Killerfunctie voor PS5 en Xbox Series X geplaagd door Mortal Kombat-maker

(Afbeelding tegoed: WB Games)

Op basis van de kleine hoeveelheid PS5- en Xbox Series X-beelden die we tot nu toe hebben gezien, is het een gegeven dat games er geweldig uit zullen zien op consoles van de volgende generatie. Maar volgens de maker van Mortal Kombat heeft de echte killer-functie van het nieuwe systeem helemaal niets met graphics te maken.

NetherRealm Studios creative director en Mortal Kombat co-creator Ed Boon verscheen onlangs in een speciale aflevering van Geoff Keighley's Zomer Game Fest om de nieuwe Mortal Kombat 11: Aftermath-uitbreiding te bespreken. Toen Keighley Boon vroeg naar zijn mening over wat de PS5 en Xbox Series X in staat zullen stellen zijn studio te doen, wees Boon onmiddellijk op de snel ladende SSD-schijven van de consoles als het onderdeel dat games echt vooruit zal helpen.  • PS5 versus Xbox-serie X : Welke nieuwe console gaat winnen?
  • Alles wat we weten over GTA 6
  • Net binnen:PS5-onthullingsevenement getipt voor 3 juni - dit is wat je kunt verwachten
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

'Ik denk dat mensen de impact onderschatten die de bijna nul laadtijden zullen hebben', zei Boon, wiens opmerkingen rond de 36 minuten van de video beginnen. 'Dat gaat ineens deuren openen die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden. Ik denk dat we nog niet eens het oppervlak hebben bekrast van wat er uiteindelijk met die systemen zal gebeuren.'

beste bedrade over-ear hoofdtelefoons

De PS5 en Xbox Series X zullen beide beschikken over aangepaste solid-state drives (SSD's). Ze variëren enigszins in capaciteit - PS5 heeft een schijf van 825 GB in vergelijking met de 1 TB SSD van de Series X - maar beide zijn gepland om de laadtijden van consolegames zo goed als te elimineren.

We hebben al een voorproefje gekregen van hoe belangrijk deze upgrade voor dagelijks gebruik zal zijn. In maart plaatste Xbox een zij aan zij vergelijking van Xbox Series X vs Xbox One X laadtijden, waarbij de nieuwe console games zoals State of Decay 2 in ongeveer 8 seconden laadt vergeleken met bijna een minuut op Xbox One X. Sony toonde een soortgelijke demo in 2019 , wat laat zien hoe snel reizen in een game als Marvel's Spider-Man een fractie van een seconde kan duren.

Samsung Galaxy Buds versus airpods

Boon is verre van de enige ontwikkelaar die deze nieuwe consoletechnologie verdedigt. Kort na de onthulling van Unreal Engine 5 eerder deze maand, zei Tim Sweeney, CEO van Epic Games, dat de SSD van de PS5 'ver vooruit loopt op alles wat je nu op de pc kunt kopen', en dat het de toekomst van pc-gaming zal helpen stimuleren.

De PS5 en Xbox Series X zijn beide gepland om deze vakantie aan te komen, met geavanceerde functies zoals ondersteuning voor 8K-resolutie, raytracing-mogelijkheden en geavanceerde 3D-audio. Maar de mogelijkheid om games in een oogwenk te laden, is misschien wel wat deze machines echt next-gen maakt.

De beste Xbox Game Pass-deals van vandaag 306 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over23uur55minuten23droog Xbox Game Pass voor console |... Amazone £ 47,49 Visie Xbox-gamepas van 3 maanden... CDKeys £ 29,99 Visie Troosten Decathlon VK £ 34,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen