PS5 en Xbox Series X zullen beide 'geweldig' zijn voor Unreal Engine 5

(Afbeelding tegoed: epische spellen)

De PS5 en Xbox Series X zouden even indrukwekkend moeten zijn als het gaat om Unreal Engine 5-prestaties. Dat is volgens de mede-oprichter en CEO van Epic Games Tim Sweeney, die naar Twitter ging om uit te leggen waarom de Unreal Engine 5 demo werd uitgevoerd op de console van de volgende generatie van Sony.

De Unreal Engine 5-demo werd gebruikt om de kracht van de gameconsoles van de volgende generatie te demonstreren, maar het werd alleen getoond op de PS5 en niet op de Xbox Series X. Dit leidde tot een hele reeks speculaties over de vraag of de PS5 was geselecteerd om demo de grafische engine omdat deze beter in staat is dan de Xbox Series X.game pc bouwen of kopen
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel de Xbox Series X meer rekenkracht heeft dan de PS5, met zijn 12 teraflops tot de 10,28 teraflops van de Sony-console, hangt veel van de consoleprestaties af van hoe die kracht kan worden benut. We hebben eerder enkele ontwikkelaars horen beweren dat de PS5 en zijn snelle SSD-opslag het gemakkelijker maken om gebruik te maken van de kracht van de console dan de Xbox Series X; hoewel we ook hebben gehoord even veel lof voor de Xbox Series X .

De prestatie-doorvoer van de PS5 is een van de redenen waarom sommige mensen dachten dat het was geselecteerd om de Unreal Engine 5-demo uit te voeren in plaats van de Xbox Series X. Deze speculatie werd niet geholpen door de demo waarin de Xbox Series X helemaal niet werd genoemd.

Black Friday-deals voor beats

Maar Sweeney tweette dat de beslissing om met de PS5 voor de demo te gaan, te wijten was aan het nauwe werk van Epic met Sony, niet omdat de PS5 de Xbox Series X overtreft op het gebied van prestaties.

De Unreal Engine 5-demo op PlayStation 5 was het hoogtepunt van jarenlange discussies tussen Sony en Epic over toekomstige grafische en opslagarchitecturen, tweette Sweeney.

Bekijk meer

En hij voegde eraan toe dat de Unreal Engine 5 ook zal worden ondersteund op de Xbox Series X en dat we kunnen verwachten dat het behoorlijk indrukwekkend zal zijn op de hardware van Microsoft: de Nanite- en Lumen-technologie die het aandrijft, wordt volledig ondersteund op zowel PS5 als Xbox Series X en zal geweldig zijn op beide.

gele stip bovenkant van iphone

Voor pc-fans tweette Sweeney ook dat de Unreal Engine 5 ook goed zal spelen met geavanceerde computers. Toen merkte hij in een uitbarsting van sluwe humor op dat de Commodore 64 niet zal worden ondersteund, vermoedelijk met betrekking tot hoe de Unreal Engines uit het verleden over een breed scala aan platforms hebben gelopen en dat zullen blijven doen.

We hebben nog een goede zes maanden om te wachten tot de PS5 en Xbox Series X worden uitgebracht. Er is dus nog genoeg tijd voor meer speculatie over welke de beste zal zijn in de prestatie-inzet en inderdaad de algehele console-oorlog van de volgende generatie.

De beste Microsoft Xbox one x-deals van vandaag 444 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over05uur59minuten05droog Nintendo-patrooncontroller... SpelStop $ 15,99 Visie EPOS / Sennheiser Adapt 260 ... Microsoft VS $ 179 Visie Xbox One S 1TB bundel -... Amazone $ 699 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen