De grootste zwakte van de PS5 SSD kan deze zomer worden verholpen - hier is hoe

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als je moeite hebt om de opslagruimte op je PS5 te beheren, is er goed nieuws.

iphone pro max 12 maat

Volgens een rapport van Bloomberg , Sony is van plan om deze zomer de SSD-uitbreidingsfunctie van de console te activeren. Hopelijk betekent dat een einde aan het vertrouwen op de snelle maar krappe ingebouwde 825GB-opslag.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De ingebouwde SSD van de PS5 heeft slechts 667 GB bruikbare ruimte van de eerder genoemde 825 GB, en dat kan snel vol raken als je niet oppast - naar je kijken Plicht . Dus de mogelijkheid om je opslag uit te breiden zal steeds meer van onschatbare waarde zijn voor gamers PS5-games vrijkomen.

De PS5 heeft sinds de eerste dag een extra M.2-uitbreidingsslot. Er is dus al ruimte om een ​​extra SSD onder de frontplaat te plaatsen. Het probleem is dat Sony de functie nog niet heeft geactiveerd, dus alle extra schijven die je probeert toe te voegen, zijn volledig nutteloos, hoewel je sowieso door Sony goedgekeurde PCIe 4.0 SSD's nodig hebt die nog niet beschikbaar zijn.

Je kunt externe USB-drives aansluiten op de PS5, maar je kunt er alleen PS4-games mee spelen. Het is handig om ruimte te besparen, vooral als je een titel speelt waarvoor meer dan 100 GB opslagruimte nodig is; spellen zoals Call of Duty: moderne oorlogsvoering .

iphone xr en 11 maat

PS5 zomer-upgrade komt eraan

Sony heeft al bevestigd dat SSD-uitbreiding zal verschijnen als onderdeel van een toekomstige PS5-firmware-update, en nu weten we wat meer details. Afgezien van een zomerlancering, meldde Bloomberg dat het ook de snelheid van de koelventilatoren van de PS5 zal verhogen.

Dat is logisch als je erover nadenkt. Omdat PS5-games alleen op een SDD van gelijke of hogere snelheid draaien dan de interne schijf van de console, zal dat veel warmte genereren.

Een Sony-woordvoerder gaf op verzoek van Bloomberg geen commentaar op de zomeruitrol. In plaats daarvan bevestigden ze eenvoudig dat de PS5 in de nabije toekomst M.2-opslaguitbreiding zou krijgen op een niet-gespecificeerd punt. Maar als de bronnen van Bloomberg correct zijn, hebben we niet lang meer voor Sony om zijn SSD-upgradeproces op zijn plaats te krijgen.

Samsung Galaxy S20 Ultra prijs

Helaas is het hebben van een startvenster slechts de helft van het verhaal. Sony moet nog aankondigen welke soorten SSD's van derden compatibel zullen zijn met de PS5, welke bedrijven ze zullen ontwikkelen en hoeveel ze gaan kosten.

Hopelijk komen we niet in dezelfde situatie terecht als de Xbox Series X en Xbox-serie S . Met de consoles van Microsoft kun je je SSD-opslag al uitbreiden, maar alleen via eigen $ 220 Uitbreidingskaarten . Voor zover we weten is Seagate het enige bedrijf dat deze kaarten maakt, wat betekent dat u niet meerdere bedrijven zult krijgen die elkaar proberen te onderbieden op prijs.

Alles wat we hebben gezien, suggereert dat de PS5 geen eigen ontwerp gebruikt of uitbreidingstaken overdraagt ​​​​aan een enkel extern bedrijf. Dat betekent dat naarmate de tijd verstrijkt en er meer PS5-compatibele schijven in de winkelrekken komen, de prijs langzaam zou moeten dalen.

Maar we moeten de schijven eigenlijk eerst kunnen gebruiken, en het is nog steeds niet duidelijk waarom Sony deze functie niet op de eerste dag beschikbaar heeft gesteld. Toch niet lang wachten nu. Ervan uitgaande dat je hebt kunnen vinden waar te koop PS5 , dat is.

    Meer:PS5- en Xbox Series X-aandelen — Bidens onderzoek naar tekorten
De beste Sony PlayStation 5 en Sony PlayStation 5 DualSense Wireless Controller-deals van vandaag 5454 Walmart-klantenrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen09uur09minuten01droog Playstation DualSense... Amazone Prime $ 69 Visie (Eenmalig gebruik - beperkt)... Walmart $ 499 Visie Sony PlayStation 5-console SpelStop $ 499,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen