Samsung Galaxy S21-tips: 9 functies om nu in en uit te schakelen

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als je eerder een Samsung-telefoon hebt gebruikt, denk je waarschijnlijk dat je genoeg weet over de nieuwste Samsung Galaxy S21 modellen. En hoewel het waar is dat veel topfuncties zijn overgenomen van eerdere vlaggenschepen, heeft Samsung tal van nieuwe en verbeterde functies toegevoegd die u wilt in- of uitschakelen zodra u uw nieuwe telefoon in handen hebt.

Samsung heeft de neiging om een ​​aantal functies in zijn telefoons te klappen om te zien wat blijft hangen. Soms kan dat als een gimmick aanvoelen - herinner je AR Emoji van een paar Galaxy S-modellen geleden nog? - maar soms zijn er over het algemeen nuttige toevoegingen en verbeteringen die uw aandacht verdienen. En als de Galaxy S21 je eerste ervaring met Samsung is, zijn er veel functies om uit te pakken. • Galaxy S21 Ultra review : Samsung heeft het voor elkaar gekregen
 • De beste Android-apps voor je telefoon
 • Meer:Huawei Mate X2 lanceringsdatum zojuist aangekondigd - met een nieuw opvouwbaar ontwerp
 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Of je nu een nieuwkomer bent of een ervaren veteraan van Galaxy-apparaten, hier zijn de Galaxy S21-functies die je als eerste moet aanpakken.

Galaxy S21-functies: Instellingen aan / uit-knop

Samsung heeft Apple jarenlang schaamteloos gekopieerd, en de manier waarop de twee telefoonmakers nu de aan/uit-knop op hun apparaten gebruiken, is daar nog maar een voorbeeld van. Als je de laatste tijd geen iPhone hebt gebruikt, doet de traditionele aan / uit-knop ook dienst als een manier om het scherm te wekken of te vergrendelen en om Siri op te roepen (lang indrukken). Om de iPhone uit te schakelen, houdt u Power en Volume Down ingedrukt om het power-menu te openen.

Dus wat heeft dat met de Galaxy S21 te maken? Omdat de telefoon van Samsung uit de doos op precies dezelfde manier werkt.

In plaats van Siri heb je op de Galaxy S21 te maken met Bixby, een aantoonbaar slechtere poging tot een slimme assistent. Je kunt nog steeds de Google Assistent gebruiken - en we raden je ten zeerste aan dit te doen - maar Bixby is gebonden aan een lange druk op de aan / uit-knop van de S21. Hier leest u hoe u dit kunt wijzigen.

 • Trek vanuit het startscherm uw meldingenpaneel omlaag en tik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek, en scrol omlaag totdat je Geavanceerde functies ziet . Tik daarop.
 • In het midden van het volgende scherm, open de Side Key-optie .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Van daaruit heb je de mogelijkheid om in te stellen wat een dubbele druk op de startknop doet, met als standaard een snelle lancering van de camera. Als u lang drukt, wordt Bixby standaard geactiveerd, maar u kunt dat wijzigen door het menu Uitschakelen te selecteren onder het gedeelte Ingedrukt houden. Als u dat doet, zal uw telefoon het aan/uit-menu openen wanneer u lang op de aan/uit-knop drukt.

Als je Bixby nog steeds wilt, heb je de mogelijkheid om de dubbele drukactie in te stellen om het op te roepen. Of u kunt een specifieke app openen met een dubbele druk, de keuze is aan u.

Galaxy S21-functies: Standaard automatisch aanvullen wijzigen

Veel Android-versies geleden introduceerde Google Automatisch aanvullen, een manier om uw opgeslagen wachtwoorden in apps in te voeren om in te loggen. Dit zijn onder meer uw Chrome-wachtwoorden en alle wachtwoorden die u Google in het verleden heeft laten opslaan. Het is echt een handige functie voor het instellen van nieuwe telefoons.

Samsung heeft zijn eigen service gekoppeld aan uw Samsung-account genaamd Samsung Pass. Het werkt op vrijwel dezelfde manier als Google Autofill, en als je al een tijdje Galaxy-telefoons gebruikt, is dit misschien goed voor je.

Als u echter van een ander Android-apparaat komt, moet u uw wachtwoorden handmatig invoeren wanneer u uw apps instelt, tenzij u de standaardservice voor automatisch aanvullen wijzigt. Hier leest u hoe u dat kunt doen.

 • Trek vanuit het startscherm uw meldingenpaneel omlaag en tik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek. Eenmaal in Instellingen, selecteer Algemeen beheer .
 • Vanaf daar, open Autofill-service .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

U vindt een vak met uw huidige optie voor automatisch aanvullen en een pictogram Instellingen om eventuele opties met de service aan te passen. Om de standaardselectie te wijzigen, tikt u op het vak met de tekst Autofill Services, waardoor een lijst met beschikbare opties voor automatisch aanvullen op uw apparaat wordt weergegeven. Mogelijk ziet u hier ook uw wachtwoordbeheerder. Welke optie u ook wilt gebruiken, tik erop en druk vervolgens op de pijl terug in de linkerbovenhoek van het scherm.

Galaxy S21-functies: Edge-panelen uitschakelen of aanpassen

Out of the box heeft Samsung de Edge-panelenfunctie op de Galaxy S21 ingeschakeld. Randpanelen fungeren als een zijmenu dat u kunt openen met een veegbeweging in het doelgebied, en de functie kan een selectie van apps, contacten, taken, weer, tools, herinneringen en toegang tot het klembord bevatten.

U kunt instellen wat er in het Edge-paneel wordt weergegeven. U kunt de hendel ook aanpassen door de positie op uw scherm in te stellen, plus de kleur, transparantie en grootte. Of, als u het paneel vervelend vindt, is het mogelijk om het helemaal uit te schakelen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wilt u het Edge-paneel beheren? Ga naar instellingen - door het meldingenpaneel naar beneden te trekken en op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek te tikken, kom je daar snel - en selecteer het menu Weergave. Van daaruit kunt u op Edge Panels tikken om de instellingen daar te openen.

Om Edge-panelen uit te schakelen, vinkt u de schakelaar aan in het weergavemenu of de schakelaar op het scherm dat wordt geopend. Als je klaar bent, ga je terug en ga je vrolijk verder.

Als u de inhoud van het paneel wilt wijzigen, tikt u op Panelen. U krijgt een lijst met opties te zien waaruit u kunt kiezen, dus kies wat bij u past en klik vervolgens op de pijl terug in de linkerbovenhoek. Tik op Handvat om de instellingen van het handvat te wijzigen. Hier kunt u alle dingen wijzigen die we eerder hebben vermeld, zoals positie, kleur, enzovoort.

Galaxy S21-functies: de volgorde van de navigatieknoppen wijzigen of overschakelen naar gebaren

Een van de vele schoonheden van Android is dat je opties hebt om dingen te doen. Een van die keuzes is de mogelijkheid om uw telefoon te vertellen hoe u wilt navigeren. Of je nu de traditionele navigatiebalk Terug, Thuis en Recent wilt, ze wilt omdraaien of de gebaren wilt gebruiken die in Android 10 zijn geïntroduceerd, je kunt je keuze maken met je nieuwe Galaxy S21.

De gebaren zijn vergelijkbaar met die in iOS, maar ze zijn niet voor iedereen. Out of the box kiest Samsung voor een Recente, Home en Back-navigatiebalk, maar je kunt de volgorde omwisselen of heel gemakkelijk naar gebaren veranderen door naar instellingen te gaan en het menu Weergave te selecteren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Blader in het menu Weergave in Instellingen omlaag naar de optie Navigatiebalk en selecteer deze. Standaard ziet u dat de optie Knoppen is geselecteerd. U kunt de gewenste volgorde instellen, of als u gebaren wilt gebruiken, selecteert u die optie. We raden aan om de Gesture Hints en Show Button to Hide Keyboard aan te laten staan.

Galaxy S21-functies: Zwevende meldingen

Android 11 heeft Bubbles toegevoegd, die veel op de chatheads van Facebook Messenger lijken. Een chathead waarschuwt u voor nieuwe meldingen in plaats van dat u eerst de schaduw naar beneden moet trekken. Chatheds fungeren ook als een snelkoppeling naar de berichtenreeks. Google's Bubbles doen iets vergelijkbaars, maar voegen functionaliteit toe voor extra apps.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Samsung heeft een eigen implementatie genaamd Smart Pop-Up View. Je kunt de Bubbles- of Samsung-optie van Google gebruiken, maar je moet ze eerst inschakelen. Hier leest u hoe u dat doet nadat u naar Instellingen bent gesprongen.

 • Open in Instellingen het menu Meldingen en vervolgens tik op Geavanceerde instellingen .
 • Selecteer zwevende meldingen,waar je kunt kiezen tussen Bubbles en Smart Pop-up View, of ze allebei helemaal uitschakelen.

Galaxy S21-functies: Video-effecten

Met de Galaxy S21 heeft Samsung een nieuwe functie voor videobellen geïntroduceerd. Simpelweg Video Call Effects genoemd, laat je tijdens een chat onscherpte, een effen kleur of een afbeelding aan je achtergrond toevoegen. In deze tijd van social distancing geven Video Call Effects je videogesprekken nog meer pit.

De functie werkt voor het grootste deel goed, maar hier leest u hoe u deze in- of uitschakelt en de instellingen aanpast. Begin door naar de app Instellingen te gaan en Geavanceerde functies te selecteren. Het menu Video-oproepeffecten bevindt zich onderaan de pagina, maar zodra u ernaartoe scrolt en erop tikt, ziet u de volledige reeks opties. U kunt video-oproepeffecten ook in- of uitschakelen met de schakelaar naast het menu-item.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ervan uitgaande dat u de schakelaar hebt ingesteld op Aan, kunt u kiezen tussen de drie opties: vervaging, kleur of afbeelding. In het menu ziet u welke apps de video-oproepeffecten ondersteunen.

Galaxy S21-functies: Always On Display

Een heel handig ding met Android is de Always On Display (AOD) -optie die sommige telefoonfabrikanten, zoals Samsung, bij hun apparaten voegen. Wanneer uw telefoon is uitgeschakeld, geeft de AOD-functie wat informatie weer, zoals de tijd, datum en eventuele meldingen in een energiezuinige modus.

Zoals opgemerkt, heeft Samsung een optie voor AOD bij de Galaxy S21, en hoewel het de hele tijd aan staat, heeft dit invloed op de levensduur van de batterij, maar het effect is nauwelijks merkbaar. Om de AOD-instellingen te wijzigen, gaat u naar de hoofdapp Instellingen en selecteert u Vergrendelscherm.

  Zoek de optie Always On Display en tik erop.
 • Jij hebt de optie op wanneer AOD te tonen — Toon gedurende 10 seconden, Toon altijd of Toon zoals gepland.

U kunt ook de klokstijl wijzigen, muziekinformatie weergeven, de schermoriëntatie wijzigen en de automatische helderheid wijzigen.

bekijk mugen train gratis online

Galaxy S21-functies: Vergrendelscherm-widgets

Nu we het toch over Always On Display hebben, je kunt widgets op het vergrendelscherm instellen voor de Galaxy S21 en ze laten zien wanneer AOD actief is. Je hebt verschillende opties, zoals weer, muziek, schema, enzovoort. Ga gewoon naar het gedeelte Vergrendelscherm van de app Instellingen om uw widgets op hun plaats te krijgen.

 • Vanuit het menu Vergrendelscherm, zoek de optie Widgets en tik erop . U ziet schakelaars voor alle beschikbare widgets op het vergrendelscherm, die u desgewenst opnieuw kunt ordenen.
 • Druk op de schakelaar voor Weergeven op Always On Displayals je dat wenst.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Dubbeltik eenvoudig op de klok wanneer AOD actief is en veeg vervolgens omlaag om toegang te krijgen tot uw widgets.

Galaxy S21-functies: S Pen (alleen Galaxy S21 Ultra)

De Galaxy S21 Ultra is de eerste Galaxy S-telefoon met S Pen-ondersteuning. Ondersteuning voor de stylus was vroeger beperkt tot de Galaxy Note-lijn.

Merk op dat deze optie niet beschikbaar is voor de Galaxy S21 of S21 Plus. Je moet de Ultra bezitten en de S Pen apart kopen. Je zou ook een manier moeten hebben om de pen veilig te houden, omdat deze geen behuizing in de telefoon heeft zoals een notitie. (We raden aan om een Galaxy S21 Ultra-hoesje .)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De S Pen werkt gewoon uit de doos. Tik gewoon met de punt op het scherm van de S21 Ultra en alles zou klaar moeten zijn voor gebruik. Air Command zou moeten verschijnen nadat je het scherm opnieuw hebt aangeraakt om je te laten weten dat je aantekeningen kunt maken, screenshots kunt maken en kunt genieten van al het goede van de S Pen.

De beste Samsung Galaxy S21 Plus-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Plus (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Plus (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 48,29/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 48,29/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 200 + GRATIS Beats Studio Buds - wit wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Samsung Galaxy S21 Plus (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Plus (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 81/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 81/mnd Bekijk Deal Bij Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Plus (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Plus (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 53,29/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 53,29/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen