Samsung Galaxy S22 zou de snelste RAM ooit in een telefoon kunnen krijgen

Krediet: OnLeaks/91Mobiles.com

xbox series x wachtlijst

De Samsung Galaxy S22 zou van binnen een geavanceerde telefoon kunnen zijn, als het gebruik maakt van de nieuwste innovatie van het bedrijf op het gebied van geheugentechnologie.

Samsung heeft de ontwikkeling aangekondigd van een nieuw soort RAM, LPDDR5X DRAM, en belooft grote upgrades voor snelheid en energie-efficiëntie. Als dit de Galaxy S22 haalt, zou Samsung een machtige telefoon in handen kunnen hebben.Dit innovatieve nieuwe soort geheugen is Low Power Double Data Rate 5X, of kortweg LPDDR5X. De meeste smartphones die dit jaar zijn verkocht, gebruiken de vorige generatie, LPDDR5, die al behoorlijk snel is. Samsung belooft echter dat LPDDR5X een 1,3x hogere gegevensverwerkingssnelheid biedt dan LPDDR5, terwijl het 20% minder stroom verbruikt.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

Smartphones zijn misschien niet het enige gebruik. Samsung noemt 5G, metaverse, AI, servers en auto's als andere potentiële toepassingen in zijn LPDDR5X RAM.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Samsung zei dat de productie van deze RAM-modules later dit jaar zal beginnen met zijn productiepartners. Daarom is het mogelijk dat LPDDR5X RAM niet op tijd klaar is voor productie voor de lancering van de Galaxy S22, die in februari 2022 wordt verwacht. Mogelijk moeten we wachten tot de Galaxy S23 (of hoe Samsung het ook noemt) het volgende jaar, of voor een ander vlaggenschip uit 2022 zoals de Samsung Galaxy Z Fold 4 , of misschien een andere telefoon van buiten Samsung's stal, voordat LPDDR5X in gebruik wordt genomen.

Exynos 2200 staat op het punt om gelanceerd te worden

In verder Samsung-nieuws (via TechRadar ), lijkt het bedrijf de komst van zijn volgende Exynos-chipset te plagen via een evenement promo met game-thema op Instagram. Het gerucht gaat dat de Galaxy S22 deze chip zal gebruiken, genaamd de Exynos 2200 , hoewel recente verklaringen van leakers beweren dat Samsung mogelijk een Snapdragon-chip gebruikt in al zijn Galaxy S22-modellen wereldwijd, in plaats van alleen in de VS.

De Exynos 2200 lijkt al een krachtige chip te zijn , op basis van gelekte benchmarks waarvan wordt aangenomen dat ze erbij horen. Spannender dan zijn rauwe rekenkracht is echter de mogelijkheid dat het een AMD GPU zou kunnen hebben, mogelijk met ray tracing mogelijkheden , dat mobiel gamen naar een ander niveau zou kunnen tillen.

Samsung's Exynos-evenement vindt plaats op 19 november, dus hopelijk zullen we daar meer te weten komen over de 2200-chip. Wat betreft het RAM-geheugen, na de officiële aankondiging van vandaag, zal het waarschijnlijk een paar maanden duren voordat we horen van de eerste use-cases in telefoons.

Hoewel we nog een paar maanden hebben tot de geruchten lanceringsdatum van de Galaxy S22, hebben we al veel sappige gelekte informatie. Er zullen opnieuw drie modellen zijn om uit te kiezen, waarbij de basis S22 en S22 Plus (ook wel de S22 Pro genoemd) een eenvoudige maar nog steeds goed uitgeruste vlaggenschipervaring bieden in een nieuw, compacter frame. De Galaxy S22 Ultra zal voortbouwen op het model van vorig jaar door de eerste ingebouwde stylus van de Galaxy S-serie toe te voegen, volgens de lekken, waardoor dit model wordt gepositioneerd als de opvolger van de verlaten Samsung Galaxy Note 21 .

De beste Samsung SmartTag-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen08uur59minuten51droogKorting Samsung Galaxy SmartTag... Amazone Prime $ 29,99 $ 17,99 Visie Korting Samsung Galaxy SmartTag,... Samsung $ 29,99 $ 17,99 Visie Korting Samsung - Galaxy SmartTag,... Beste koop $ 29,99 $ 17,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen