PS5 zal worden verpletterd door Xbox Series X-kracht, zegt ex-Sony-ontwikkelaar

(Afbeelding tegoed: Xbox)

Een voormalige Sony PlayStation-ontwikkelaar heeft veel lof ontvangen over de Xbox Series X van Microsoft en beweert dat de extra kracht van de console de PS5 van Sony kan doen inpakken.

De ontwikkelaar in kwestie is Chris Grannell, die voor Horizon: Zero Dawn studio Guerrilla Games heeft gewerkt en aan de WipEout-games heeft gewerkt, dus hij weet het een en ander over de kracht van gameconsoles. En hij vermoedt dat de hogere rekenkracht van de Xbox Series X ten opzichte van de PS5 de console van Microsoft een duidelijk voordeel zal geven.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

PS5 is geen slechte console, het is een absoluut beest van een stuk hardware, zei Grannell op de RDX-podcast. Maar het is gewoon een stuk hardware dat langzamer is op tal van soorten paden dan wat Microsoft heeft samengesteld.

Aangezien de Xbox Series X 12 teraflops aan rekenkracht heeft, terwijl de PS5 10,3 teraflops heeft, is dit de krachtigere console op papier. Maar de PS5 heeft snellere solid-state opslag, met zijn SSD met een snelheid van 5,5 GB/s, terwijl de Xbox Series X minder dan de helft daarvan beheert met een doorvoer van 2,5 GB/s. Dat betekent dat de PS5 veel sneller in games en game-items kan laden dan zijn Redmond-rivaal.

Als zodanig hebben we gezien dat andere game-ontwikkelaars de PS5 verdedigen, en hoe het gemakkelijker is om gebruik te maken van de kracht van Sony's console.

Halo's mede-maker Marcus Lehto prees de SSD van de PS5, ondanks het ontwikkelen van een gameserie die al lang exclusief voor Xbox is.

Het opent de deur voor meer uitgebreide inhoud die veel sneller kan streamen. Spelers zullen niet wachten op laadschermen en we hoeven het laden niet te verstoppen achter films en dat soort dingen, vertelde hij VGC . Het zal alleen maar helpen om dingen een stuk soepeler en vloeiender te maken voor de speler als het gaat om hun ervaring op die consoles.

Grannell is echter van mening dat Sony misschien overrompeld is door de kracht van de Xbox Series X, en dat was te wijten aan het feit dat het bedrijf op hun lauweren rustte nadat de PS4 het weggelopen succes was van deze consolegeneratie.

Ze hebben een enorm marktaandeel en een voorsprong, en ze hebben een soort PS3 gemaakt, heb ik gehoord, zei hij. Het is niet zo slecht in termen van hardware en complicaties, en dat soort dingen, maar ... ze waardeerden niet echt wat Xbox zou proberen te doen in termen van dit krachtige verhaal.

Nu beide consoles pas aan het einde van het jaar uitkomen, moeten we het definitieve ontwerp van de PS5 nog zien voorbij zijn DualSense controller - er zal waarschijnlijk nog veel meer gespeculeerd worden over welke er als beste uit zal komen.

De beste Microsoft Xbox One X-deals van vandaag 444 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen10uur26minutenvijftigdroog Nintendo-patrooncontroller... SpelStop $ 15,99 Visie EPOS / Sennheiser Adapt 260 ... Microsoft VS $ 179 Visie Xbox One X 1TB-console -... Amazone Prime $ 929,40 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen