Razer Huntsman V2 Analoge recensie

Ons oordeel

De Razer Huntsman V2 Analog is misschien wel het meest innovatieve gamingtoetsenbord in jaren, maar de prijs beperkt het tot een nichepubliek.

Voor

 • Innovatieve bedieningsfuncties
 • Prachtig ontwerp
 • Goed optreden
 • Mooie RGB-verlichting

Tegen

 • Toetsen voelen stijf aan
 • Inconsistente software

TemplateStudio Oordeel

De Razer Huntsman V2 Analog is misschien wel het meest innovatieve gamingtoetsenbord in jaren, maar de prijs beperkt het tot een nichepubliek.

Pluspunten

 • +Innovatieve bedieningsfuncties
 • +Prachtig ontwerp
 • +Goed optreden
 • +Mooie RGB-verlichting

nadelen

 • -Toetsen voelen stijf aan
 • -Inconsistente software

De Razer Huntsman V2 Analog laat zien dat gaming-toetsenborden nog steeds nieuw terrein te bieden hebben - zelfs als niet iedereen dit specifieke pad wil volgen. Dit innovatieve randapparaat doet iets wat ik zelden eerder heb gezien: het geeft elke toets zijn eigen programmeerbare activeringspunt. Dit betekent dat je meer dan 100 mogelijkheden hebt om je toetsenbord op fysiek niveau aan te passen, naast tal van software- en verlichtingsopties.Het betekent ook dat je aardig moet betalen voor het voorrecht. De Huntsman V2 Analog kost $ 250. Dat is $ 110 meer dan de uitstekende van Razer BlackWidow V3 , en dezelfde prijs als Logitech's draadloze meesterwerk, de G915. De mogelijkheid om de gevoeligheid van elke toets te programmeren is een erg coole functie en zal zeker een zeer specifieke doelgroep van toetsenbordfans aanspreken.

 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aan de andere kant is bediening per toets een van die functies waar je van houdt of die je negeert - en als je het negeert, is de vraagprijs van de Huntsman V2 Analog moeilijk te rechtvaardigen. En hoe je ze ook programmeert, de toetsen voelen gewoon niet zo goed aan als sommige optisch-mechanische of puur mechanische schakelaars van Razer.

Maar als je hebt gedroomd over bediening per toets en de SteelSeries Apex Pro te veel compromissen heeft gesloten, is de Huntsman V2 Analog misschien wel een van de beste gaming-toetsenborden voor uw opstelling. Lees onze volledige Razer Huntsman V2 Analog-recensie voor meer informatie.

Razer Huntsman V2 Analoge review: specificaties

Sleutel type: Optisch
Schakelaartype: Razer Analoog Optisch
Verlichting: Volledige RGB
Maat: 17,5 x 5,5 x 0,9 inch

(Afbeelding tegoed: toekomst)

bluetooth speaker black friday sales

Razer Huntsman V2 Analoge review: Ontwerp

Net als de Razer BlackWidow Elite propt de Razer Huntsman V2 Analog veel functionaliteit in een redelijke hoeveelheid ruimte. Met 17,5 x 5,5 x 0,9 inch (zonder de polssteun) beperkt het toetsenbord de randen tot een minimum zonder dat de toetsen krap aanvoelen. Het eenvoudige zwarte plastic chassis zal geen hoofden draaien, maar het ziet er ook goed uit met zowat elke gaming-opstelling - of elke kantoorruimte. Per-toetsbediening heeft ook enkele productiviteitsdoeleinden.

Toen Razer de Huntsman-lijn debuteerde, was een van mijn favoriete functies de discrete mediabalk in de rechterbovenhoek, en de Analog zet die trotse traditie voort. Je krijgt drie ronde knoppen: terugspoelen, afspelen/pauzeren en vooruitspoelen. Je krijgt ook een volumeknop met een knappe LED-strip. Ik wou dat de symbolen op de drie ronde knoppen duidelijker waren, maar het ontwerp is hoe dan ook opvallend.

De polssteun is ook het vermelden waard, want hij is zacht, comfortabel en magnetisch verbonden met de rest van het toetsenbord. Het heeft een smaakvolle LED-strip die langs de onderkant loopt, wat extra ruimte geeft om RGB-effecten aan te passen.

Mijn enige echte probleem hier is hoe Razer omging met kabelbeheer. De Huntsman V2 Analog heeft twee USB-aansluitingen: een voor toetsenbordfunctionaliteit en een voor een USB-doorvoer. Beide kabels beginnen echter aan de linkerkant van het toetsenbord en er is geen manier om ze onder het apparaat door te leiden. Dit zou kunnen werken voor uw opstelling; het maakte een echte kluwen in de mijne.

De ene kabel wordt aangesloten via USB-A, terwijl de andere via USB-C wordt aangesloten, wat inconsistent lijkt. (Het toetsenbord bevat wel een adapter, als je systeem geen USB-C-poorten heeft.) Ik vroeg Razer naar deze ontwerpbeslissing en een vertegenwoordiger antwoordde dat het bedrijf eraan werkt om meer USB-C-opties op te nemen. Maar omdat nog niet elke gebruiker toegang heeft tot USB-C-poorten, is een volledige omschakeling niet mogelijk.

wat is de beste mixer?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Razer Huntsman V2 Analoge review: toetsen

De toetsen zijn de echte ster van de show op de Razer Huntsman V2 Analog - of, beter gezegd, de sleutelschakelaars. Net als andere Razer Huntsman-modellen maakt de Analog gebruik van optische schakelaars. Ik gaf een meer gedetailleerde uitleg over hoe deze schakelaars werken in mijn Razer Huntsman Elite review, maar om het kort samen te vatten: optische schakelaars werken via licht in plaats van mechanische actie.

Deze toetsen hebben nog steeds mechanische schakelaars, maar ze zijn puur voor het gevoel; de schakelaar wordt geactiveerd als er licht is en blijft inactief als er geen licht is. In theorie levert dit snellere, nauwkeurigere signalen op, wat resulteert in snellere, nauwkeurigere toetsaanslagen. In de praktijk gaat licht nog steeds veel sneller dan een menselijke vinger, dus je exacte resultaten kunnen variëren.

Nieuw aan de Huntsman V2 Analog switches is dat ze volledig instelbaar zijn. Door de Razer Synapse-software te gebruiken, kunt u de toetsen programmeren om op elk niveau tussen 1,5 mm en 3,6 mm te bedienen. En u kunt dit voor elke sleutel afzonderlijk doen. Het valt buiten het bestek van deze review om te berekenen hoeveel miljoenen mogelijke configuraties je zou kunnen bedenken; het volstaat om te zeggen, het is veel.

Ik zal later ingaan op het praktische gebruik van deze functie, maar het is een ongelooflijk indrukwekkende technologie. Zeker als je bedenkt dat je dit fysieke kenmerk via digitale software kunt aanpassen.

Het nadeel is echter dat de toetsen gewoon niet zo verfijnd aanvoelen als de meer traditionele schakelaars van Razer. De toetsen zijn luid en een beetje stijf, ongeacht hoe laag je de bediening instelt. Zelfs met de bediening ingesteld op 1,5 mm op elke toets, was mijn typesnelheid 109 woorden per minuut met een nauwkeurigheid van 97%. Vergelijk en contrasteer met 125 wpm met 99% nauwkeurigheid op mijn Logitech G915, die veel soepelere toetsschakelaars heeft.

Met andere woorden: als er een stijl van mechanische sleutelschakelaar is waarvan je al weet dat je die leuk vindt (lineair, stil voelbaar, luid voelbaar - die Razer allemaal maakt), wil je misschien gewoon doorgaan en jezelf veel geld besparen in de werkwijze.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Razer Huntsman V2 Analoge review: Functies

Om de toetsbediening en RGB-verlichting op de Razer Huntsman V2 Analog te manipuleren, gebruik je de Razer Synapse-software. In eerdere Razer-recensies heb ik Synapse zowel geprezen om zijn talloze functies als het bekritiseerd vanwege zijn inconsistente prestaties. Voor de Huntsman V2 Analog is de Synapse-software af en toe behoorlijk nuttig en af ​​en toe een puinhoop.

Bijvoorbeeld: RGB-verlichting aanpassen (met een verscheidenheid aan vooraf gebouwde patronen) en individuele profielen instellen voor games en programma's zijn beide eenvoudig te doen. Je kunt elke gewenste toets herprogrammeren, wat vooral handig is omdat de Huntsman V2 Analog geen extra macrotoetsen heeft. U kunt Synapse zelfs synchroniseren met complexe verlichtingsapps van derden die optimaal profiteren van de uitgebreide RGB-functies van het toetsenbord.

Maar als het gaat om het aanpassen van de bediening per toets, is de Huntsman V2 Analog lang niet zo eenvoudig als het zou kunnen zijn. Soms klikte ik op een toets, selecteerde een activeringspunt, klikte op 'Opslaan' en was ermee klaar. Andere keren weigerde Synapse het 'Opslaan'-commando te bevestigen, en weigerde me ook om weg te navigeren van het activeringsmenu, waardoor ik in een lus vast kwam te zitten waarvoor het programma moest worden afgesloten om het te repareren.

Ik zou ook willen dat er een eenvoudigere manier was om bedieningspunten voor meerdere toetsen tegelijk te programmeren. Ik had gewild dat de WASD-toetsen op een bepaald punt zouden worden geactiveerd, en de cijfertoetsen op een ander punt, om mijn MMO-gameplay te verbeteren. Maar op dit moment kunt u met Synapse één toets tegelijk wijzigen of uw wijzigingen toepassen op het hele toetsenbord. Er zijn geen hulpmiddelen voor groepsselectie of sleutelclusters. Deze zouden zeer nuttig zijn.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Razer Huntsman V2 Analoge review: Prestaties

Een gebied waar Razer zelden teleurstelt, zijn de spelprestaties. De Razer Huntsman V2 Analog werkt prachtig in verschillende gamegenres, vooral als je wat tijd nodig hebt om je bediening vooraf te verfijnen.

Ik had de kans om met deze functie het meest te experimenteren in Final Fantasy XIV. In deze MMO zijn beweging en herhaalbare vaardigheden de sleutel tot gevechten. Als zodanig zijn de belangrijkste toetsen het WASD-cluster, evenals de cijfertoetsen, met name 1-5. Ik draaide de bediening voor de cijfertoetsen zo ver mogelijk naar beneden (1,5 mm), terwijl ik de bediening voor de WASD-toetsen helemaal naar boven draaide (3,6 mm). Op deze manier kon ik mijn vaardigheden herhaaldelijk verbeteren, maar ervoor zorgen dat mijn bewegingen om vijandelijke aanvallen te vermijden opzettelijk en doelgericht waren. De bediening per toets werkte prachtig en maakte FFXIV net iets gemakkelijker te bedienen.

enola holmes 2 releasedatum

Ik heb het apparaat ook door Doom Eternal, Age of Empires III: Definitive Edition en Control laten lopen, gewoon om te bevestigen dat het andere genres goed aankan. Ik speelde niet zoveel met bediening per toets, maar ik zie hoe het mogelijk nuttig kan zijn in shooters - vooral omdat je op een bepaald bedieningspunt een tweede functie aan elke toets kunt toevoegen. Je zou bijvoorbeeld een sleutel kunnen programmeren om een ​​granaat uit je inventaris te halen op 1,5 mm, maar hem niet echt te gooien tot 3,0 mm. Het zou weliswaar een heel subtiel verschil zijn, maar het zou ook van pas kunnen komen voor competitieve multiplayer op extreem hoog niveau. (Houd er rekening mee dat u de Synapse-software nodig hebt om dit te laten werken.)

Per-toetsbediening voegde een aantal kleine, handige details toe aan mijn games. Of ze de algehele ervaring daadwerkelijk hebben verbeterd, is echter een terechte vraag. Nadat ik klaar was met het testen van de Huntsman V2 Analog, speelde ik wat meer FFXIV met mijn gewone G915 en miste ik de gevarieerde activeringspunten niet echt. Dit is misschien het meest geschikt voor spelers die een echt veeleisend niveau van controle eisen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Razer Huntsman V2 Analoge review: oordeel

Het valt niet te ontkennen dat de Razer Huntsman V2 Analog een redelijk niche-verkoopargument biedt. Bediening per toets staat niet bovenaan het verlanglijstje van elke gamer, vooral niet als ze $ 250 moeten betalen voor de functionaliteit. Maar de functie is nog steeds innovatief en potentieel nuttig - en de Huntsman V2 Analog doet het veel beter dan de eerder genoemde Apex Pro.

Toch kost de Apex Pro slechts $ 200 en biedt hij over het algemeen vergelijkbare functionaliteit, dus het is nog steeds het overwegen waard. Evenzo, als je $ 250 te besteden hebt aan een toetsenbord, vond ik persoonlijk de draadloze functies op de G915 waardevoller dan de bediening per toets op de Huntsman V2 Analog. Uw voorkeuren kunnen variëren.

Als je echter voor de Huntsman V2 Analog kiest, kun je er zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit krijgt met een functie die maar heel weinig andere toetsenborden hebben. Het zal misschien niet elke gamesessie drastisch veranderen, maar het kan ook gewoon leveren waar het telt.

 • Razer Huntsman Tournament Edition Review: lichtgewicht en Lightspeed
De beste Razer Huntsman Elite-deals van vandaag 313 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01uur3. 4minuten18droog Razer Huntsman Elite... Walmart $ 99,99 Visie Lage voorraad Razer Huntsman Elite-gaming... Amazone Prime $ 199,99 $ 129,99 Visie Korting Razer - Huntsman Elite Full... Beste koop $ 199,99 $ 129,99 Visie KortingBekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen