse 3D... Beste koop $ 99,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen