Samsung Galaxy S21 Ultra-lek onthult hoe het iPhone 12 Pro zal verslaan

(Afbeelding tegoed: @OnLeaks)

Weergavespecificaties voor de Samsung Galaxy S21 Het topmodel, de Galaxy S21 Ultra, is zojuist uitgelekt. En ten goede of ten kwade, het is een bekend verhaal.

IJs Universum is verantwoordelijk voor het onthullen van deze details, via een zeer beknopte tweet die je hieronder kunt lezen, waarin wordt beschreven hoe de Galaxy S21 Ultra een '2K'-scherm en een verversingssnelheid van 120 Hz zal hebben.  • Samsung Galaxy S21 releasedatum, prijsspecificaties en lekken
  • Bekijk hoe de telefoons van Samsung het doen in onze beste Android-telefoongids
  • Meer:iPhone 13 Pro-lek heeft zojuist een geweldige upgrade bevestigd
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Om te helpen contextualiseren wat hier is geschreven, verwijst 'S21 U' naar de Galaxy S21 Ultra, de verwachte naam van het duurste Galaxy S21-model. Samsung introduceerde deze naamgevingsconventie met de 6,9-inch Galaxy S20 Ultra eerder dit jaar.

Bekijk meer

2K-resolutie zou ongebruikelijk zijn voor smartphones, die meestal Full HD (FHD) met 1080 x 1920 of quad HD (QHD) met 1440 x 2560 zijn. Samsung's Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en Note 20 Ultra gebruiken allemaal 3200 x 1440 QHD-schermen, maar de basis Galaxy Note 20 en Galaxy S20 FE beide gebruiken in plaats daarvan FHD-panelen.

De officiële afmetingen van 2K zijn 2048 x 1080 pixels, maar aangezien dit een resolutie is die normaal gesproken wordt gebruikt voor filmprojectoren, is het gebruikelijk dat 2K hetzelfde betekent als QHD als we het hebben over consumentenschermen en smartphones. Daarom is het mogelijk dat IU ofwel een andere QHD-lijn van schermen voor de S21 bevestigt, of beweert dat Samsung streeft naar een nieuwe tussenliggende resolutie tussen FHD en QHD.

De 120Hz verwijst naar een verversingssnelheid van 120Hz, net als de Galaxy S20-serie en Galaxy Note 20 serie. Dit is een uitstekende premium-functie die wordt gebruikt op veel geavanceerde Android-vlaggenschepen, maar 120Hz-panelen kunnen de levensduur van de batterij zeer snel leegmaken . Hopelijk is dit iets waar Samsung aan werkt om het te verbeteren.

De beste versie van de iPhone 12 , de iPhone 12 Pro Max, gebruikt een 2778 x 1284 Super Retina XDR-display. Dit past niet netjes in een normale resolutiecategorie, maar we kunnen aan de cijfers zien dat het iets kleiner is en een lagere resolutie heeft dan de huidige QHD-panelen die Samsung gebruikt. Combineer dat met het feit dat de iPhone slechts een verversingssnelheid van 60 Hz heeft in plaats van 120 Hz, en het wordt vrij duidelijk dat de S21 Ultra, zo niet alle S21-modellen, een groot voordeel zullen hebben ten opzichte van de hardware van Apple.

Andere lekken die we voor de Galaxy S21 hebben gehoord, zijn onder meer een nieuw ontwerp voor het achterste camerablok, dat een 108 MP hoofdsensor bevat, geholpen door een laser-autofocussensor zoals de Note 20 Ultra. De Galaxy S21-reeks zal waarschijnlijk ook de nieuwste Qualcomm-vlaggenschip-chipset bevatten, de 5nm Snapdragon 875.

Normaal gesproken brengt Samsung zijn nieuwe Galaxy S-modellen elk jaar in februari uit. Geruchten hebben echter beweerd dat de releasedatum van de Galaxy S21 zal januari zijn. Het vermoeden bestaat dat dit in een poging is om de iPhone 12 voor te blijven, die nu al een grote verkoper blijkt te zijn.

De beste Samsung Galaxy Buds Live-deals van vandaag Verlaagde prijs Samsung Galaxy Buds Live,... Amazone Prime $ 169,99 $ 79 Weergave Korting Samsung - Galaxy Buds Live... Beste koop $ 169,99 $ 99,99 Weergave Samsung Galaxy Buds Live,... Walmart $ 169 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen