Samsung Galaxy Buds Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds: welke draadloze oordopjes zijn het beste?

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Deze Bose QuietComfort-oordopjes versus Samsung Galaxy Buds Pro-vergelijking splitst twee van de beste draadloze oordopjes op de markt op, zodat u kunt beslissen welk paar oordopjes het beste past bij uw behoeften en budget.

De Bose QuietComfort Earbuds is een klasseleider in twee categorieën: actieve ruisonderdrukking en gesprekskwaliteit. Hoe de Bose-ingenieurs erin slaagden om de ANC- en audiotechnologieën van het bedrijf over te dragen van de uitstekende Bose 700 voor deze kleine geluiddempers blijft niets minder dan wonderbaarlijk. De platformneutrale prestaties van de QuietComfort Earbuds mogen ook niet worden onderschat, waardoor je de oordopjes op verschillende manieren kunt personaliseren, van de luistermodi tot hoe je stem klinkt bij oproepen.  • De beste draadloze oordopjes die je kunt kopen
  • Bekijk onze beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons
  • De beste koptelefoondeals van deze maand
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Vers op het toneel, de Samsung Galaxy Buds Pro blijft buzz genereren. Een back-to-basics-ontwerp gecombineerd met uitzonderlijke audio, verstaanbare ANC en verschillende geavanceerde functies hebben deze oordopjes een enorme aantrekkingskracht bezorgd in de Android-gemeenschap. En als u iemand bent die een huidige Galaxy-smartphone bezit of een van de komende heeft Galaxy S21 modellen vooraf besteld, dan wachten er meer functies op u.

Waar je naar kijkt zijn twee zeer functionele sets draadloze oordopjes, elk met hun eigen speciale vaardigheden. De vraag is: wat is het superieure model? Lees verder om te zien of de QuietComfort Earbuds of Galaxy Buds Pro de betere koop zijn.

Samsung Galaxy Buds Pro versus Bose QuietComfort-oordopjes: specificaties vergeleken

Bose QuietComfort-oordopjesSamsung Galaxy Buds Pro
Prijs$ 279,95$ 199,99
Draadloze oplaadcaseJa, inbegrepenJa, inbegrepen
ChipQualcommBroadcom BCM43015
Levensduur batterij (nominaal)6 uur, 18 uur (met oplaadcassette)5 uur met ANC aan (18 uur met oplaadcassette), 8 uur met ANC uit (28 uur met oplaadcassette)
Waterbestendigheid:IPX4 (kan tegen water en zweet)IPX7 (bestand tegen zweet en onderdompeling tot 1 meter in water)
Afmeting behuizing3,5 x 2 x 1,3 inch1,96 x 1,97 x 1,09 inch
Gewicht van de behuizing:2,7 ons1,58 ons
BijzonderhedenInstelbare actieve ruisonderdrukking, Actieve EQ-technologie, Transparantiemodus, Bluetooth 5.1, Zelfspraakoproepmodus, draadloos opladenInstelbare actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus, spraakdetectie, SmartThings Compatibiliteit zoeken, Wireless PowerShare-ondersteuning

Samsung Galaxy Buds Pro versus Bose QuietComfort-oordopjes: prijs

Samsung heeft de concurrentie ondermijnd door de Galaxy Buds Pro te lanceren voor $ 199, en de verhuizing loont. Alleen al de functionaliteit maakt deze toppen tot een aantrekkelijker investering.

Als je ze voor nog minder wilt scoren, bekijk dan de huidige promotie van Samsung waarbij de knoppen beschikbaar zijn voor $ 149,99 met in aanmerking komende inruil . U kunt ook deelnemen aan het Samsung Credit-programma, dat u beloont met credits die bij aankoop kunnen worden ingewisseld voor samengestelde bundels: $ 50 Samsung Credit met een Samsung Galaxy S21 , $ 75 Samsung-tegoed met een Galaxy S21+ en $ 100 Samsung-tegoed met een Galaxy S21 Ultra .

Ik zal niet zeggen dat de QuietComfort-oordopjes te duur zijn, omdat de technologie in deze koptelefoon zeker een premium verdient. Tegelijkertijd vraagt ​​$ 279 veel voor draadloze oordopjes met een kleinere functieset dan de meeste subluxemodellen in zijn klasse.

Winnaar: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro versus Bose QuietComfort-oordopjes: ontwerp

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Op basis van esthetiek, stijl en draagbaarheid wint de Galaxy Buds Pro deze ronde gemakkelijk. Samsung heeft het gekke boonvormige ontwerp van de Galaxy Buds Live ten gunste van het ronde ontwerp dat te vinden is op oudere modellen in de serie. Het ziet er aantrekkelijker en discreter uit, de glanzende aanraakpanelen produceren een mooie glans en de verschillende kleuropties (Phantom Black, White en Violet) geven de toppen wat flair. Ze hebben ook een IPX7-classificatie voor veerkrachtige waterbestendigheid en bescherming tegen vuil. Kleine details zoals de ventilatieopening en de plaatsing van de microfoon blijven ook niet onopgemerkt.

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

Bose zet zijn liefdesaffaire met langwerpige vormen voort, waardoor de QuietComfort Earbuds een breed, dik en duurzaam frame hebben dat niet vleiend is, ongeacht de kleuroptie: Speksteen of Triple Black. Het was duidelijk dat Bose aan het praktische dacht toen het deze knoppen ontwierp. De voorkant is in feite één lang touchpad, de geluidspoort wordt geleverd met zwarte IR-sensoren voor detectie op het oor en merk op dat de microfoons aan de onderkant van de behuizing zijn geplaatst voor verbeterde spraakopname.

Hoewel dit allemaal wordt gewaardeerd, verloor Bose duidelijk de focus op het uiterlijk, waardoor de oordopjes zelf een doorn in het oog waren. IPX4-certificering beperkt ook de bescherming tegen zweet en spatten.

waar worden steam-screenshots opgeslagen

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Wat betreft de oplaadcassettes, je kunt zien dat het verschil dag en nacht is, waarbij de behuizing van de Galaxy Buds Pro compacter en draagbaarder is. Het is opmerkelijk om te zien dat Samsung een 472mAh-batterij in dit kleine accessoire stopt. Het beste van alles is dat het de toppen prachtig laat zien bij het openen van het deksel, wat dun is, maar een compromis waar de meeste mensen mee kunnen leven vanwege het handige formaat. Het is duidelijk dat de grote buitenkant van de QuietComfort Earbuds meer opslagruimte nodig had, maar de grootte en het gewicht van de Bose-hoes is gewoon een last om mee te nemen.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Wat de pasvorm betreft, wint de Galaxy Buds Pro het van zijn tegenstander, waarbij het ovale ontwerp steviger op het oor rust en een goede afdichting creëert bij het correct afstellen van de tips. Als je iemand bent met een lage pijngrens, kan het langer dan een uur dragen van de oordopjes wat pijn rond de schelp veroorzaken. Anders bieden ze voldoende comfort.

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

De QuietComfort-oordopjes worden geleverd met Bose's StayHear Max siliconen oordopjes en vinnen, die de oordopjes op hun plaats moeten houden. Verwacht niet dat dit het geval is bij snelwandelen of joggen, omdat het extra gewicht ervoor zorgt dat deze oordopjes eruit glijden. vooral wanneer u uw hoofd zijwaarts leunt. Bovendien voegen de IR-sensoren ongewenste druk toe aan de concha.

Winnaar: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro vs. Bose QuietComfort-oordopjes: bediening

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Slimme bedieningselementen vormen de operationele taken voor de QuietComfort Earbuds en Galaxy Buds Pro, hoewel de laatste de betere gebruikerservaring biedt.

Toegegeven, het is niet perfect. De grotere aanraakpanelen van Samsung hebben een betere nauwkeurigheid voor multi-touch en hold-bewegingen, en het aantal bedieningselementen dat u aan elke knop in de bijbehorende app kunt toewijzen, is uitgebreid. Het is ook cool dat Samsung ingebouwde volumeregelaars en on-ear-detectie heeft geprogrammeerd om muziek automatisch te pauzeren bij het verwijderen van de oordopjes.

De QuietComfort-oordopjes hebben zijn eigen reeks responsieve aanraakbedieningen, hoewel deze beperkt zijn tot dubbele tikken en lang drukken. Om het nog erger te maken, de enige knop die aanpasbaar is, is de linker, waarmee je een nummer kunt overslaan / batterijniveaus kunt horen (lang indrukken) of door je drie favoriete ANC-niveaus kunt bladeren (2x tikken). Volumeregelaars zijn toegevoegd in een recente firmware-update en ze werken goed. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de detectie op het oor, hoewel je in ieder geval het afspelen kunt hervatten wanneer je de oordopjes weer op je oren plaatst, wat de Galaxy Buds Pro om de een of andere vreemde reden niet biedt.

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

Zoals bij de meeste draadloze oordopjes, worden deze twee aanbiedingen geleverd met ondersteuning voor digitale assistenten. Vink Siri en Google Assistant uit de lijst aan, samen met Cortana voor de QuietComfort Buds en Bixby voor beide modellen; Toegegeven, de Galaxy Buds Pro ontvangt spraakgestuurde wekfunctie (Hi Bixby). De functie werkt goed op beide modellen, maar de QuietComfort-oordopjes vertonen een onberispelijke spraakherkenning om opdrachten net zo snel op te pikken als ze erop reageren. Het handsfree Bixby-commando kan soms kieskeurig zijn op de Galaxy Buds Pro.

Winnaar: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro vs. Bose QuietComfort-oordopjes: geluidskwaliteit

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Bose staat meer bekend om zijn ruisonderdrukking, maar Samsung heeft de bovengrens op het gebied van audio, ondersteund door Harman-geluidstechnologie en grote, tweewegluidsprekers die de bas niet tegenhouden en de zang en productie van nummers niet in gevaar brengen.

Je krijgt de beste luisterervaring wanneer je de Galaxy Buds Pro koppelt aan een huidige Galaxy-telefoon, waarbij Samsung's eigen Scalable Codec muziek een hi-res boost geeft. Dit is perfect voor hedendaagse genres, omdat de knoppen de lage tonen opkrikken om je oren een levendige, krachtige bas te geven. Zelfs met zijn warme soundstage klinken songteksten en instrumenten uitgesproken, wat zich vertaalt in een volledige, goed uitgebalanceerde audio. Het gebruik van een Android-smartphone of een iPhone vermindert de prestaties, maar je haalt nog steeds wat sonische goedheid uit deze toppen.

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

Iets anders dat de Galaxy Buds Pro in zijn voordeel heeft, is 360 Audio, Samsung's versie van Apple's ruimtelijke audio modus. Dit maakt gebruik van Dolby Head Tracking om multidimensionaal geluid te creëren en een grotere audiodiepte te bereiken bij het bekijken van video-inhoud. Helaas is deze functie alleen gereserveerd voor Galaxy-smartphones en -tablets met OneUI 3.1 . We hebben het nog niet getest sinds ons testapparaat met een ouder Samsung-apparaat werd geleverd, dus we zullen dit gedeelte binnenkort bijwerken.

is ios 15 bèta uit

Nogmaals, hoe Bose erin slaagde het geluidsbeeld van de Bose 700 in de QuietComfort-oordopjes te programmeren, is een hele prestatie. Je zult fijn afgestemde audio horen die heldere middentonen en veel detail levert, hoewel ik vond dat het geluid van de Galaxy Buds Pro energieker was; de low-end heeft meer kick op boom-bastische tracks. Het ontbreken van een EQ en een eigen ruimtelijk audio-alternatief werkt ook tegen de toppen van Bose.

Winnaar: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro vs. Bose QuietComfort-oordopjes: actieve ruisonderdrukking

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

De ANC van de Galaxy Buds Pro is een duidelijke upgrade van de teleurstellende Galaxy Buds Live, maar dat plaatst hem niet op hetzelfde ANC-niveau als de absoluut beste ruisonderdrukkende draadloze oordopjes die er zijn: de QuietComfort-oordopjes.

De knoppen van Bose worden geleverd met 10 instelbare ANC-niveaus, waarvan je er drie kunt opslaan en instellen op de linkerknop om er gemakkelijk doorheen te bladeren. Het enige dat u hoeft te weten, is dat deze oordopjes in staat zijn om omgevingsgeluiden over het hele frequentiespectrum te dempen, met kleine afleidingen zoals gebabbel van forensen en timers die onopgemerkt blijven, terwijl schetterende geluiden zoals ambulancesirenes en bouwgereedschap tot het laagst mogelijke niveau worden geminimaliseerd.

Wat nog intrigerender is, is hoe Bose erin slaagde zijn Transparantiemodus te combineren met ANC, wat het milieubewustzijn vergroot, maar, belangrijker nog, geluiden duidelijker laat klinken. Het is een functie die ongelooflijk goed werkt en handig is als je vastzit in drukke openbare instellingen (zoals een luchthaven, metro of supermarkt); u zult het graag bij de hand hebben als het tijd is om aankondigingen van de luidspreker te horen.

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Samsung beweert dat de Galaxy Buds Pro is ontworpen met de meest intelligente ANC-mogelijkheden van alle echte draadloze oordopjes en 99 procent van het achtergrondgeluid kan verminderen. Zelfs de QuietComfort Earbuds zijn hier niet toe in staat, wat al een paar rode vlaggen oproept. Dus, verslaat Samsung Bose in zijn eigen spel?

Absoluut niet. Dat maakt de Galaxy Buds Pro niet minder een fatsoenlijke ruisonderdrukker, omdat de knoppen het binnenshuis goed doen als je storingen zoals deurzoemers of luide tv's wilt opheffen. Naar buiten gaan is een ander verhaal, omdat de slechte windweerstand van de microfoons de ANC-prestaties vermindert.

Waar Samsung trouw blijft aan zijn woord, is in de Transparantiemodus, die echt beter is dan ooit. Je kunt uit vier verschillende niveaus kiezen om de hoeveelheid geluid die je wilt binnen te laten, waarbij het sterkste niveau externe geluiden zo hard versterkt dat je gesprekken van de overkant van de straat kunt oppikken. Dit is niet iets dat ik goedkeur, vooral omdat de versterking buitengewoon schadelijk kan zijn voor de oren; blijf bij het derde niveau voor de beste resultaten.

Samsung introduceert ook een nieuwe functie voor stemdetectie die samenwerkt met de Transparantiemodus. Hierdoor wordt het afspeelvolume automatisch verlaagd wanneer u spreekt en wordt het audio-doorvoervolume verhoogd om indien nodig duidelijk met anderen te praten. Het is OK, zij het een werk in uitvoering dat beter zou kunnen zijn met meer ontwikkeling.

Winnaar: Bose QuietComfort-oordopjes

Samsung Galaxy Buds Pro vs. Bose QuietComfort-oordopjes: speciale functies en apps

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

De Samsung Galaxy Wearable App (Android) biedt meer functies dan de Bose Music-app (iOS/Android) en heeft een aantal exclusieve voordelen voor eigenaren van een Galaxy-apparaat. Was het maar beschikbaar voor iPhone/iPad-gebruikers. Ja, iOS-gebruikers kan gebruiken de Galaxy Buds Pro, maar kunnen ze niet aanpassen.

Alle Android-gebruikers hebben toegang om de ANC-/transparantiemodi aan te passen en kunnen EQ-instellingen toewijzen, bedieningselementen aanpassen en de one-touch Spotify-opdracht inschakelen om onmiddellijk een favoriete afspeellijst op te roepen. Degenen met huidige Galaxy-apparaten krijgen uiteindelijk het betere einde van de deal. Er is Auto Switch om de oordopjes direct te koppelen met andere Galaxy-apparaten, Gaming Mode om de audiovertraging te verminderen tijdens het gamen op een Samsung-smartphone, links/rechts aanpassing van de geluidsbalans en de nieuwe SmartThings Find-functie die een melding stuurt over waar je je verloren of misplaatste knoppen zijn voor het laatst gedetecteerd. Ter herinnering: de eerder genoemde 360 ​​Audio is alleen gereserveerd voor de nieuwe Galaxy S21-reeks en de Galaxy Tab S7 familie. Al met al is dit een sterke reeks functies, zelfs als u geen Galaxy-smartphone bezit.

peaky oogkleppen nieuwe seizoensdatum

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

Bose Music is beschikbaar op beide mobiele platforms, hoewel de selectie van goodies relatief kaal is. Het belangrijkste kenmerk is Self Voice waarmee u uzelf luider kunt horen tijdens telefoongesprekken. Aanpassingsschuifregelaars voor ANC en volume bevinden zich bovenaan het startscherm, samen met opties om uw favoriete drie ANC-instellingen en de snelkoppeling toe te wijzen. Het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek heeft tal van schakelopties voor volume, in-ear-detectie en andere functies. Dat maakt de app ongeveer af. Waarom Bose ervoor koos om twee van de grootste functies van de 700 uit te sluiten – de instelbare EQ en Auto-Off-optie om de oordopjes in de slaapstand te zetten wanneer ze inactief zijn – is verbijsterend.

Beide apps ondersteunen firmware-updates, dus de belofte van nieuwe functies en modi is er, hoewel niets ooit gegarandeerd is.

Winnaar: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro versus Bose QuietComfort-oordopjes: gesprekskwaliteit

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

Het enige paar echte draadloze oordopjes dat zelfs maar in de buurt komt van de QuietComfort Earbuds in gesprekskwaliteit is de AirPods Pro . Het is opmerkelijk hoe helder en transparant oproepen aan beide kanten klinken, samen met het niveau van ruisneutralisatie dat Bose's microfoonarray oplevert voor meer helderheid in rumoerige omgevingen. Er zijn meerdere hoogfrequente geluiden tegelijk nodig om gesprekken te verstoren. De windweerstand is ook sterk, zodat u in stormachtige omstandigheden met zeer weinig interferentie kunt bellen.

Hoewel de Galaxy Buds Pro een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger, is hij geen partij voor de AirPods Pro of QuietComfort Earbuds. De knoppen presteren goed in videochats, maar het vereist een volledig stille omgeving. De microfoonarray van Samsung en de nieuwe Voice Pickup Unit (VPU) hebben moeite om zang op te pikken tijdens het chatten buitenshuis. Met wie je ook spreekt, zal waarschijnlijk wat schokkerigheid en vervorming aan jouw kant opmerken. Ook is de Wind Shield-technologie van het bedrijf niet goed in het bestrijden van tocht.

Winnaar: Bose QuietComfort-oordopjes

Samsung Galaxy Buds Pro vs. Bose QuietComfort-oordopjes: batterijduur en oplaadcassette

Krediet: Regan Coule / TemplateStudio

Terwijl de QuietComfort-oordopjes langer meegaan met ANC aan, houdt de Galaxy Buds Pro langere speeltijden vast via de oplaadcassette. De verschillen tussen de twee in deze gebieden zijn niet significant - daarom verklaren we deze ronde gelijkspel.

Bose schat zijn oordopjes op 6 uur met ANC aan, terwijl Samsung zijn oordopjes op 5 uur heeft beoordeeld. Realistisch gezien zijn deze speeltijden ongeveer 30 minuten tot een uur korter dan wat wordt geadverteerd wanneer rekening wordt gehouden met hoog volume, streaming en speciale functies. Reken maar uit, dit is niet zo ver verwijderd van wat de AirPods Pro genereert bij een volledige lading: 4,5 uur. Samsung laat je de speelduur verlengen tot 8 uur, hoewel dit ten koste gaat van het uitschakelen van ANC en Bixby. Snel opladen is iets sterker op de QuietComfort-oordopjes met een oplaadtijd van 15 minuten, waardoor je 2 uur afspeeltijd hebt, terwijl de Galaxy Buds Pro je 1 uur in dezelfde oplaadtijd levert.

Krediet: Brian Coule / TemplateStudio

U moet hun respectieve oplaadcassettes bij zich hebben voor langdurig gebruik. Het kleine hoesje van de Galaxy Buds Pro kan tot 28 uur meegaan met ANC uit en 18 uur met ANC aan, waarbij de laatste hetzelfde is voor de behuizing van de QuietComfort Earbuds. Draadloos opladen is ook beschikbaar op beide modellen, maar de Galaxy Buds Pro ondersteunt Samsung's Wireless PowerShare-technologie om de knoppen op te laden wanneer de case op de achterkant van een compatibel Galaxy-smartphoneapparaat wordt geplaatst.

Winnaar: Loting

Samsung Galaxy Buds Pro versus Bose QuietComfort-oordopjes: oordeel

Een hechte strijd inderdaad, maar uiteindelijk haalt de Samsung Galaxy Buds Pro de Bose QuietComfort-oordopjes eruit als de betere echte draadloze aankoop. De combinatie van uitstekend geluid, strakke esthetiek, intuïtieve bediening en een bruikbare mobiele app maakt deze oordopjes aantrekkelijker. De levensduur van de batterij zal je niet verbazen, en het feit dat verschillende belangrijke functies verbonden blijven met het Galaxy-ecosysteem is een teleurstelling, maar de Galaxy Buds Pro levert nog steeds een eersteklas echte draadloze ervaring tegen een lagere prijs.

Bose QuietComfort-oordopjesSamsung Galaxy Buds Pro
Prijs en waarde (5)34
Ontwerp (15)1013
Bediening (10)68
Audiokwaliteit (20)1718
Actieve ruisonderdrukking (20)twintigvijftien
Speciale functies en apps (15)1012
Oproepkwaliteit (5)53
Batterijduur en oplaadcassette (10)77
Totaalscore (100)7880

Het valt niet te ontkennen dat de Bose QuietComfort Earbuds praktisch een klasse apart zijn als het gaat om ruisonderdrukking. Je kunt niet genoeg benadrukken hoe indrukwekkend het voor Bose is om deze draadloze oordopjes te ontwikkelen met dezelfde ANC-prestaties, gesprekskwaliteit en geluidssignatuur als de Bose 700. Deze drie kenmerken zijn echter niet genoeg om de algehele prestaties van Samsungs hoofdtelefoons te overtreffen. . Bovendien zouden de QuietComfort-oordopjes voor $ 279 aantoonbaar langere speeltijden, meer functies en een beter ontwerp moeten hebben dan nu het geval is.

Uiteindelijk krijg je gewoon meer waar voor je geld met de Galaxy Buds Pro, samen met enkele exclusieve functies als je een recent geslagen Galaxy-smartphone-eigenaar bent.

De beste Samsung Galaxy Buds Pro-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over14uur3. 4minuten22droogKorting SAMSUNG Galaxy Buds Pro,... Amazone Prime $ 199,99 $ 149,99 Visie Korting Samsung - Galaxy Buds Pro... Beste koop $ 199,99 $ 149,99 Visie Korting SAMSUNG Galaxy Buds Pro -... Walmart $ 199,99 $ 149,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen