ROG Phone 5-specificaties lekken - dit is wat je kunt verwachten van de volgende gaming-telefoon van Asus

(Afbeelding tegoed: DxOMark)

Asus heeft zijn volgende gaming-telefoon niet eens officieel aangekondigd - dat zal pas volgende maand gebeuren - maar we krijgen al wat concrete details over wat we kunnen verwachten van de ROG-telefoon 5 , inclusief het ontwerp en de mobiele processor.

Die nieuwste ROG Phone 5-info komt met dank aan DxOMark , die de camera- en audioprestaties van mobiele apparaten evalueert. In dit geval heeft DxOMark de audiomogelijkheden van de aankomende telefoon getest, en de vroege ROG Phone 5 review geeft ons enkele belangrijke details over wat Asus bij het apparaat heeft geleverd.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De ROG Phone 5 zal bijvoorbeeld de Snapdragon 888 system-on-chip bevatten, volgens de recensie van DxOMark. Dat is niet bepaald schokkend nieuws - de Snapdragon 888 is Qualcomm's eersteklas processor, en je zou denken dat hij zou worden opgenomen in een krachtige gaming-telefoon zoals de ROG Phone 5. Toch, afgezien van ROG Phone 5 benchmark lekken , hebben we geen officieel woord gehad over welke chipset Asus van plan was te gebruiken, dus de DxOMark-recensie dient als een bevestiging voor onze verwachtingen.

De Snapdragon 888 voedt telefoons zoals de Samsung Galaxy S21 , die vorige maand debuteerde. Gaming-functies vormen een centraal onderdeel van Qualcomm's nieuwste system-on-chip, waarbij de Snapdragon 888 in staat is om de gameplay-prestaties met 30% te verbeteren ten opzichte van de chipset van vorig jaar.

Je kunt ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting verwachten op de ROG Phone 5. Een paar jaar geleden verdient dat detail misschien geen speciale aandacht, maar we leven in een tijdperk waarin telefoonfabrikanten steeds vaker audiopoorten van hun apparaten laten vallen in een verhuizen om ruimte te besparen (en ook ganzenverkopen voor draadloze hoofdtelefoons). De ROG Phone 5 wijkt af van die trend.

Het rapport van DxOMark over de audioprestaties van de ROG Phone 5 geeft ons ook een goed beeld van het ontwerp van de telefoon. Naast dat scherm aan de voorkant - we verwachten een 6,6-inch paneel - heeft de ROG Phone 5 een secundair scherm op de achterkant, wat eerdere lekken over het apparaat bevestigt. Het is moeilijk te zien aan de afbeelding die DxOMark heeft meegeleverd, maar de randen op de ROG Phone 5 zien er erg dun uit, behalve een opvallende rand aan de bovenkant van het apparaat, die blijkbaar de camera aan de voorkant huisvest. (De achterkant van de telefoon heeft een array met drie camera's.)

Wat betreft de audio van de telefoon, zegt het rapport van DxOMark dat de ROG Phone 5 is voorzien van dubbele luidsprekers aan de voorzijde, gecentreerd aan de boven- en onderkant van de handset. Extra audiofuncties zijn onder meer dirac-afstemtechnologie met correctie van de frequentierespons en virtuele bastechnologie.

Die mogelijkheden zouden een zoet klinkende telefoon moeten creëren. DxOMark gaf de ROG Phone 5 de hoogste score tot nu toe voor audio, bovenaan de Xiaomi Mi 10 Pro, die vroeger bovenaan de lijst stond voor beste audio.

Asus is van plan de ROG Phone 5 op 10 maart te onthullen in een online evenement om 6 uur EST. Hoewel dit de vierde versie van zijn gaming-telefoon is, heeft Asus bevestigd dat hij uit de springt ROG-telefoon 3 naar de ROG Phone 5.

    Meer:Beste Bluetooth-controllers voor mobiel
De beste rog phone 3-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen09uur19minuten07droog ASUS ROG-gamingtelefoon 3 ... Amazone $ 815 Visie ASUS ROG-gamingtelefoon 3-6.59 ... Amazone $ 999,99 Visie Asus ROG Telefoon 3 512GB 12GB... Amazone $ 1,133 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen