Roku-oorlog met Google kookt over - en YouTube kan voor deze gebruikers verdwijnen

Krediet: Henry T. Casey

Het lopende geschil tussen Roku en Google heeft een andere wending genomen. Terug in april dit geschil verhinderde Roku om de YouTube TV-app aan bestaande gebruikers aan te bieden, en nu lijkt het erop Google heeft gedreigd om de belangrijkste YouTube- en YouTube TV-apps te verwijderen.

Terwijl beide bedrijven in gesprek zijn om een ​​soort overeenkomst te sluiten met betrekking tot Roku- en YouTube-apps, loopt de huidige overeenkomst op 9 december af. YouTube voor nieuwe klanten.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Roku is een bedrijf dat trots is op zijn onafhankelijkheid. Hoewel het een aantal van zijn eigen services bezit, is het bedrijf historisch gezien niet geneigd geweest om de ene service boven de andere te bevoordelen.

Hoewel hier uitzonderingen op zijn, zoals voorgeprogrammeerde knoppen op de afstandsbediening en zware Roku Channel-advertenties, is het niet helemaal op hetzelfde niveau als Amazon, wiens Fire TV-sticks je constant naar Amazon-services en -inhoud duwen.

Roku heeft Google er echter van beschuldigd dit te proberen te ondermijnen door te beweren dat Google heeft geëist dat Roku prioriteit geeft aan YouTube boven contentproviders in zoekresultaten. Het bedrijf beweert ook dat Google Roku discrimineert door zoek-, spraak- en datafuncties te eisen die ze niet eisen van andere streamingplatforms.

Samsung Galaxy Note 20 5g

Kort nadat Roku de update had gepost, beweert het dat Google een melding heeft gestuurd waarin wordt bevestigd dat als er geen oplossing wordt gevonden, nieuwe gebruikers de YouTube-app niet op Roku-apparaten kunnen downloaden. concurrerende praktijken.

Roku zegt dat het er hard aan werkt om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang blijven krijgen tot YouTube-apps, hoewel Google dat wel heeft gedaan geweigerd de streamerversie van gebeurtenissen. Volgens de zoekgigant is het met hen blijven samenwerken [sic] om een ​​oplossing te vinden die onze wederzijdse gebruikers ten goede komt, en beschuldigde Roku er vervolgens van onproductieve en ongegronde beweringen te doen in plaats van constructief samen te werken met Google.

Bekijk meer

Dit soort geschillen lijkt maar al te vaak voor te komen, vooral waar YouTube bij betrokken is. De service was lange tijd berucht niet beschikbaar op Amazon Fire TV-apparaten, terwijl Prime Video op dezelfde manier niet beschikbaar was voor gebruik met door Google gemaakte apparaten zoals Chromecast.

Het is duidelijk dat als je een van de meest populaire streamingplatforms ter wereld bent, het verliezen van YouTube een groot probleem is. Hoewel bestaande klanten na de deadline van 9 december nog steeds toegang hebben tot YouTube op Roku-apparaten, zullen de nieuwere klanten niet zoveel geluk hebben.

We hebben geen voorkennis en het is onmogelijk om te zien hoe geldig of nauwkeurig de verklaringen van elk bedrijf zijn. Omdat Roku echter veel te verliezen heeft door YouTube niet aan te bieden, zou het geen zin hebben om Google te rotzooien bij het vernieuwen van hun overeenkomst.

Het hele ding is heel bizar, vooral omdat ik had gedacht dat dit soort partnerschap voor beide partijen voordelig zou zijn voor zowel Google als Roku. Roku mag zichzelf promoten als toegang tot alle grootste streamingdiensten, inclusief YouTube, terwijl Google zijn dienst advertentiegeld laat binnenhalen van nog een ander platform.

We zullen gewoon moeten afwachten hoe dit uitpakt en hopen dat het wordt opgelost - net zoals de onderhandelingsproblemen die aanvankelijk verhinderde Roku-gebruikers toegang tot HBO Max.

    Meer:Dit zijn de beste streamingapparaten die je kunt kopen
De beste streamingbox-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen02uur41minuten38droog Fire TV-stick 4K Amazone $ 24 Visie Deal eindigtma 29 novKorting Roku 3930R Express HD... Walmart $ 34,99 $ 29,80 Visie Roku Express Dell $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen