Samsung Galaxy S20: 12 functies om in te schakelen op je nieuwe telefoon

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het instellen van je nieuwe Galaxy S20 zou een eenvoudige taak moeten lijken, vooral als je al een Samsung-telefoon hebt gehad. Veel van de functies van deze nieuwste modellen komen immers terug van eerdere apparaten zoals de Galaxy S10 en Galaxy S9.

Maar deze nieuwe Samsung-telefoons zijn ook een grote stap voorwaarts ten opzichte van wat er eerder is gekomen, of je nu de Galaxy S20 van $ 999 krijgt, hoe groter Galaxy S20 Plus of de functie boordevol Galaxy S20 Ultra met zijn 108 megapixel camera en innovatieve optische zoomlens. Elk S20-model heeft een supersnel 120 Hz-scherm en nieuwe camerafuncties, en om er het beste van te maken, wil je weten hoe je toegang krijgt tot deze nieuwe mogelijkheden.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Of de Galaxy S20 nu je eerste is Samsung telefoon of een upgrade van een van de vorige vlaggenschepen van de telefoonfabrikant, we zijn hier om u te helpen uw nieuwe telefoon in te stellen, met een gids voor welke Galaxy S20-functies u kunt in- en uitschakelen.

Galaxy S20-functies: een vingerafdrukscan toevoegen

Wanneer u uw nieuwe Galaxy S20 instelt, wordt u gevraagd een pincode, veegpatroon, vingerafdruk of gezichtsherkenningsscan te maken. Als u de vingerafdrukstap overslaat - of als u gewoon nog een vingerafdruk wilt toevoegen voor meer flexibiliteit bij het ontgrendelen van uw telefoon - is dat gemakkelijk te regelen.

Tik in de instellingen van de telefoon op Biometrie en beveiliging. Open bovenaan de lijst Vingerafdrukken en voer de pincode in die u hebt gemaakt toen u de Galaxy S20 voor het eerst instelde. Nadat u op Vingerafdruk toevoegen hebt getikt, drukt u stevig op de actieve vingerafdrukzone van het scherm onder aan het scherm en tilt u uw vinger op wanneer daarom wordt gevraagd. Geef jezelf een paar minuten, want het zal waarschijnlijk een dozijn (of meer) drukken kosten om een ​​volledig beeld van je vingerafdruk te krijgen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als u klaar bent, kunt u het proces bevestigen door terug te gaan naar de pagina Vingerafdrukken en Toegevoegde vingerafdrukken controleren te openen. Druk met uw vinger op het vingerafdruklogo op het scherm en de S20 zou het moeten erkennen als het uwe. Als dit niet het geval is, probeert u het bovenstaande proces opnieuw.

Galaxy S20-functies: stel de vernieuwingsfrequentie van uw scherm in

Een van de coolste functies die bij elk nieuw Galaxy S20-model worden toegevoegd, is een 120 Hz-scherm dat afbeeldingen twee keer zo snel kan vernieuwen als de meeste andere telefoons. Als je het inschakelt, kunnen video en gaming er vloeiender uitzien, maar je betaalt wel een batterijstraf. (Zie ons rapport over de batterijduur van de Galaxy S20 Ultra om een ​​idee te krijgen van hoe groot de verversingssnelheid van 120 Hz kan zijn.)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Standaard heeft je Galaxy S20 een standaard verversingssnelheid van 60 Hz, maar het is eenvoudig om te upgraden naar 120 Hz. Ga gewoon naar het gedeelte Weergave van Instellingen en open Bewegingsvloeiendheid. Daar zie je afbeeldingen van twee telefoons met 60 Hz aan de linkerkant en 120 Hz aan de rechterkant. Kies onderaan voor Hoge verversingssnelheid (120Hz). Houd er rekening mee dat u 120 Hz niet kunt gebruiken bij de maximale resolutie van 3200 x 1440 van de telefoon en uzelf kunt beperken tot HD+ (1600 x 720) of FHD+ (2400 x 1080) resoluties.

Galaxy S20-functies: Single Take inschakelen in de Camera-app

Met meerdere camera's aan de achterkant — drie op de Galaxy S20 en vier op de S20 Plus en S20 Ultra — en talloze opnamemodi, is er een moeiteloze manier om een ​​goede foto te maken met je nieuwe cameratelefoon, zelfs als je het verschil niet weet tussen een F-halte en een bushalte. Een nieuwe Single Take-modus toont twee videoclips van 10 seconden en vijf foto's die verschillende effecten gebruiken, waaronder een ultrabrede opname en een bijgesneden opname. De kunstmatige intelligentie van de camera laat je zelfs zien welke hij denkt dat het beste is.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om Single Take in te schakelen, start u bij de Camera-app en selecteert u Single Take in de pictogramrij onderaan het scherm. Ga na het fotograferen naar de galerij van de telefoon en kies de foto die je het leukst vindt, hoewel je de favoriet van de camera kunt zien met een kroon in de rechterbovenhoek.

Galaxy S20 Ultra-functies: Space Zoom inschakelen

Deze is alleen voor Galaxy S20 Ultra-bezitters, aangezien de achterste camera's van die telefoon Samsung's unieke Space Zoom ondersteunen, die 10X optische en 10X digitale zoom combineert om het onderwerp direct naar je toe te halen.

Er zijn twee manieren om Space Zoom te gebruiken, afhankelijk van hoe onhandig je bent. Schakel eerst Space Zoom in door op het scherm in de fotomodus van de camera te drukken en uw duim en wijsvinger uit elkaar te spreiden om in te zoomen; door ze samen te knijpen, zoomt u uit. Naarmate u een gecombineerde vergroting van ongeveer 25X bereikt, verschijnt rechtsboven een rechthoek om de uitgezoomde weergave met dradenkruizen weer te geven om de opname te kadreren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als dat te moeilijk is om te doen zonder de telefoon te laten vallen, langs de onderkant van het scherm voor portretfoto's of aan de rechterkant voor landschapsopnamen, zie je zeven vooraf ingestelde zoomniveaus die variëren van een vergrotingsfactor van 100X tot 0,5X. Tik erop om de zoom aan te passen.

Galaxy S20-functies: gebruik de Super Steady-functie van de camera

Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je trillingsvrije video krijgt als er veel actie is, is door de Super Steady-bewegingscompensatie in te schakelen die bij de Galaxy S20 wordt geleverd. Met behulp van kunstmatige intelligentie houdt Super Steady het onderwerp ongeveer in het midden van het frame, maar verkleint het gezichtsveld van het frame met ongeveer een derde.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Tik in de Camera-app van de S20 op het pictogram bovenaan het scherm dat eruitziet als een hand en zigzaglijnen. Wanneer u nu video's maakt, wordt de camera vergrendeld op een object in de buurt van het midden van het frame en houdt het vooraan en in het midden. Door het trillen en bewegen van de video te verminderen, ziet uw voltooide video er professioneler uit.

Galaxy S20-functies: Nachtmodus en Hyperlapse inschakelen

Inmiddels mag het duidelijk zijn dat de Galaxy S20 echt een premie hecht aan nieuwe cameramogelijkheden. En hoewel de nachtmodus niets nieuws is voor gebruikers van eerdere Samsung-vlaggenschepen, gebruikt de S20 Ultra een techniek genaamd nona binning om de helderheid van aangrenzende pixels te combineren die een 108 MP-beeld bij weinig licht kunnen veranderen in een verrassend levendig en bijna korrelvrij 12 MP-beeld. .

maximale lengte iphone 12 pro

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om de nachtmodusfotografie van de telefoon in te schakelen, start u bij de Camera-app en tikt u op Meer onder aan het scherm. Selecteer vervolgens Nacht en schiet weg.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Hyperlapse time-lapse-modus van de S20 tilt nachtfotografie naar een nieuw niveau. Perfect voor een zonsondergang, Hyperlapse inschakelen is eenvoudig. Nadat je Hyperlapse hebt ingesteld op de pagina Meer van de camera, tik je op het maansikkelpictogram bovenaan, maar houd tijdens het fotograferen de camera stil of gebruik een statief.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Galaxy S20-functies: schermmodus en witbalans gebruiken

Of je nu een 6,2-inch Galaxy S20 of 6,7-inch Galaxy s20 Ultra hebt, je krijgt een AMOLED-scherm dat er goed uitziet in verschillende lichtomstandigheden. Je telefoon is standaard ingesteld op natuurlijke kleurbalans, maar als je dat te vlak vindt, probeer dan de levendigere en verzadigde kleuren van de levendige schermmodus.

Als u het uiterlijk van uw S20-scherm wilt wijzigen, gaat u naar het gedeelte Schermmodus van het beeldscherm en kiest u Levendig. Je krijgt de bonus van het inschakelen van vijf witbalansinstellingen door de schuifregelaar naar rechts te duwen voor een warmere en meer oranjeachtige look of naar links voor een koelere en blauwere.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Toch niet? Tik op Geavanceerde instellingen om de rode, blauwe en groene niveaus van het scherm aan te passen om het uiterlijk van het scherm precies zo aan te passen als u wilt.

Galaxy S20-functies: apps vastzetten

Een geweldige nieuwe functie van elk Galaxy S20-model is de mogelijkheid om je meest gebruikte apps in het geheugen vast te zetten voor directe toegang. Het Galaxy S20 Ultra-model met 16 GB RAM kan maximaal vijf apps vastzetten, terwijl modellen met 12 GB RAM - de S20-, S20 Plus- en S20 Ultra-basisversie - er slechts drie kunnen beheren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om te kiezen welke apps je wilt vastzetten, ga je naar de navigatiebalk van de S20 onder aan het scherm en tik je op het pictogram voor recent gebruikte apps (die met drie verticale lijnen). Tik vervolgens op het app-pictogram boven aan de miniatuur. Selecteer Openhouden voor snel starten in het pop-upvenster. De app blijft nu in het geheugen, klaar voor uw tik.

Galaxy S20-functies: 8K-video opnemen

Het maakt niet uit welk Galaxy S20-model je bezit, je kunt superscherpe 8K-video vastleggen van alles, van de close-up van je kat tot een ritje op de mountainbike. 8K-video werkt net als elke andere clip, maar u moet 8K-video inschakelen door naar de camera te gaan en op Video te tikken. Open vanaf daar het 9:16-logo bovenaan het scherm, selecteer het 8K-pictogram en schiet weg.

Alexa tips en trucs 2021

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wil je delen van je video knippen en plakken, een soundtrack en titels toevoegen? Ga naar de Galerij en open de video. Tik op het potloodpictogram onderaan om de app voor videobewerking te openen. Wees echter voorzichtig, want sommige tools verkleinen de video tot 4K-resolutie.

  • Hoe een opname te screenen op Android, iOS, Windows en Mac

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om een ​​momentopname van 33 MB uit uw 8K-video te halen, gaat u naar de Galerij en opent u een videostream. Tik vervolgens op Video afspelen om de videospeler te gebruiken, die de video in een lus zet. Wanneer u de juiste scène ziet, tikt u op het pictogram van de afbeelding tussen haakjes in de rechterbovenhoek van het scherm. De afbeelding van 3 MB die van de video is gekopieerd, wordt weergegeven in de galerij met een resolutie van 7680 x 4320.

Galaxy S20-functies: Google Duo-integratie inschakelen

Alle Galaxy S20-modellen integreren nu Google Duo-videogesprekken in de app Contacten, zodat je direct kunt videobellen met mensen in je adresboek.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Om een ​​Duo-contact toe te voegen, ga je naar Contacten en kies je een vriend, familielid of collega en tik je op om een ​​uitnodiging te sturen. Het verzoek wordt per sms verzonden en als ze accepteren, verschijnt er een extra regel in hun contactscherm om met Duo te bellen.

Galaxy S20-functies: Gebruik DeX-modus voor gesplitst scherm

De nieuwe Galaxy S20-modellen kunnen allemaal de Windows-achtige desktopervaring van DeX op volledig scherm gebruiken wanneer u uw telefoon aansluit op een extern beeldscherm, toetsenbord en muis. Samsung heeft DeX verbeterd met een nauwkeurigere muisplaatsing en een nieuwe indeling met gesplitst scherm met twee apps naast elkaar.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Gebruik gewoon de muis of het touchpad om de eerste app naar de linkerkant van het scherm te duwen en de tweede app naar de rechterkant. Ze zullen het formaat wijzigen en op hun plaats vergrendelen, waardoor het scherm in tweeën wordt gedeeld.

Galaxy S20-functies: Focus-modus inschakelen

Met zoveel te doen, kan je nieuwe Galaxy S20 gemakkelijk iedereen overweldigen. Dat is waar de Focus-modus in past door te helpen bij het handhaven van een balans tussen telefoon en telefoon.

Om het in te schakelen, begint u bij het vervolgkeuzemenu van het hoofdscherm en veegt u naar rechts om naar de tweede pagina te gaan waar u op Focusmodus kunt tikken. Nadat je op Start hebt gedrukt, kies je in welk type focus je geïnteresseerd bent: Work Time of Me Time.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Focus-modus vergrendelt alle apps behalve de Klok, Google Play Store, Berichten, Telefoon en Instellingen, zodat u zich kunt concentreren op uw werk of leven. De rest - inclusief Instagram en Twitter - is nu gelukkig verboden terrein met grijze pictogrammen. Om een ​​app toe te voegen, bijvoorbeeld Meditatie Studio, tik je op Bewerken onder aan het scherm Focusmodus.

De focusmodus houdt niet alleen bij hoe lang je je hebt verborgen voor de digitale wereld, maar wanneer het tijd is om terug te keren, wachten al je meldingen.

De beste Samsung Galaxy S20 Ultra-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01uur12minuten05droog Samsung Galaxy S20 Ultra... Amazone Prime $ 849,99 Visie Walmart Familie Mobiele Samsung... Walmart $ 1.399 Visie Galaxy S20 Ultra 5G 128GB... Samsung $ 1.399,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen