Demontage van PS5 heeft zojuist één grote zwakte onthuld

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De deskundige knutselaars bij ik repareer het hebben de PS5 afgebroken, waardoor we een vroege blik werpen op hoe repareerbaar de console is.

Over het algemeen krijgt de console een solide 7/10 voor herstelbaarheid, wat goed nieuws is voor iedereen die geen garantie meer heeft en reparaties in eigen handen wil nemen. Het team is vooral enthousiast over de buitenplaten, die zonder gereedschap kunnen worden verwijderd, en het modulaire karakter van de console, waardoor demontage eenvoudig is.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar er is een addertje onder het gras als je kiest voor de reguliere PS5 boven de digitale editie.

Het goede nieuws is dat de stofpoorten stofzuigbaar zijn, wat het soort straalmotorgeluiden zou moeten voorkomen dat PS4-machines zouden maken nadat stof zich gedurende maanden van gebruik had laten ophopen.

Maar eigenaren van de schijfloze digitale editie hebben hier een duidelijk voordeel: het lijkt erop dat hoewel het vervangen van de optische schijf van de PS5 fysiek triviaal is, een vervanging gewoon geen schijven kan lezen. Daar macht een tijdelijke oplossing zijn als je bereid bent om de schijf uit elkaar te halen en de originele printplaat te behouden, schrijft het team, eraan toevoegend dat ze zullen updaten als ze de kans krijgen om hun theorie te testen.

Maar in ieder geval, dit neemt duidelijk wat een triviale oplossing zou moeten zijn en maakt het aanzienlijk vaardiger.

De belangrijkste SSD van 825 GB is ook gekoppeld aan het moederbord, maar dat is geen probleem, aangezien de PS5 uiteindelijk extra uitbreiding zal ondersteunen via de momenteel uitgeschakelde M.2 SSD-poorten. Deze uitbreidingsbay is volgens iFixIt zeer toegankelijk: verwijder één kruiskopschroef en een metalen schild en je bent klaar voor upgrades.

Krediet: Creative Electron

De site is ook vol lof over het koelsysteem van de PS5. Inclusief de bovenstaande röntgenfoto van de PS5 van Creatief Elektron , benadrukt de site de gigantische ventilator en warmtepijpen die elkaar overlappen als een snelwegknooppunt. De 120 mm-hoofdventilator maakt gebruik van omnidirectionele koeling om van beide kanten lucht aan te zuigen, hoewel het irritant is dat er een T8 Torx-beveiligingsstuurprogramma nodig is om het te bereiken als het onderhoud nodig heeft.

Er is ook een met schuim bedekt zakje met vloeibaar metaal voor het koelen van de CPU. Zoals de site opmerkt, is vloeibaar metaal populair onder pc-modders en overklokkers omdat het een uiterst efficiënte warmtegeleider is - aanzienlijk efficiënter dan conventionele thermische pasta's en plamuren. Al deze dingen - samen met de fysieke grootte van de console - zorgen ervoor dat de PS5 stil is, zelfs onder zware belasting.

Nou ja, voor de meeste mensen in ieder geval. En hoewel iFixIt geen voor de hand liggende oorzaken van ruis heeft ontdekt die sommige early adopters hebben geklaagd over , ontdekte het team een ​​sticker op een van de schroeven - en we hebben een voorbeeld van hoe dit vast kan komen te zitten in de ventilator en een beetje lawaai kan veroorzaken .

U kunt de volledige demontagedetails zien op de ik repareer het plaats.

De beste ps5-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dageneenentwintiguur28minuten12droog (Eenmalig gebruik - beperkt)... Walmart $ 499 Visie Sony PlayStation 5-console SpelStop $ 499,99 Visie Sony Playstation 5 Digitale... Walmart $ 949 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen