PSA: Koop geen Xbox Series S

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vorig jaar kocht ik bijna een Xbox-serie S . Ik reserveerde de console tijdens de eerste golf van pre-orders, denkend dat het een uitstekende aanvullende machine zou zijn om naast mijn PS5 te zitten, maar een paar weken na de lancering heb ik mijn bestelling geannuleerd.

Ik heb uiteindelijk besloten om geen afstand te doen van mijn geld omdat ik er niet van overtuigd was, en nog steeds ben, dat de instapconsole een lange termijn toekomst heeft. Het relatief betaalbare prijskaartje maakt het een verleidelijke aankoop, maar de aanzienlijk zwakkere GPU in vergelijking met zijn grote broer, de Xbox Series X, is zorgwekkend.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Na wat extra geld te hebben gespaard en er meerdere te hebben achtervolgd herbevoorraadt , heb ik eerder dit jaar een Xbox Series X weten te bemachtigen. Naarmate er in 2021 meer next-gen games zijn gelanceerd, wordt mijn beslissing om de Xbox Series S niet te kopen en in plaats daarvan te wachten tot ik me zijn krachtigere broer kan veroorloven, steeds meer gevalideerd.

Op dit moment is de Xbox Series S een handige speelautomaat, maar hij begint al zijn zwakke punten te vertonen. En naarmate we verder in deze consolegeneratie komen, zullen deze problemen alleen maar erger worden.

ligt de ps5 in de winkels

De minste van de twee

Het is de verdienste dat Microsoft altijd extreem openhartig is geweest als het gaat om de Xbox Series S. De techgigant heeft nooit beweerd dat de console in staat is tot dezelfde prestatieniveaus als de duurdere Xbox Series X.

playstation 5 niet op voorraad

De onderstaande tabel geeft de volledige technische uitsplitsing weer, maar de grootste discrepantie tussen de twee machines is gemakkelijk de GPU. De Xbox Series S heeft een AMD RDNA 2, 4 teraflops, 1,6 GHz, die veel minder krachtig is dan de krachtige AMD RDNA 2, 12 teraflops, 1,8 GHz die je bij de Xbox Series X vindt.

Xbox-serie XXbox-serie S
Prijs$ 500$ 300
VerwerkerAangepaste Zen 2, 8-core, 3,8 GHzAangepaste Zen 2, 8-core, 3,8 GHz
GPUAMD RDNA 2, 12 teraflops, 1,8 GHzAMD RDNA 2, 4 teraflops, 1,6 GHz
RAM16 GB10 GB
Opslag1 TB512 GB
Weergave (gericht)4K, 60 fps1440p, 60 fps
Weergave (maximaal)8K, 120 fps1440p, 120 fps

De twee consoles verschillen ook als het gaat om RAM en opslagcapaciteit. Natuurlijk heeft de grootte van de harde schijf geen invloed op de prestaties, maar het betekent wel dat de Xbox Series S slechts een handvol van de beste Xbox-games voordat u naar alternatieve opslagopties moet kijken.

We hebben beide consoles uitgebreid getest en ontdekten dat de Xbox Series X de Xbox Series S overtreft op het gebied van prestaties op vrijwel alle gebieden. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk, maar het zorgwekkende is dat de prestatiekloof tussen de twee consoles lijkt te groeien.

Niet helemaal next-gen genoeg

Afgelopen november, toen de next-gen Xboxen gelanceerd werden, waren de eerste indrukken van de Xbox Series S redelijk positief. Zelfs de onze Xbox Series S recensie noemde het een verrassend krachtige kleine console, hoewel we wijselijk hebben gewaarschuwd dat het niet de meest toekomstbestendige gadget is die je kunt kopen. Deze waarschuwende woorden beginnen heel waar te klinken.

Hoewel de console geen probleem leek te hebben met het uitvoeren van vroege lanceringsgames zoals Assassin's Creed: Valhalla met een stabiele 60 fps en een respectabele resolutie, beginnen recentere titels behoorlijk slecht te presteren op het systeem.

beste goedkope over-ear koptelefoon

(Afbeelding tegoed: EA)

Meest recent, FIFA 22 spelers hebben geklaagd dat op Xbox Series S is de game een wazige puinhoop . De resolutie is zelfs zo laag dat sommige mensen de naam en nummers op de achterkant van de truien van spelers niet eens kunnen onderscheiden. De game verkeert in zo'n slechte staat dat sommige eigenaren ervoor hebben gekozen om in plaats daarvan de Xbox One-versie te spelen.

Dit is verre van de eerste titel die we hebben gezien met prestatieproblemen op de Xbox Series S. In april werd opgemerkt dat Resident Evil: Village een zeer slecht geïmplementeerde ray-tracing-modus op de console. De modus is zo'n CPU-drain dat de framerate vaak daalt tot onder de 30 fps op Xbox Series S.

F1 2021 is een andere game die moest compromissen sluiten op de Xbox Series S. Het spel richt zich op 1080p op Xbox Series S, in plaats van het 4K-doel zoals op PS5 en Xbox Series X. Het biedt ook geen 120Hz-modus op de minder krachtige console.

Prestatieproblemen zijn ook opgemerkt in games als No Man's Sky, Control en eFootball 2022 - hoewel de laatste een reeks problemen op elk platform.

antivirussoftware voor Android-telefoons

(Afbeelding tegoed: Hallo Games)

Ontwikkelaars zijn niet verlegen om commentaar te geven op de problemen die zich voordoen bij het optimaliseren van een game voor de Xbox Series S. Vorig jaar een werknemer-ID Software (een team dat nu feitelijk eigendom is van Microsoft) zei: De veel lagere hoeveelheid geheugen en de gesplitste geheugenbanken met drastisch lagere snelheden zullen een groot probleem zijn. Ze merkten ook op dat alleen het verlagen van de resolutie de tekortkomingen niet goedmaakt.

Soortgelijke opmerkingen zijn gemaakt door a ontwikkelaar bij Remedy , die opmerkte dat het optimaliseren van een game voor de Series S niet zo eenvoudig is als het verlagen van de resolutie en textuurkwaliteit. 4A Games, de makers van Metro Exodus, uitten soortgelijke zorgen over de zwakkere GPU van de console.

scheermes elektrische scooter voor kinderen

Als ontwikkelaars deze zorgen nu hebben, stel je dan de problemen voor die zich over drie of vier jaar kunnen voordoen als games nog complexer en grafisch veeleisender worden?

Het wordt alleen maar erger

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Feit is dat deze problemen alleen maar erger zullen worden. Op dit moment bevinden we ons nog steeds in die crossover-periode tussen generaties, waarbij de meeste vlaggenschipgames nog steeds worden uitgebracht voor de Xbox One en de nieuwe Xbox-consoles. In de toekomst zal dat niet het geval zijn.

Titels zoals de komende Dead Space-remake zijn al bevestigd als next-gen exclusives, wat betekent dat ze de grenzen van deze consoles nog verder zullen verleggen. Als de Xbox Series S al scheuren begint te vertonen met games die ook op acht jaar oude hardware kunnen worden gespeeld, zal hij het dan aankunnen om nog verder te worden gepusht?

Mijn zorg is dat deze prestatieproblemen alleen maar vaker zullen voorkomen op de Xbox Series S. Op dit moment lijken de meeste games bewonderenswaardig te presteren op de console, met slechts een handvol problemen, maar die slinger kan de andere kant op gaan de komende jaren.

Mijn advies zou zijn om de extra $ 200 te sparen (als je het je kunt veroorloven) en te kiezen voor een Xbox Series X. Misschien moet je nu extra betalen, maar op de lange termijn krijg je een betere deal.

    Meer:Intel's nieuwe anti-Apple-advertentie heeft zojuist een nieuw dieptepunt bereikt
  • Ik heb zojuist een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti gepakt zonder maanden te wachten - en dat kan jij ook
  • Xbox Series X versus Xbox Series S : Welke Xbox moet je kopen?
De beste XBOX-serie Halo Infinite-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen17uur54minuten26droog Halo Infinite - Steelbook®... Amazone Prime £ 54,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen