Samsung Galaxy S21 Ultra zoom getest - dus een goede iPhone 13 zou zich zorgen moeten maken

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De Samsung Galaxy S21 Ultra is een van de krachtigste cameratelefoons ooit, en dat is niet alleen omdat het een hoofdsensor van 108 MP heeft. Je krijgt ook twee telezoomlenzen: één met 3x hybride optische zoom en één met 10x optische zoom. En het kan een enorm verschil maken in wat je kunt vastleggen.

Met de S21 Ultra kun je nog verder gaan met Samsung's Space Zoom, met een digitale zoom van maximaal 100x. En er is een Zoom Lock-functie die probeert je opname te stabiliseren, zodat de zoeker niet rondspringt terwijl je fotografeert.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ondertussen is de iPhone 12 Pro Max , de krachtigste cameratelefoon van Apple, heeft een enkele telelens met een 2,5x optische zoom en een 12x digitale zoom. In onze Galaxy S21 Ultra versus iPhone 12 Pro Max face-off leverde de telefoon van Apple in sommige gevallen een betere beeldkwaliteit, maar het is moeilijk om dit enorme voordeel te negeren als het gaat om zoomen.

Bovendien gaan er geruchten dat de iPhone 13 biedt geen periscoopzoom. Volgens rapporten heeft Apple deze functie toegevoegd aan de 2022 iPhones. Kijk eens hoe ver Apple achterloopt.

Verkeersbord

Voor onze eerste zoomtest hebben we de Galaxy S21 Ultra en iPhone 12 Pro Max opgesteld aan de overkant van een snelweg met uitzicht op een vismarkt en restaurant. En meteen werd duidelijk hoe superieur de zoom is op de telefoon van Samsung.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra 1x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De foto hierboven geeft je een idee van hoe ver ik verwijderd was van het bord aan de overkant van de straat, en hieronder zie je de Space Zoom op 10x, 30x en 100x.

Afbeelding 1 van 2

Galaxy S21 Ultra 10x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Afbeelding 2 van 2

Galaxy S21 Ultra 30x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Terwijl je door de bovenstaande dia's bladert, zul je zien dat de Galaxy S21 Ultra een scherper beeld produceert met 10x dan de iPhone 12 Pro Max met 12x. De tekst van Wooley's Fish Market op het gebouw is duidelijker, terwijl er veel ruis is in het iPhone-beeld.

De zoomcamera van de S21 Ultra duwt dan nog verder zodat je gemakkelijk de tekst 'Any Size Lobsters' op het bord kunt onderscheiden. (Er ontbreekt een T, maar je begrijpt het punt.)

Galaxy S21 Ultra 100x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Met 100x Space Zoom produceert de Galaxy S21 Ultra niet het helderste beeld, en het was niet zo eenvoudig om vast te leggen. De nieuwe Zoom Lock-functie op de S21 Ultra vermindert echter een deel van het trillen; je tikt op het scherm om je onderwerp te vergrendelen en drukt vervolgens op de ontspanknop.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max 12x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De iPhone 12 Pro Max brengt ons in dit geval over de snelweg en ik hou van het warme kleurprofiel. Maar het algehele beeld van de telefoon van Apple is behoorlijk luidruchtig in vergelijking met de foto van Samsung met een vergelijkbaar zoomniveau. De tekst op het bord is vager en er zijn minder details naar de bovenkant van het gebouw.

Samsung Galaxy Note 20

Galaxy Note 21 50x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Ik heb deze afbeelding toegevoegd om je een idee te geven van hoe ver de Galaxy Note 20 Ultra's 50x zoombereik versus 100x zoom op de S21 Ultra. Het is duidelijk dat de Note ook een veel betere zoom levert dan de iPhone 12 Pro Max, maar hij profiteert niet van de Zoom Lock-functie van de S21 Ultra. Dus dit was een beetje lastig om de eerste keer vast te leggen.

Prieel

Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra 1x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het is niet zo gemakkelijk om in een oogopslag te zien dat er een tuinhuisje op deze foto staat tegenover een half bevroren meer, dus het feit dat de Galaxy S21 Ultra ons helemaal tot aan de dakspanen op het dak kan brengen, is behoorlijk indrukwekkend.

Afbeelding 1 van 3

Galaxy S21 Ultra 10x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Afbeelding 2 van 3

Galaxy S21 Ultra 12x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Afbeelding 3 van 3

Galaxy S21 Ultra 30x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Met 10x zoom kun je meer details zien in de ijsbeglazing over het meer en in het tuinhuisje zelf. Bij 30x is de opname nog redelijk scherp, maar de schaduwpartijen hebben wat ruis aan de linkerkant van de opname.

Galaxy S21 Ultra 100x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Nogmaals, de Zoom Lock-functie op de S21 Ultra hielp me deze foto 100x te pakken, maar de tegels op het dak zijn niet zo duidelijk. Deze is gemaakt zonder statief, dus over het algemeen denk ik dat je er een wilt gebruiken als je verder gaat dan 30x.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max 12x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De iPhone 12 Pro Max 12x digitale zoom valt in dit geval behoorlijk tegen. De kolommen op het prieel zijn niet goed gedefinieerd en het ijs op het water lijkt bijna meer op een schilderij dan op een foto.

Bank

Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra 1x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Toen ik naar de andere kant van het meer ging, richtte ik mijn aandacht op een bank aan de overkant van het water, en je kunt het nauwelijks in de verte zien.

moet Nintendo Switch-games hebben

Galaxy S21 Ultra 30x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Met 30x zoom is de bank vooral in focus op de Galaxy S21 Ultra, en het omringende gras en het meer zelf zijn redelijk goed gedefinieerd. Het linkerbovengedeelte van de bank is een beetje uitgeblazen door de zon, maar over het algemeen is het een behoorlijk beeld.

Galaxy S21 Ultra 100x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Bij 100x Space Zoom is de bank een nogal wazige puinhoop, en dit was met Zoom Lock ingeschakeld op de S21 Ultra. Het is bruikbaar, maar niet iets dat ik zou delen.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max 12x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De 12x zoom op de iPhone 12 Pro Max ziet er iets slechter uit dan de 30x zoomopname op de Galaxy S21 Ultra, die je vertelt hoe ver Apple moet gaan om Samsung op het zoomfront in te halen.

Postbus

Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra 1x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Voor deze zoomtest wilde ik zien hoe dicht ik bij het nummer op een brievenbus kon komen met de Galaxy S21 Ultra om een ​​duidelijk beeld van het nummer te krijgen.

Afbeelding 1 van 2

Galaxy S21 Ultra 10x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Afbeelding 2 van 2

Galaxy S21 Ultra 30x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Bij 10x zoom zien de bloem en vlinder op de brievenbus boven het nummer er allebei heel duidelijk uit, net als de bast op de boom links. En zelfs bij 30x zijn de bloem- en vlindersticker opvallend scherp.

Galaxy S21 Ultra 100x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Je begint pas significante ruis in het beeld te zien wanneer we op 100x Space Zoom op de mailbox drukken. In dit geval zien de resultaten er echter iets beter uit dan andere foto's die met het maximale zoomniveau zijn gemaakt.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max 12x zoom(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Helaas is dit zo ver als de iPhone 12 Pro Max gaat, en je zult merken dat de weg en de boom er niet zo gedetailleerd uitzien als op de Galaxy S21 Ultra. De mailbox zelf ziet er echter best goed uit.

Waar het op neerkomt:

De zoom van de Galaxy S21 Ultra geeft hem een ​​groot voordeel ten opzichte van de camera van de iPhone 12 Pro Max. Je hebt gewoon veel meer opties om te fotograferen als je foto's met 10x zoom kunt maken die er fantastisch uitzien, en foto's met 30x zoom die redelijk scherpe resultaten opleveren. Pas als je 100x zoom bereikt, begint de beeldkwaliteit achteruit te gaan - een situatie die je kunt verminderen door een statief te gebruiken.

Wat betreft de iPhone, het gerucht gaat dat de zoomlens op de iPhone 13 die dit najaar uitkomt, niet de sprong zal zien waarop we hadden gehoopt, en dat Apple tot 2022 zou kunnen wachten om ons een krachtige periscoopzoom te geven. Ik hoop dat dat niet waar is.

De beste Samsung Galaxy S21 Ultra-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 69,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 69,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 74,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 74,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 79,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 79,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen