Samsung Galaxy S22 — wachten of Galaxy S21 nu kopen?

Krediet: LetsGoDigital

Nu Samsung officieel de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 , is het volgende grote hoogtepunt op de releasekalender waarschijnlijk de Galaxy S22.

Verwacht begin 2022, de Samsung Galaxy S22 is al het onderwerp geweest van veel lekken en geruchten. Samsung zal de telefoon graag als een grote upgrade presenteren wanneer deze officieel wordt aangekondigd, maar eventuele verbeteringen zullen ongetwijfeld een hoog prijskaartje met zich meebrengen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aangezien smartphone-upgrades voor de gemiddelde gebruiker steeds incrementeel aanvoelen, moet je wachten op de Galaxy S22 of gewoon doorgaan en een Samsung Galaxy S21 vandaag? Hieronder wegen we de voor- en nadelen van elke optie af, zowel op basis van wat we weten als wat we verwachten.

5 redenen om te wachten op de Samsung Galaxy S22

Krediet: Technizo Concept/LetsGoDigital

iphone 8 versus iphone 12

De Samsung Galaxy S22 zou een nieuwe standaard kunnen zetten voor Android-gamingprestaties

Het bedrijf werkt naar verluidt samen met AMD aan een Exynos-chip met RDNA 2-graphics, en dat zou enorme dingen kunnen betekenen voor de spelprestaties. Leaker Ice Universe heeft vorige maand een aantal enorm indrukwekkend uitziende benchmarks gepost , en, ervan uitgaande dat deze chip zijn weg vindt naar de Samsung Galaxy S22, is mijn collega Roland Moore-Colyer van mening dat de telefoon echte consolekwaliteitsgames zou kunnen bieden, native op een smartphone.

De Samsung Galaxy S22 zou meer zakvriendelijk kunnen zijn

beste deal op Samsung S20

Volgens recente lekken , Samsung zal de inflatie van de schermgrootte van zijn smartphone terugdraaien, met de kleinste handsets sinds de 5,8-inch Galaxy S10e . Geruchten wijzen op een 6,06-inch en 6,55-inch S22 en S22 Plus, een daling van 6,2-inch en 6,7-inch op de S21-equivalenten. Als je van grotere telefoons houdt, zal de S22 Ultra je blijkbaar dekken, omdat hij naar verluidt dezelfde 6,8-inch vormfactor zal behouden als het huidige vlaggenschip Galaxy S.

De Samsung Galaxy S22 Ultra kan profiteren van Olympus-camera's

Een hardnekkig gerucht is dat Samsung in de voetsporen zal treden van OnePlus en Huawei door samen te werken met een gevestigd cameramerk — in dit geval Olympus . De smartphonecamera's van Samsung zijn altijd uitstekend geweest, maar dit zou een samenwerking kunnen zijn om de fotografie van het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. We hebben op dit gebied nog niets officieels vernomen, maar het is een gerucht waarvan we heel erg hopen dat het enige basis heeft.

De Samsung Galaxy S22 biedt betere toekomstbestendigheid

Of de S22 nu de Exynos 2200, de Qualcomm Snapdragon 898 of iets anders gaat gebruiken, het zal ongetwijfeld een prestatieverbetering geven op het huidige model. Maar daar houdt de toekomstbestendigheid niet op: Samsung biedt nu vier jaar gegarandeerde beveiligingsupdates met zijn vlaggenschiptelefoons , wat betekent dat je gedekt bent tot 2026 - net op tijd voor die Galaxy S26-upgrade.

Zelfs als je niet koopt, loont het om te wachten

Als je tijdens Samsung's S22-lanceringsevenement met een stenig gezicht zit, niet onder de indruk van de aangeboden upgrades, heb je uiteindelijk toch gewonnen. Onderzoek toont aan dat Prijzen van Samsung-telefoons dalen niet alleen in de loop van de tijd , maar aanzienlijk dalen met de release van een nieuwe handset. De Samsung Galaxy S10 5G verloor naar verluidt 72% van zijn waarde na 12 maanden , en hoewel je misschien niet zo'n koopje ziet met de S21, kan het geen kwaad om even af ​​te wachten.

6 redenen om nu een Samsung Galaxy S21 te kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Sommige Galaxy S22-handsets hebben mogelijk andere hardware

Die grote AMD grafische boost die ik hierboven noemde? Volgens leaker @FrontTron , zullen niet alle regio's profiteren dankzij de lage opbrengst, waarbij de meeste markten in plaats daarvan de Qualcomm Snapdragon 898 plus een meer bekende Adreno GPU krijgen. Als dat waar is, zou de nieuwe telefoon ongetwijfeld nog steeds krachtig zijn, maar misschien niet genoeg bieden ten opzichte van het huidige model om het de moeite waard te maken om aan vast te houden, als je op de verkeerde plaats woont.

De Samsung Galaxy S21 is nog steeds een van de krachtigste telefoons die er zijn

Ja, de S22 zal ongetwijfeld sneller zijn, zoals hierboven vermeld, maar voor de meeste gebruikers is er een gevoel van afnemend rendement met jaarlijkse upgrades. Je zou kunnen merken dat de brute kracht die wordt geboden door de Snapdragon 888-processor van de Galaxy S21 meer dan genoeg is voor je behoeften - en waarschijnlijk voor de duur van een contract van twee jaar.

appel 5 kijk zwarte vrijdag

De S21 en S22 zullen naar verluidt erg op elkaar lijken

Volgens leaker IJs Universum , zal de Samsung Galaxy S22 een aangepaste versie van [het] S21-ontwerp bevatten. Met andere woorden, niemand zal waarschijnlijk merken dat je de nieuwste versie niet rockt.

De Samsung Galaxy S22 wordt vrijwel zeker duurder

Hoewel we de exacte prijsstelling die Samsung in gedachten heeft niet weten, zou het verbazingwekkend zijn als we een grote prijsverlaging zouden zien voor het volgende vlaggenschip. En zelfs als we dat doen, is er vrijwel geen kans dat de prijzen overeenkomen met de verleidelijke prijs die beschikbaar is met de beste Samsung Galaxy S21-deals nu beschikbaar. Op het moment van schrijven kun je koop een S21 vanaf slechts $ 99,99 als je een oudere handset inruilt .

De Samsung Galaxy S21 biedt mogelijk een betere batterijduur

De Samsung Galaxy S22 zal naar verluidt kleiner zijn, zoals hierboven vermeld, maar dat kan ook een domino-effect hebben op de batterijcapaciteit. De S22 en S22 Plus zullen verliezen naar verluidt 200mAh op hun equivalente 2021-modellen , en hoewel de impact daarvan waarschijnlijk gedeeltelijk zou worden verzacht door de zogenaamd kleinere schermformaten, moet je misschien nog steeds vaker naar de oplader gaan.

Je kunt vandaag zeker een Galaxy S21 kopen, maar de S22 kan schaars zijn

nieuwe macbook versus macbook pro

Het wereldwijde chiptekort heeft invloed op alles, van: PS5 voorraad voor auto's, en telefoons zijn zeker niet immuun voor deze trend. Als het populair blijkt te zijn - en dat lijkt zelfs in dit vroege stadium waarschijnlijk - kan de Samsung Galaxy S22 onderhevig zijn aan tekorten en prijsinflatie, waarbij scalpers klaar staan ​​om ten volle te profiteren. Met andere woorden, wachten kan uiteindelijk leiden tot frustratie die kan worden voorkomen door vandaag te kopen.

Waar het op neerkomt:

Met zes redenen om nu de Galaxy S21 te kopen, in plaats van vijf om te wachten, lijkt dit misschien een open en gesloten zaak. Nou ja, misschien, maar dat is meer een weerspiegeling van hoe uitstekend de Samsung Galaxy S21-telefoonfamilie is, dan een kritiek op de S22 op zich.

Plus, natuurlijk, de voor- en nadelen zijn niet gelijk afgewogen. De belofte van de AMD GPU alleen al zou genoeg kunnen zijn om je te overtuigen om vol te houden - als de geruchten kloppen, en als het in jouw regio opduikt, tenminste. Om die reden kan het de moeite waard zijn om je aankoopbeslissing uit te stellen tot volgend jaar, zelfs als je uiteindelijk uiteindelijk de S21 koopt (met de bijbehorende besparingen die je ontgrendelt door geduldig te zijn).

Er is ook een alternatieve optie: de Samsung Galaxy S21 FE kwam niet opdagen tijdens het recente evenement van Samsung, maar er wordt gezegd dat het binnenkort komt. Dat zou een goede plek kunnen bieden tussen prijs en prestatie, terwijl je toch de warme gloed krijgt van een glanzend nieuw product in je zak.

De beste Samsung Galaxy S21 Ultra-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 69,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 69,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 74,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 74,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Samsung Galaxy S21 Ultra (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 79,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 79,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen