Terugkerend geheim einde - Hoe act 3 te ontgrendelen

(Afbeelding tegoed: Sony)

Waarschuwing: Belangrijke spoilers voor Returnal hieronder:

Terugkeer is de nieuwste exclusieve PS5 om zowel critici als gamers te imponeren met zijn opwindende bullet-hel-gameplay, intense rogue-lite-structuur en diep intrigerend verhaal.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is een behoorlijk cryptisch spel, waarbij het hoofdverhaal zich afspeelt in gefragmenteerde flitsen en audiologboeken die spelen zonder een grotere context. Zodra je echter de eindbaas van het spel, Ophion, hebt verslagen, wordt de tragische waarheid over Selene's verleden in de diepten onder water onthuld en rollen de credits. Vin. Nou, niet helemaal.

Returnal eindigt niet echt wanneer de credits spelen. In feite is het neerhalen van de moeilijkste tegenstander van de game slechts het einde van act 2, er is eigenlijk een derde act die het ware einde van de game ontgrendelt en de laatste mysteries over Selene's verleden en de tijdlus waarin ze vastzit, vult.

De game zelf geeft weinig aanwijzingen dat dit het geval is. En veel gamers denken misschien dat ze alles hebben gezien dat Returnal te bieden heeft nadat ze act 2 hebben voltooid. beste PS5-games nu verkrijgbaar.

Dit is wat je moet doen om het geheime einde van Returnal te ontgrendelen.

1. Voltooi de eerste vijf huizenreeksen en versla de eindbaas

Voordat je kunt beginnen met het ontsluiten van het geheime einde van Returnal, moet je daadwerkelijk aan act 3 beginnen. Dit wordt in twee stappen bereikt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de eerste vijf huizenreeksen hebt voltooid.

Deze first-person secties graven verder in het verleden van Selene en voeden je met verhalende broodkruimels. Er zijn er in totaal zes, maar alleen de eerste vijf kunnen worden voltooid voordat met act 3 wordt begonnen.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Er zijn er drie om te ontgrendelen in de eerste biome, Overgrown Ruins, en twee om te ontgrendelen in het vierde gebied, Echoing Ruins. Als je niet alle vijf de huisreeksen hebt voltooid, blijf deze biomen gebruiken totdat je dat hebt gedaan. Het huis spawnt alleen in deze twee niveaus en komt meestal vrij vroeg, dus je zou niet veel moeite moeten hebben om het te vinden. Zodra je vijf huizenreeksen hebt gezien, heb je voorlopig alles ontgrendeld.

Nu moet je de eindbaas van de game in het Abyssal Scar-bioom verslaan. Ophion kan een harde noot zijn om te kraken, maar op dit punt zou je goed thuis moeten zijn in het systeem en de mechanica van de game. Zolang je de dodelijke aanval vermijdt waarbij het monster met zijn afschuwelijke armen naar je zwaait, zou het goed moeten komen. De rest van zijn aanvallen zijn vrij eenvoudig te ontwijken.

Zodra ze naar beneden gaan, spring je in het gat in de vloer dat de baas bedekte en het eerste einde van het spel zal spelen. Zodra dit tussenfilmpje is gespeeld en de aftiteling is gerold, kom je terug op de plaats van de crash. Je bent nu officieel in act 3 en klaar om het echte einde te ontgrendelen.

2. Verzamel zes Sunface Fragment-items

(Afbeelding tegoed: Sony)

Nu je in act 3 bent, zullen zes Sunface-fragmenten in de wereld spawnen. Je raadt het al, één per bioom.

Omdat het spel procedureel wordt gegenereerd, kunnen we je helaas niet de locatie van elk fragment geven. Ze zijn voor elke speler anders. Er is maar één optie, je moet elk bioom afzonderlijk verkennen.

Op dit punt zou je je redelijk op je gemak moeten voelen met Returnal, je hebt tenslotte alles wat het te bieden heeft verslagen, dus waag je in elk level en verken het met een fijne kam. Laat geen middel onbeproefd in uw zoektocht naar deze Sunface Fragments.

Ze worden wel gemarkeerd op je kaart (als kleine turquoise driehoekjes), dus je zou geen grote problemen moeten hebben om ze te spotten. Misschien heb je zelfs geluk en laat je ze spawnen bij de ingang van elk bioom, zodat je niet elke locatie volledig hoeft te verkennen.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Hoewel de game voorheen niet bijhield welke fragmenten je al had opgepikt, heeft de eerste patch van de game dit probleem aangepast. Je kunt nu in je inventaris zien waar elk fragment dat je hebt verzameld, is opgepikt, wat het veel gemakkelijker maakt om ze allemaal te vinden.

Gelukkig blijven de fragmenten ook over de dood bestaan. Dus zelfs als je sterft nadat je een paar hebt opgehaald, kun je doorgaan met zoeken zonder opnieuw te hoeven beginnen.

3. Keer terug naar het huis in Echoing Ruins

Zodra je alle zes Sunface-fragmenten hebt, zal Selene dit feit becommentariëren en wordt de laatste huizenreeks ontgrendeld.

koop nintendo switch bij mij in de buurt

(Afbeelding tegoed: Sony)

Keer terug naar de Echoing Ruins en het huis zou weer een verlichte veranda moeten hebben, wat aangeeft dat je naar binnen kunt. Als het huis nog donker is en je niet naar binnen kunt, dan mis je een fragment, dus controleer je inventaris nog eens goed om er zeker van te zijn dat je ze allemaal hebt.

Geniet van deze laatste huisreeks, het is behoorlijk griezelig! Daarna ga je weg met een autosleutel met een sleutelhanger van een astronaut. Kun jij raden wat deze sleutel opent?

4. Versla de eindbaas een tweede keer

Nu moet je terugkeren naar de eindbaas van het spel en nog een keer tegen zijn kont schoppen! Zorg ervoor dat je de tijd neemt in het Abyssal Scar-bioom en een fatsoenlijk wapen en een aantal waardevolle items oppakt, zodat je met Ophion het gevecht aan kunt gaan met een sterk arsenaal.

Zodra Ophion voor de tweede keer naar beneden gaat, spring je opnieuw in de krater waar ze op zaten. Deze keer als je de grond eronder raakt, in plaats van recht vooruit te rennen om een ​​filmpje te openen, stop je bij de merkwaardig gezonken auto met stralende koplampen.

U moet worden gevraagd om het portier aan de bestuurderszijde te ontgrendelen met uw pas verworven set sleutels. Gefeliciteerd, je hebt zojuist het geheime einde van Returnal ontgrendeld, een extra filmpje en een gouden PlayStation-trofee zijn je beloningen voor je harde werk.

Koop onmisbare PS5-accessoiredeals Sony - PlayStation 5 - Media ... Sony PS5 Media-afstandsbediening Beste koop $ 29,99 Weergave Bekijk alle prijzen PS5 DualSense™ Middernachtzwart... Sony PlayStation 5 DualSense draadloos Walmart $ 69 Weergave Bekijk alle prijzen Playstation DualSense... Sony PlayStation 5 DualSense opladen Amazone $ 29,99 Weergave Bekijk alle prijzen Sony HD-camera voor... Sony PlayStation 5 HD-camera Adorama $ 59,99 Weergave Bekijk alle prijzen WD 5TB My Passport USB 3.2... WD 5TB MyPassport draagbaar BHPhoto $ 99,99 Weergave Bekijk alle prijzen Sony PULSE 3D draadloze hoofdtelefoon Sony PlayStation Pulse 3D draadloos Amazone $ 99 Weergave Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen