Samsung Galaxy Buds Pro review

Ons oordeel

Ondanks zijn gebreken zijn de Samsung Galaxy Buds Pro solide draadloze oordopjes met dynamisch geluid, verbeterd ANC en coole exclusieve functies.

Voor

 • Stijlvol, waterdicht ontwerp
 • Uitzonderlijke audioprestaties
 • Betere ruisonderdrukking dan zijn voorganger
 • Veel gepersonaliseerde functies via de bijbehorende app
 • Relatief betaalbaar

Tegen

 • Sommige functies zijn exclusief voor Galaxy-apparaten
 • Vergelijkbare batterijduur als de AirPods Pro

TemplateStudio Oordeel

Ondanks zijn gebreken zijn de Samsung Galaxy Buds Pro solide draadloze oordopjes met dynamisch geluid, verbeterd ANC en coole exclusieve functies.

Pluspunten

 • +Stijlvol, waterdicht ontwerp
 • +Uitzonderlijke audioprestaties
 • +Betere ruisonderdrukking dan zijn voorganger
 • +Veel gepersonaliseerde functies via de bijbehorende app
 • +Relatief betaalbaar

nadelen

 • -Sommige functies zijn exclusief voor Galaxy-apparaten
 • -Vergelijkbare batterijduur als de AirPods Pro

De Samsung Galaxy Buds Pro wist de show te stelen toen hij werd gelanceerd aan het begin van 2021, ondanks dat Samsung ervoor koos om zijn nieuwste paar draadloze oordopjes te onthullen te midden van de chaos van een volledig digitale CES 2021.De onthulling was ook ongebruikelijk omdat het zo snel na de... Samsung Galaxy Buds Live . Met sportieve actieve ruisonderdrukking (ANC), maar ook een polariserend ontwerp, kon dit model niet de premium-ervaring leveren die Samsung beloofde. Gelukkig, aangezien Galaxy Buds Pro de prestaties naar een hoger niveau tilt met verbeterde ruisneutralisatie en geluid, samen met verschillende nieuwe functies en een meer conventioneel ontwerp.

Samsung Galaxy Buds Pro-specificaties

kleuren : Phantom Violet, Phantom Black, Phantom Zilver

Levensduur batterij (nominaal) : 5 uur met ANC aan (18 uur met oplaadcassette), 8 uur met ANC uit (28 uur met oplaadcassette)

Maat : 0,8 x 0,7 x 0,8 inch (per knop); 1,96 x 1,97 x 1,09 inch (oplaaddoosje)

Gewicht : 0,22 ons (per knop); 1,58 ounces (oplaaddoosje)

Connectiviteit : Bluetooth 5.0

Verwerker : Broadcom BCM43015

beste games voor switch lite
 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoe verhoudt de Galaxy Buds Pro zich tot de concurrentie? Tamelijk goed. In feite is de nieuwste release van Samsung het waard om te worden opgenomen in de beste oordopjes met ruisonderdrukking en zelfs de beste draadloze oordopjes in het algemeen. Tegelijkertijd zijn er enkele nadelen die voorkomen dat het een geweldige oplossing voor meerdere platforms is, zoals exclusieve Galaxy-functies en een beperkte levensduur van de batterij met ANC aan. Laten we een duik nemen in deze Samsung Galaxy Buds Pro-recensie om de volledige score te weten te komen.

De Samsung Galaxy Buds Pro heeft ook een aantal overwinningen behaald in de TemplateStudio Awards 2021 Audio categorieën, het winnen van de prijs voor de meest innovatieve hoofdtelefoon en het winnen van een zeer aanbevolen prijs voor de beste sporthoofdtelefoon. Zorg ervoor dat je de belangrijkste TemplateStudio Awards 2021-hub bekijkt voor alle beste technologie van dit jaar.

Samsung Galaxy Buds Pro review: prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Buds Pro is verkrijgbaar voor $ 199,99 bij grote online retailers, waaronder: Amazone en Beste koop of rechtstreeks van Samsung . Op dit moment biedt Samsung de knoppen aan voor $ 149,99 met in aanmerking komende inruil.

Samsung Galaxy Buds Pro review: Design en comfort

Samsung verdient wel rekwisieten om iets nieuws te proberen met het onhandige ontwerp van de Galaxy Buds Live, maar het was niet zo aantrekkelijk of praktisch als de advertenties het deden voorkomen. Het aannemen van een ronde vorm was nodig om de meeste prestaties uit de Galaxy Buds Pro te halen, aangezien het ontwerp functionaliteit en draagbaarheid mogelijk maakt, van de grotere panelen voor nauwkeurige aanraakinvoer tot de langwerpige geluidspoort voor naadloze invoeging.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Deze knoppen zijn discreter en eleganter dan de vorige release van Samsung, evenals de AirPods Pro. Ze steken niet uit. De glanzende glanzende afwerking, terwijl een vingerafdrukmagneet, produceert een mooie glans die een premium uitstraling geeft. Dan zijn er de drie slanke kleurstellingen, waarbij Phantom Violet de meest in het oog springende van de opties is.

beste elektrische bereik onder 1000

De Galaxy Buds Pro is gemaakt van hard plastic dat voldoet aan de IPX7-normen voor veerkrachtige waterbestendigheid. De bouwkwaliteit is betrouwbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het breken van de knoppen als ze hard op de grond worden gemorst. Je zult ook enkele van de kleine ontwerpwijzigingen waarderen die Samsung heeft doorgevoerd, zoals de buitenste microfoons aan de boven- en onderkant van elke knop, en de ventilatieopening aan de bovenkant van de binnenkant van de knoppen.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Verleidelijker dan de knoppen zelf is de supercompacte oplaadcassette die merkbaar kleiner is dan de Galaxy Buds Live- en AirPods Pro-hoesjes. Hij ligt stevig in de hand en geeft de toppen prachtig weer als hij in het dock is geplaatst. Aan de voorkant zit een kleine LED die de oplaadstatus aangeeft. Het airbrush-logo van Samsung aan de bovenkant is ook een leuke touch. Mijn enige klacht is dat het deksel dun is vanwege een zwakke magneet.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Qua pasvorm is de Galaxy Buds Pro in vergelijking met de Galaxy Buds Live dag en nacht. De one-size-fits-all-aanpak van de laatste was slecht uitgevoerd en bood weinig stabiliteit op het oor. De Galaxy Buds Pro zit stevig op de oren als hij goed is afgesteld en zorgt voor een goede afdichting om volledig van audio te genieten als hij eenmaal is opgesloten, hoewel je concha na ongeveer een uur dragen wat pijn zal ervaren. Persoonlijk vind ik de AirPods Pro nog steeds het comfortabelere en beter passende paar.

Samsung Galaxy Buds Pro review: aanraakbediening en digitale assistent

De Galaxy Buds Pro wordt geleverd met verschillende slimme bedieningselementen die bestaan ​​uit tikken en vasthouden, plus detectie op het oor.

Over het algemeen zijn de bedieningselementen responsief en Samsung heeft ze nog beter gemaakt met firmware-updates na de release. U kunt nu bijvoorbeeld verhoog of verlaag het volume door dubbel te tikken op de randen van de oordopjes ; voorheen moest je volumeregelaars binden aan het tikken en vasthouden gebaar, wat betekent dat als je onmiddellijke volumeaanpassing wilde, je andere invoer moest opgeven, zoals schakelen tussen geluidsmodi. Gelukkig heb je nu wat meer flexibiliteit.

Als je je zorgen maakt dat de knoppen gevoelig zijn voor aanraking, heeft de bijbehorende app een optie om de aanraakpanelen te vergrendelen, zodat je niet per ongeluk een gesprek beëindigt of de verkeerde functie inschakelt.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Als je één knop verwijdert, wordt de muziek automatisch gepauzeerd en wordt de omgevingsgeluidsmodus ingeschakeld op de andere knop. Wat is het echte voordeel hiervan? Ik weet het niet helemaal zeker, vooral als je beide knoppen verwijdert, kun je je omgeving duidelijker horen. Als u ze terug op uw oren plaatst, wordt het afspelen ook niet hervat.

Een andere innovatieve bedieningsoptie is Stemdetectie, een functie die het geluid van waar u naar luistert vermindert en het audio-doorvoervolume verhoogt, zodat u met anderen kunt praten zonder de oordopjes af te doen. Het is voor het grootste deel OK, maar heeft last van vertraging, het duurt ongeveer 2 tot 3 seconden om de zang van de gebruiker volledig te registreren en de modus in te schakelen.

Handsfree digitale assistentie is beschikbaar via Bixby, maar de oordopjes werken ook met Google Assistant en Siri. De array met drie microfoons van Samsung demonstreert geweldige spraakherkenning, waardoor het eenvoudig is om Bixby op te starten met zijn activeringszin (Hi Bixby) en spraakopdrachten, waarbij alle drie de AI-bots snel op vragen reageren.

Samsung Galaxy Buds Pro review: actieve ruisonderdrukking

ANC op deze oordopjes is veel beter dan wat zijn voorganger leverde, maar vermindert het 99% van het achtergrondgeluid zoals Samsung beweert? Goh nee. Zelfs de beste draadloze oordopjes voor ruisonderdrukking, de Bose QuietComfort Earbuds, kunnen dit niet, en de AirPods Pro ook niet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat die twee modellen veel krachtigere geluiddempers zijn.

De Galaxy Buds Pro heeft twee ANC-niveaus: Laag en Hoog. Elk is specifiek ontworpen voor verschillende omgevingen, waarbij Low bedoeld is voor kleine ruimtes zoals een kantoor, terwijl High zogenaamd luider omgevingsverkeer aankan. Ik vond High de meest effectieve optie, vooral binnenshuis. Het voelde geweldig om veelvoorkomende afleidingen zoals deurzoemers, luide tv's en af ​​en toe geschreeuw vanuit de woonkamer te blokkeren. De knoppen waren niet in staat om het gehuil van mijn pasgeboren baby of andere hoogfrequente geluiden zoals fluitjes te dempen. Gelukkig was het niet merkbaar genoeg om me weg te trekken van de deuntjes die ik op de achtergrond speelde.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

ANC was buiten niet erg effectief. Samsung ontwikkelde wat het Wind Shield-technologie noemt om tochtige interferentie te minimaliseren, maar zelfs de zomerse bries in West Palm Beach was sterk aanwezig toen ik naar muziek luisterde op de veranda. Het zwaaiende effect van voorbijrazende auto's was ook merkbaar. Ik heb momenteel misschien niet de luxe om deze knoppen tijdens de vlucht te testen, maar op basis van wat ik tot nu toe heb meegemaakt, zie ik de technologie niet goed standhouden in vliegtuigen.

Positiever was dat Samsung geen grapje maakte dat de Transparantiemodus beter was dan ooit. Fietsen door de vier verschillende niveaus (Laag, Medium, Hoog, Extra Hoog) versterkte de externe geluiden om me heen, waardoor mijn bewustzijn in drukke omgevingen toenam. Het was leuk om het gebabbel van mijn vrouw met haar zussen op Low af te luisteren, en tegelijkertijd de voordeurbezoekers uit verschillende kamers op High in de gaten te houden.

Dag van de Arbeid tv-deals 2021

Schakel Extra High niet in, tenzij u op een kilometer afstand wilt horen wat er gebeurt, want de versterking is frustrerend luid. Het is een bewijs van de toewijding van Samsung om de luistermodus te verbeteren, maar ook een pijn die je niet wilt doorstaan. Er was een echo die optrad toen ik met mijn pasgeboren baby probeerde te praten, en het gekletter van het toetsenbord werd ondraaglijk tijdens het typen op mijn MacBook Pro.

Samsung Galaxy Buds Pro review: geluidskwaliteit

De grote tweewegluidsprekers van Samsung pompen diepe bassen en heldere middentonen. En hoewel audio wordt opgeschaald op Galaxy-smartphones, kun je dankzij de eigen Scalable Codec van het merk nog steeds genieten van levendige muziek op niet-Samsung-apparaten, ondanks het minimale kwaliteitsverlies.

Het dreunende lage einde op Bonita Applebaum van A Tribe Called Quest werd op 11 gezet toen ik luisterde op mijn Galaxy Note 20 Ultra 5G, wat eerst schokkend was en vervolgens ritmische hoofdknikken stimuleerde terwijl de plaat werd afgespeeld. Het was indrukwekkend om te horen hoe goed de bas uitgebalanceerd was, samen met de zachte stem van Q-Tip die meer uitgesproken klonk. Diezelfde gevoelens werden gedeeld bij het uiten van Bob Marley & The Wailer's Could You Be Loved; rillingen liepen over mijn rug toen ik die aanstekelijke baslijn bovenaan hoorde.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Om een ​​idee te krijgen van het frequentiebereik van de Galaxy Buds Pro, heb ik me overgegeven aan enkele jazzklassiekers en de resultaten waren sereen. Van de indrukwekkende contrabas tot de gestage hi-hats, elk instrument dat op Ahmad Jamal's The Awakening werd gespeeld, had een onderscheidend vermogen en ging prachtig samen met de melodische compositie. De helderheid was enigszins verminderd op mijn Google Pixel 3 XL, maar ik geloof dat hardcore audiofielen de enigen zijn die verschillen opmerken bij het overschakelen naar niet-Samsung-apparaten.

Samsung heeft een pagina uit Apple's playbook gehaald door zijn eigen te ontwikkelen ruimtelijke audio alternatief genaamd 360 Audio, waarbij Dolby Head Tracking wordt gebruikt om multidimensionaal geluid te creëren en een grotere audiodiepte te bereiken bij het bekijken van video-inhoud. Ik zou graag feedback over de functie willen delen, maar helaas is deze momenteel exclusief voor de nieuwe Galaxy S21 telefoons, en Samsung stuurde er geen met onze Galaxy Buds Pro-eenheid. Ook is bevestigd dat 360 Audio is alleen beschikbaar op Galaxy-smartphones met OneUI 3.1 (of hoger). Het Tom's Guide-team zal deze recensie op een later tijdstip bijwerken met een gedetailleerde analyse van 360 Audio.

Wat ik kan zeggen is dat de audiokwaliteit op video en podcasts net zo geweldig is. Het was leuk om naar de inauguratieceremonie van president Joe Biden te kijken, waarbij elke politieke spreker en elke muzikale uitvoering transparant klonk.

Samsung Galaxy Buds Pro review: app en speciale functies

De Galaxy Wareable-app heeft verschillende functies om de knoppen te personaliseren. Hier kun je de bedieningselementen aanpassen, het geluid aanpassen, door de verschillende niveaus van elke luistermodus bladeren en toegang krijgen tot verschillende andere goodies, afhankelijk van je apparaat.

Je zult waarschijnlijk eerst met de EQ willen experimenteren, waar zes verschillende presets zijn geprogrammeerd voor gebruik en een aanvulling vormen op verschillende muziekgenres. Normaal is de standaard en werkt prima zoals het is, maar als je meer pit wilt van de lage tonen, is Bass Boost voldoende. Andere voorinstellingen zijn onder meer Soft, Dynamic, Treble Boost en Clear; de laatste is ideaal voor podcasts en andere dialoog-zware inhoud, hoewel ik niet veel verschil merkte tussen beide.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Afgezien van de eerder genoemde 360 ​​Audio, zijn er meer opvallende functies, sommige beschikbaar op het hele Android-platform en andere exclusief voor Galaxy-apparaten. U krijgt twee manieren om verloren oordopjes te lokaliseren in de optie Zoek mijn oordopjes en SmartThings Zoeken, een service die beschikbaar is via de SmartThings-app die de GPS-locatie van verloren of gestolen oordopjes laat zien. Er is een speciale Gaming-modus in de Labs-instelling die de audiovertraging vermindert bij het gamen op Galaxy-apparaten. Dan hebben we Auto Switch om direct te schakelen tussen Galaxy-apparaten (meer daarover hieronder) en PowerShare om de knoppen draadloos op te laden door de oplaadcase op de achterkant van een compatibele Galaxy-smartphone te plaatsen.

Net als andere Samsung-oordopjes ondersteunt de Galaxy Buds Pro de Galaxy Buds-app op de iPhone niet. Met andere woorden, iOS-gebruikers kunnen de oordopjes nog steeds gebruiken, maar kunnen de instellingen niet wijzigen of bijwerken.

Opmerking : De nieuwste software-update (R190XXU0AUA1) voegt twee prestatieverbeteringen toe, waaronder een verbeterde Bixby-stemrespons en aanpassing van de geluidsbalans links/rechts, wat gunstig zou moeten zijn voor luisteraars met gehoorbeperkingen.

Samsung Galaxy Buds Pro review: batterijduur en oplaadcassette

Samsung schat de levensduur van de batterij op 5 uur met ANC ingeschakeld, wat in werkelijkheid ongeveer 4 tot 4,5 uur is wanneer rekening wordt gehouden met hoog volume, streaming en luistermodi. Dit is in principe vergelijkbaar met wat de AirPods Pro biedt (4,5 uur) en dat is erg teleurstellend. Erger nog is dat de Galaxy Buds Pro sneller sap opzuigt dan zijn porseleinen tegenstander. Nadat ik mijn apparaat volledig opgeladen had ontvangen, daalden de batterijniveaus veel sneller dan ik had verwacht, tot 25 procent na 2,5 uur gebruik. Gedurende die tijd had ik ANC aan, luisterde naar Spotify en nam deel aan een Skype-gesprek van twee uur. Het batterijbeheer van Apple is veel beter en geeft me niets minder dan 4 tot 4,5 uur, ongeacht hoe ik de AirPods Pro gebruikte.

Dat wil niet zeggen dat de Galaxy Buds Pro geen langere speeltijden kan bieden – het gaat alleen ten koste van het uitschakelen van ANC en andere functies zoals Bixby. Als u ze uitschakelt, wordt de levensduur van de batterij verlengd tot 8 uur.

herdenkingsdag verkoop voor tv's

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Het is ook een enorme teleurstelling om te zien dat de oplaadcassette van Samsung lager is beoordeeld dan die van Apple; de Galaxy Buds Pro heeft 18 uur extra met ANC aan, terwijl de AirPods je 24 uur krijgt. Het uitschakelen van de functies verhoogt dit tot 28 uur.

Het is echter niet allemaal slecht nieuws. De Galaxy Buds Pro ondersteunt draadloos opladen, dus je kunt de oplaadcassette op elke Qi-compatibele draadloze oplaadpad plaatsen en opladen zonder aan kabels vast te zitten. En zoals eerder vermeld, heb je PowerShare tot je beschikking.

Samsung Galaxy Buds Pro review: gesprekskwaliteit en connectiviteit

Wat betreft het bellen van headsets, zijn de draadloze oordopjes van Samsung een allegaartje geweest. Er is weinig veranderd met de Galaxy Buds Pro. Hoewel ik geweldige service kreeg tijdens Skype-gesprekken - stemmen klonken luid en helder aan beide kanten - lieten telefoontjes veel te wensen over. Mijn vrouw zei dat ik schokkerig en enigszins vervormd klonk, met hier en daar mijn stem tijdens chats. Bovendien merkte ze dat het achtergrondgeluid helemaal stil was, totdat ik begon te praten, waardoor het geratel in de buurt en de stevige wind beter hoorbaar waren.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

De uitzonderlijke connectiviteit die deze oordopjes bieden, heft de ondermaatse gesprekskwaliteit op. Het koppelen met apparaten was een fluitje van een cent, waarbij mijn MacBook Pro en Android-apparaten de oordopjes onmiddellijk herkenden, terwijl ze een stabiel draadloos bereik hadden (35 voet); zelden kwam stotteren voor. Auto Switch is net zo intuïtief als de automatische schakelfunctie van Apple, en zakelijke gebruikers die ten minste twee Galaxy-apparaten hebben, zullen het handig vinden wanneer ze tussen modellen willen schakelen. Ik wou alleen dat het werkte met alle Android- en iOS-apparaten. Een ander punt van kritiek dat ik heb, is het gebrek aan multipoint-technologie, omdat je met de Galaxy Buds Pro maar met één audiobron tegelijk kunt koppelen.

Samsung Galaxy Buds Pro review: oordeel

Is de Samsung Galaxy Buds Pro een belangrijke upgrade ten opzichte van de Galaxy Buds Live? Ja. Is het net zo geweldig als de AirPods Pro? Ja, maar alleen voor Android-gebruikers, en nog belangrijker, Galaxy-smartphonegebruikers. Valt het op als categorieleider? Nee. En dat is helemaal prima.

Audio en draadloze mogelijkheden zijn de grootste troeven van het model en belonen luisteraars met energiek geluid dat de meeste muziekgenres aanvult, en via een stabiele verbinding. De Galaxy Wareable-app breidt ook de functionaliteit uit, aangezien iOS-gebruikers geen toegang hebben om instellingen aan te passen.

Galaxy S21-bezitters ontvangen uiteindelijk het volledige bedrag, waardoor de Galaxy Buds Pro de perfecte metgezel is voor de nieuwste vlaggenschip-smartphones van Samsung. Innovatieve functies zoals 360 Audio blijven echter exclusief voor het Galaxy-platform. De levensduur van de batterij is ook niet iets om over te zwijmelen en valt in dezelfde klasse als de AirPods Pro.

Als we echter rekening houden met prestaties en hun relatief betaalbare prijskaartje, zijn de vlaggenschipknoppen van Samsung een solide aankoop voor alle Android-gebruikers.

De beste Samsung Galaxy Buds Pro-deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over00uur07minuten03droog SAMSUNG Galaxy Buds Pro,... Amazone Prime $ 199,99 $ 149,99 Visie Korting Samsung - Galaxy Buds Pro... Beste koop $ 199,99 $ 149,99 Visie Korting SAMSUNG Galaxy Buds Pro -... Walmart $ 199,99 $ 149,99 Visie KortingBekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen