PS5-prijs lekt opnieuw op Amazon - en het is beter dan verwacht

(Afbeelding tegoed: Sony)

Nu de PS5 volledig is onthuld, willen gamers graag weten voor hoeveel ze hem kunnen kopen. Misschien hebben we het antwoord op de vraag dankzij een kort lek van een lokale Amazon-site.

Leaker en conceptontwerper Ben Geskin gedeelde afbeeldingen van de winkelpagina van de PS5 op Amazon Frankrijk . Deze afbeeldingen zetten de prijzen op € 499 voor de standaard PS5 en € 399 voor de digitale editie, die respectievelijk worden omgezet in $ 565/£ 447 en $ 452/£ 358. De winkelpagina voor de PS5 vermeldt momenteel de prijsinformatie als 'momenteel niet beschikbaar', maar we hebben nog steeds de screenshots van Geskin om langs te gaan.  • PS5-prijs, pre-order, releasedatum, controller en meer
  • PS5 zal Xbox Series X verpletteren op verkoop, zegt analist
  • net binnen: PS5 heeft niet een van de beste functies van Xbox Series X
Bekijk meer
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ter vergelijking: een analist denkt dat de Xbox Series X begint bij $ 399. Hoewel de startprijs van de PS5 $ 50 meer is dan deze schatting, en $ 150 meer dan wat de basis PS4 bij de lancering kostte, is dit niet zo slecht. President van Sony Interactive Entertainment Jim Ryan zei in een recent interview dat hij 'waarde zou benadrukken in plaats van prijs' als het gaat om de stickerprijs van de PS5.

Toen de vorige generatie begon, was de PS4 $ 100 goedkoper dan de Xbox One en maakte daardoor veel extra verkopen. Het prijsverschil kan deze keer te wijten zijn aan Sony's aangepaste SSD- en 3D-audiohardware, de eerste wordt alom geprezen door ontwikkelaars voor het wegnemen van belemmeringen als het gaat om het snel laden van game-omgevingen.

De Xbox Series X wordt beschouwd als de goedkopere console van deze generatie, maar we hebben nog geen betrouwbare gelekte prijs voor de nieuwe Microsoft-machine gekregen, laat staan ​​een officiële aankondiging. Wat officieel is, is dat het meer grafisch potentieel heeft dan de PS5 en 12 teraflops aan rekenkracht biedt in vergelijking met de 10,28 teraflops van de Sony-machine. Hoe dat zich vertaalt in real-world prestaties moet echter nog worden bekeken.

Zowel de PS5 als de Xbox Series X zien deze zomer veel aankondigingen, in plaats van wat E3 2020 zou zijn geweest. Sony heeft zojuist een enorme PS5-games evenement waar we titels als Spider-Man: Miles Morales en Horizon: Zero West zagen, en Microsoft zal volgende maand antwoorden met een Exclusieve showcase voor juli .

Hoewel er nog enkele details moeten komen, zoals officiële prijzen, aanvullende technische details en een deel van de lanceringsopstelling, zullen beide consoles op tijd aankomen voor de feestdagen.

De beste Sony PlayStation Plus-deals van vandaag 268 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen10uurtwintigminuten3. 4droogLage voorraad Sony PlayStation Plus 3 maand... Walmart $ 24,88 Visie Slagschip (Sony Playstation... Amazone $ 39,99 Visie Korting 3 Maanden Playstation Plus... CDKeys $ 27,38 $ 20,49 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen