Razer lekt GeForce RTX 3080 Ti, 3070 Ti GPU's — en ze zien er krachtig uit

(Afbeelding tegoed: Razer)

De Nvidia GeForce RTX 3080 Ti en 3070 Ti komen vrijwel zeker binnenkort. Als je ons niet gelooft, dan kun je Razer geloven. Het populaire pc-gamingbedrijf heeft onlangs beide GPU's gelekt in pre-orderlijsten voor zijn gaming-desktops. De 3070 Ti en 3080 Ti zien er iets krachtiger uit dan respectievelijk de 3070 en 3080. De enige vraag is: wanneer de GPU's debuteren, zal iemand ze dan echt kunnen vinden?

Informatie komt van scherpzinnige Twitter-gebruiker harukaze5719 , met aanvullende rapportage van de technische nieuwssite HotHardware . harukaze5719, een Koreaanse tech-enthousiasteling, bladerde door Tmall: de officiële leverancier voor Razer-pc's in China. Daar vond hij opties voor Razer-desktops die zijn geconfigureerd met de 3080 Ti of de 3070 Ti, ondanks het feit dat Nvidia beide kaarten nog niet officieel heeft aangekondigd.Bekijk meer
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je Nvidia-nieuws al een tijdje volgt, zal deze informatie je waarschijnlijk niet schokken. Nvidia plaagt de 3070 Ti al bijna een jaar, terwijl de 3080 Ti de afgelopen weken soortgelijke online winkellekken heeft gehad. Het bedrijf kan de kaarten officieel al op 31 mei onthullen om a Computex keynote talk . Het is helemaal niet onmogelijk dat pc-fabrikanten al zijn begonnen met het installeren van deze GPU's en klaar zijn om de machines te verkopen.

wat is iphone se 2020

Wat de kaarten zelf betreft, lijkt de Razer-lijst te ondersteunen wat andere bronnen hebben gezegd. De 3080 Ti zal 10.240 CUDA-kernen hebben, waardoor hij potentieel krachtiger is dan de basis 3080, terwijl de 3070 Ti 6.144 CUDA-kernen zal hebben, waardoor hij potentieel krachtiger is dan de basis 3070. (Om een ​​veel gecompliceerder probleem te simplificeren, compute unified apparaatarchitectuur, of CUDA, kernen helpen GPU's om gegevens efficiënter te verwerken. Een systeem met meer CUDA-kernen is over het algemeen krachtiger dan een systeem met minder.)

Natuurlijk is brute kracht niet altijd indicatief voor prestaties, en we zullen ze zelf moeten uitproberen. Maar vooral de 3080 Ti klinkt behoorlijk krachtig, aangezien de topklasse Nvidia GeForce RTX 3090 GPU 10.496 CUDA-kernen heeft. Dat is geen enorm verschil.

Het enige nadeel van dit hele arrangement is dat we niet verwachten dat de 3080 Ti of 3070 Ti breder beschikbaar zal zijn dan hun basismodellen. Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders heeft GPU's voorlopig tot luxegoederen gemaakt, en de twee nieuwe GPU's zullen halfgeleiders nodig hebben, net als elke andere grafische kaart op de markt. Verwacht daarom een ​​beperkte beschikbaarheid, hoge prijzen en een concurrerend koopproces.

Aan de andere kant kun je gewoon kant-en-klare machines kopen, zoals de Razer-desktops die in dit verhaal worden genoemd. Hoewel kant-en-klare gaming-pc's vaak duurder en minder gespecialiseerd zijn dan op maat gemaakte modellen, hebben grote fabrikanten een betere pijplijn voor GPU's dan de gemiddelde consument. Je kunt ook wachten tot het tekort aan halfgeleiders afneemt, maar dat kan nog een jaar of langer duren.

De beste Razer Blade 15-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagenelfuur25minuten27droog Razer Blade 15 Geavanceerd... Amazone Prime $ 2.299,99 Visie Razer Blade 15 Basis Gaming... Walmart $ 2.299,99 Visie Razer Blade 15 Professioneel Model -... Razer $ 3.299,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen