PureVPN-beoordeling

Ons oordeel

PureVPN biedt tonnen servers over de hele wereld, biedt een aantal zeer handige functies en is zeer betaalbaar als u een langetermijnabonnement kiest. Echter, problemen met kill-switches, slechte ondersteuning en lagere verbindingssnelheden dan de concurrentie betekenen dat het nog steeds niet de top van de industrie kan kraken.

Voor

 • Recente nulregistratie-audit geslaagd
 • Tal van gelijktijdige verbindingen om te delen
 • Handig voor Netflix, Disney+ en BBC iPlayer
 • Groot aantal ondersteunde apparaten

Tegen

 • Zowel de livechat als de ondersteuning ter plaatse zijn slecht
 • Kan Amazon Prime Video niet deblokkeren
 • Enigszins buggy-apps, inclusief de kill-schakelaar

TemplateStudio Oordeel

PureVPN biedt tonnen servers over de hele wereld, biedt een aantal zeer handige functies en is zeer betaalbaar als u een langetermijnabonnement kiest. Echter, problemen met kill-switches, slechte ondersteuning en lagere verbindingssnelheden dan de concurrentie betekenen dat het nog steeds niet de top van de industrie kan kraken.

Pluspunten

 • +Recente nulregistratie-audit geslaagd
 • +Tal van gelijktijdige verbindingen om te delen
 • +Handig voor Netflix, Disney+ en BBC iPlayer
 • +Groot aantal ondersteunde apparaten

nadelen

 • -Zowel de livechat als de ondersteuning ter plaatse zijn slecht
 • -Kan Amazon Prime Video niet deblokkeren
 • -Enigszins buggy-apps, inclusief de kill-schakelaar
Spring naar:

PureVPN bestaat al heel lang – sinds 2007 om precies te zijn – en in die tijd heeft het zijn naam gevestigd als een veelzijdige consumenten-VPN die veel waar voor zijn geld biedt. Met meer dan 6.500 servers in 78 landen biedt het een breed scala aan locaties om verbinding mee te maken, en extra's zoals P2P-ondersteuning, IPv6 en DNS-lekbescherming en meer zullen de meer ervaren gebruiker aanspreken.Hier voeren we een diepgaande PureVPN-beoordeling uit om te bepalen of het echt kan concurreren met de beste VPN aanbieders die momenteel op de markt zijn.

 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als u geïnteresseerd bent in een bepaald aspect van PureVPN, kunt u naar een bepaald gedeelte springen door de navigatiebalk bovenaan de pagina te gebruiken. Blijf anders gewoon scrollen voor onze volledige PureVPN-recensie.

De beste PureVPN-deals van vandaag PureVPN PureVPN 7 dagen op proef $ 0,99/mnd Visie Bij PureVPN PureVPN PureVPN 2 jaar $ 3.33/mnd Visie Bij PureVPN PureVPN Pure VPN 1 maand $ 10,95/mnd Visie Bij PureVPN

PureVPN 1 minuut beoordeling

De prijs van PureVPN is ongeveer gemiddeld, maar langere abonnementen gaan richting het goedkopere einde van de schaal. 1 maand kost u $ 10,95, 1 jaar kost u $ 3,32 per maand en op het moment van schrijven is 2 jaar slechts $ 2,04 per maand. PureVPN biedt ook een geld-terug-garantie van 31 dagen, zodat u het kunt proberen voordat u zich vastlegt.

is fitbit versa 2 waterdicht

In de kern is PureVPN veilig en biedt het een goede basis van specificaties. Je krijgt toegang tot OpenVPN en IKEv2 (met WireGuard in bèta), volledige torrent-ondersteuning, DNS- en IPv6-lekbescherming, split-tunneling en een kill-schakelaar die je verbinding zou moeten verbreken als de VPN wegvalt.

Je krijgt ook apps voor een enorm scala aan apparaten, waaronder pc, Mac, Linus, iOS en Android, plus extensies voor Firefox en Google Chrome. Er zijn ook tal van walkthroughs om u te helpen aan de slag te gaan op apparaten die een beetje meer niche zijn, zoals Amazon Fire Stick, Android TV, Kodi, routers en meer.

De laatste keer dat we PureVPN beoordeelden, zagen we dat het een enorm scala aan serverlocaties had van 180+ in meer dan 140 landen, maar hoewel het aantal servers op 6.500 is gebleven, is dat teruggebracht tot 86 locaties in 78 landen.

Dat is echter aantoonbaar een goede zaak, aangezien de verwijderservers naar verluidt slecht presterende virtuele servers waren, en 78 is nog steeds een prima selectie om uit te kiezen.

PureVPN is onlangs ook begonnen met het upgraden van zijn serverinfrastructuur van 10 Gbps naar 20 Gbps, wat meer doorvoer en betere prestaties voor gebruikers betekent. Lees er hier meer over .

Ten slotte is PureVPN verhuisd naar VPN-hotspot op de Britse Maagdeneilanden, weg van Hong Kong, maar de belangrijkste update is de gloednieuwe nulregistratie-audit van de provider, die we hieronder zullen bespreken.

PureVPN op papier

Aantal servers: 6.500+
Aantal landen:
78
Ondersteunde platformen:
Windows, Mac, Android, iPhone, iPad, Linux, Chrome, Firefox, Routers, Android TV, Amazon FireStick, Microsoft Surface, Kodi, Roku, Boxee, Now TV Box, Raspberry Pi, Chromecast, PlayStation, Xbox
Gelijktijdige verbindingen:
10
Split-tunneling:
Ja
Dodemansknop:
Ja
Ondersteunde protocollen:
OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IKEv2/IPSec
Land van registratie:
Britse Maagdeneilanden
Steun:
24/7 live chat, e-mail, kennisbank

Laatste updates

Sinds we onze uitgebreide beoordeling van PureVPN hebben uitgevoerd, hebben zich een aantal belangrijke wijzigingen voorgedaan.

Ten eerste hebben we het aantal serverlocaties teruggebracht tot 78 landen van 140+. Dat is maar goed ook, want degene die we verloren waren trage virtuele servers.

Het grootste nieuws is echter dat PureVPN zojuist een succesvolle no-logging-audit heeft uitgevoerd. Dat is een groot vinkje in het schrijfboek van elke privacyfan.

(Afbeelding tegoed: PureVPN)

PureVPN-prijs: hoeveel kost het en is er een gratis proefperiode van PureVPN?

Beginnend bij $ 10,95 voor een abonnement van één maand, is PureVPN nauwelijks een koopje - maar dit is wat we van de meeste VPN's gewend zijn als je de luxe van een doorlopend contract wilt. Om wat geld te besparen, wil je je iets langer vastleggen.

1 jaar kost je $ 3,32 per maand, wat neerkomt op ongeveer $ 40 all-in, en 2 jaar kost slechts $ 2,04, of iets minder dan $ 50 all-in. Houd er echter rekening mee dat dit speciale Black Friday-prijzen zijn - wanneer ze veranderen, we zullen de details bijwerken.

Van PureVPN is bekend dat het een aantal zeer indrukwekkende deals aanbiedt, waaronder een mega 5-jarenplan, dus als je geïnteresseerd bent, is het de moeite waard om de site zelf te controleren om te zien of er flash-deals zijn. Je kunt ook een proefperiode van 7 dagen kopen voor slechts $ 0,99, wat geweldig is om de service uit te proberen.

Naast de basisprijs kun je een speciaal IP-adres kopen voor $ 2,99 / maand (goedkoop in vergelijking met de concurrentie), DDoS-bescherming voor $ 3,99 / maand en port forwarding voor $ 0,99 / maand, maar we hadden een paar problemen om deze aan de winkelwagen toe te voegen - en toen we contact opnamen met de live chat-ondersteuningsagent, kregen we helemaal geen hulp.

Welk abonnement u ook kiest, u wordt gedekt door een geld-terug-garantie van 31 dagen, zodat u het kunt uitproberen, wat een royale 1 dag meer is dan de schijnbare industriestandaard, en betalingen kunnen worden gedaan met krediet kaart, PayPal en nu Bitcoin.

Hoe privé is PureVPN en houdt het logboeken bij?

PureVPN heeft geen smetteloze staat van dienst als het gaat om het beschermen van gebruikersgegevens. In 2017 werd een man gearresteerd voor online wandaden, en een deel van het bewijs dat hiervoor werd gebruikt, waren PureVPN-records met zijn werk- en thuis-IP-adressen. Afgezien van de ethiek is dit geen goede vorm voor een VPN - services die voornamelijk zijn ontworpen en worden gebruikt als privacytools.

Sindsdien heeft PureVPN zich ingespannen om naar waarheid te beweren een 'zero-logging' VPN te zijn en heeft het audits uitgevoerd van zijn beveiligingssystemen en privacybeleid. De meest recente verifieert dat PureVPN nu echt geen logboekregistratie is, wat ons helpt om tot rust te komen.

PureVPN stelt in zijn provacy-beleid: 'We houden GEEN gegevens bij van uw browse-activiteiten, verbindingslogboeken, records van de VPN-IP's die aan u zijn toegewezen, uw oorspronkelijke IP's, uw verbindingstijd, de geschiedenis van uw browsen, de sites die u hebt bezocht, uw uitgaand verkeer, de inhoud of gegevens die u hebt geopend, of de DNS-query's die door u zijn gegenereerd '

Als je echter wat beter kijkt, zul je zien dat het de dag verzamelt waarop je verbinding hebt gemaakt met een specifieke locatie, je ISP, de verbindingslengte, het aantal verbindingen dat je maakt en je totale bandbreedtegebruik. er staat niets in dat u zou moeten kunnen identificeren, maar we vinden de openingsverklaring van het privacybeleid toch een beetje oneerlijk.

Qua apps en features krijg je een aantal handige extra’s zoals IPv6 en DNS-lekbescherming, een multi-port optie, port forwarding en de mogelijkheid om een ​​niet-NAT-netwerk te gebruiken om een ​​uniek IP-adres te gebruiken.

(Afbeelding tegoed: PureVPN)

Hoe snel is PureVPN?

Snelheid is een belangrijk onderdeel van elke VPN en de prestaties van PureVPN waren gemengd. In onze tests op een Amerikaanse verbinding van 1 Gbps zagen we OpenVPN-snelheden van 210-220 Mbps, wat vergelijkbaar is met onze laatste tests, maar achterblijft bij de snelste VPN aanbieders.

In het VK waren de zaken een beetje beter, met OpenVPN met een snelheid van 270 Mbps. Hoewel dat niet de snelste is, is het zeker daarboven.

IKEv2-snelheden waren echter relatief traag, met slechts 100-110 Mbps, vergelijkbaar met onze laatste tests.

In werkelijkheid zullen deze snelheden voor de meeste gebruikers meer dan acceptabel zijn, maar aangezien we steeds snellere basislijnverbindingen beginnen te zien, is het altijd raadzaam om uw VPN-keuze toekomstbestendig te maken als u de kans krijgt om binnenkort een gigebit-verbinding te krijgen.

Verbindingssnelheden kunnen echter enorm variabel zijn, en hoewel onze resultaten zijn samengesteld uit meer dan 100 tests op een reeks testsoftware, kunt u verschillende resultaten krijgen - en met die 7-daagse proefversie die wordt aangeboden, is het misschien de moeite waard om een ​​beetje van uw eigen testen om zeker te zijn.

Hoe goed is PureVPN voor streaming en torrenting?

Streaming VPN prestaties zijn voor velen belangrijk - en streaming is nu misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om VPN-gebruik - dus dit is een essentieel gebied.

Verbetering van onze laatste recensie, PureVPN gaf ons toegang tot BBC iPlayer en Disney+, twee van de lastigere services om te kraken. Het gaf ons ook toegang tot US Netflix, wat, nadat de vernieuwde VPN-blokkeringstechnologie van de streamingsite in het spel kwam, behoorlijk indrukwekkend is.

We hadden echter geen toegang tot Amazon Prime Video, wat jammer is, maar toch zijn we blij dat PureVPN zich inspant om zijn spel in de streamingsector te verbeteren.

Als we zouden gaan voor een speciale streaming of Netflix VPN , we zouden ExpressVPN of ProtonVPN moeten kiezen, maar PureVPN bracht zichzelf hier zeker niet in verlegenheid.

Aangaande met torrent VPN prestaties, PureVPN is redelijk capabel. U krijgt gesplitste tunneling, NAT-firewallbescherming en behoorlijke downloadsnelheden zoals hierboven vermeld. Veel van de meest populaire serverlocaties, waaronder het VK, de VS, Canada en Australië, blokkeren echter P2P-delen. Hoewel niets u ervan weerhoudt een andere server te selecteren, staan ​​providers zoals ExpressVPN of NordVPN torrenting toe op elke server, of wordt uw verbinding automatisch omgeleid naar een server die dat wel doet.

(Afbeelding tegoed: PureVPN)

Hoe goed zijn de desktop-apps van PureVPN?

Bij het eerste openen zijn de apps van PureVPN duidelijk en wit, wat geen slechte zaak is. We houden het graag simpel. Het enige dat u ziet, is de aan/uit-schakelaar, maar met een enkele klik wordt de locatielijst weergegeven en verdere pictogrammen aan de zijkant van de app geven meer functies weer.

Het kiezen van locaties is intuïtief, met Recents, Favorites, een handige zoekbalk en ping-tijden voor elke server die u kunnen helpen de snelste te kiezen.

Het selecteren van een server die geschikt is voor P2P is echter nogal lastig op desktop. In de FAQ op de site staat dat je moet zoeken naar het 'P2P-pictogram', maar in onze ervaring is dat alleen zichtbaar in de mobiele apps. Mac- en Windows-gebruikers blijven in de kou staan.

De verbindingstijden waren gemiddeld tot goed, variërend van 3-5 seconden, afhankelijk van het protocol. Dat is perfect acceptabel.

De app biedt een paar extra instellingen: split tunneling, een kill-schakelaar, een paar verschillende protocollen en de mogelijkheid om automatisch te starten wanneer je je pc opstart. De IPv6-lekbescherming en multipoort-opties die we de vorige keer hadden, zijn echter verdwenen.

Als je in een lastige situatie komt, kun je op de Help-knop klikken, maar de sectie met veelgestelde vragen die dit oproept, is dun en soms kun je niet eens helemaal naar de onderkant van een antwoord scrollen. Je kunt beter naar de website gaan.

Het indienen van een ticket in-app is echter een leuke toevoeging, maar het brengt je wel naar een pagina van een derde partij. Het is waarschijnlijk prima, maar een klein beetje PureVPN-branding zou hier een lange weg gaan.

Het grootste probleem dat we vonden, was de kill-schakelaar. Bij het testen van verschillende manieren om de verbinding te sluiten tijdens het controleren van ons IP-adres, zagen we vrij vaak ons ​​normale IP-adres doorsluipen. Dat betekent dat de kill-schakelaar niet werkte en dat de app onbeschermd verkeer er onbeschermd doorheen liet. Het is onwaarschijnlijk dat dit bij regelmatig gebruik gebeurt, maar het is niet precies perfect.

Hoe goed zijn de mobiele apps van PureVPN?

Op Android lijken de dingen redelijk op elkaar, maar het is prettig om te zien dat de apps een behoorlijke hoeveelheid functionaliteit overdragen, inclusief een effectieve split-tunneling-functie. Niet alles wat beweerd werd, was echter aanwezig in onze tests.

PureVPN zegt dat zijn Android VPN een kill-schakelaar heeft, maar tijdens onze tests was daar geen teken van. Er zijn ook geen autoconnect-functies, die vrij gebruikelijk zijn op mobiele clients.

iOS is een beetje anders qua lay-out, maar over het algemeen is het ongeveer hetzelfde product en past het goed bij de rest van de PureVPN-app-familie. Er zijn echter een paar verschillen in functionaliteit.

Met de iPhone VPN kun je automatisch verbinding maken wanneer je specifieke websites bezoekt – niet specifieke netwerken – en zal zichzelf opnieuw verbinden als de verbinding wegvalt. U krijgt echter geen gesplitste tunneling op iOS.

(Afbeelding tegoed: PureVPN)

Harry Potter films serie bestellen

Welke klantenondersteuning biedt PureVPN?

Sinds onze laatste recensie is de ondersteuningssite van PureVPN verbeterd en zijn essentiële handleidingen bijgewerkt om vrij uitgebreide instructies te geven om de meest voorkomende problemen die gebruikers kunnen hebben op te lossen. Er is zelfs een enorm scala aan artikelen voor zowat elk besturingssysteem, plus een overvloed aan suggesties voor toegang tot Netflix.

Een deel van de inhoud is echter erg slecht en ronduit misleidend, zoals de handmatige installatiehandleiding van OpenVPN, die je op een wilde gansjacht stuurt die uiteindelijk laat zien hoe je PPTP instelt, een oud protocol dat PureVPN niet eens ondersteunt meer.

Je kunt ook vanuit de app een supportticket aanmaken, maar onze ervaring hiermee was niet geweldig. Onze eerste vraag werd binnen ongeveer 30 minuten beantwoord - niet verschrikkelijk - maar we kregen alleen redelijk rudimentair advies en onze vervolgvragen bleven onbeantwoord.

Als de gidsen je niet kunnen helpen, kun je het beste de livechatfunctie gebruiken. Hoewel de responstijden goed waren, was de daadwerkelijke hulp die we ontvingen minder dan geweldig, en hoewel het je in de meeste situaties waarschijnlijk zal oplossen, is het niets op de chatdiensten van de klasleiders.

PureVPN: eindoordeel

De aantrekkingskracht van PureVPN ligt in de brede apparaatondersteuning, het grote servernetwerk, de voordelige ultralangetermijnplannen en – als ze correct werken – het feit dat de apps op de meeste besturingssystemen een behoorlijke hoeveelheid functionaliteit bieden. We waarderen ook de inzet voor de privacy van gebruikers en verwelkomen de introductie van de 'always on'-audit met KPMG.

Wat echter niet zo indrukwekkend is, zijn de problemen met de kill-switch en de zwakke prestatiecijfers, wat redelijk haalbare problemen zijn die de gemiddelde gebruiker kunnen treffen - en daarom kan het niet echt concurreren met toonaangevende providers zoals ExpressVPN .

De beste PureVPN-deals van vandaag PureVPN PureVPN 7 dagen op proef $ 0,99/mnd Visie Bij PureVPN PureVPN PureVPN 2 jaar $ 3.33/mnd Visie Bij PureVPN PureVPN Pure VPN 1 maand $ 10,95/mnd Visie Bij PureVPN Vergelijk de beste algemene VPN-services ter wereld EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Exclusieve korting HotSpot-schild Hotspot Shield 3 jaar $ 2.49/mnd Visie EXCLUSIEF CYBERMAAND IPVanish IPVanish 2 jaar $ 2,92/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen