Samsung Galaxy Z Fold 3: Is het $ 1.799 waard?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Er is geen ontkomen aan een simpel feit over de Samsung Galaxy Z Fold 3 : het kost veel geld om van deze opvouwbare telefoon je volgende toestel te maken.

antivirusprogramma's voor windows 10

De Galaxy Z Fold 3 begint bij $ 1.799 - $ 200 minder dan waar Samsung om vroeg toen de Galaxy Z Fold 2 debuteerde, maar nog steeds niet het soort prijs dat je in de koopjesbak vindt. Ja de beste Galaxy Z Fold 3-deals kan de prijs verder verlagen, en het kopen van de telefoon in maandelijkse termijnen kan de kosten een beetje spreiden. Maar feit blijft, dit is een dure smartphone.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar alleen omdat iets duur is, wil nog niet zeggen dat het geen goede waarde is. Met de juiste mix van functies - en de Galaxy Z Fold 3 biedt er zeker veel van - kan een telefoon zelfs een prijskaartje van vier cijfers meer dan rechtvaardigen.

Dus is de Samsung Galaxy Z Fold 3 het waard? We hebben wat tijd met de telefoon doorgebracht en kunnen zowel voor als tegen het neerleggen van $ 1.799 op deze nieuwe opvouwbare.

Waarom de Samsung Galaxy Z Fold 3 de moeite waard is

Vergis je niet, de Galaxy Z Fold 3 is een premium telefoon. Het wordt mogelijk gemaakt door de Leeuwebek 888 system-on-chip, de best presterende chipset die we hebben gezien in Android-telefoons. Samsung heeft er ook aan gewerkt om de Galaxy Z Fold 3 duurzamer dan ooit te maken, en valtesten van de opvouwbare telefoon geven aan dat het de moeite waard was.

Tegenwoordig zijn schermen die verversen op 120 Hz voor soepeler scrollen en meer meeslepende ervaringen de rigueur voor smartphones van het hoogste niveau. De Galaxy Z Fold 3 doet dat met twee snel verversende schermen - zowel het 6,2-inch coverdisplay als het volledige 7,6-inch interieurdisplay hebben dynamisch verfrissende displays.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het zijn die schermen - met name het 7,6-inch paneel - die de meest overtuigende zaak zijn voor de Galaxy Z Fold 3. Hier biedt de telefoon van Samsung iets dat andere apparaten niet kunnen bieden. Het belooft de draagbaarheid van een smartphonepaar met het uitgebreide scherm van een tablet.

Dat is niet onbelangrijk als je je telefoon in de eerste plaats als een productiviteitsapparaat ziet - niet alleen iets om te bellen en e-mails te checken, maar een waarmee je het soort werk kunt doen dat je normaal gesproken op een groot scherm zou doen. Om spreadsheets te kunnen bekijken, aan documenten te werken en te multitasken op een supergroot scherm, zijn de kosten van de Galaxy Z Fold meer dan goed.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Sterker nog, Samsung werkt eraan om ervoor te zorgen dat meer apps worden geoptimaliseerd om te profiteren van de specifieke functies van de Galaxy Z Fold 3, zoals multitasking, waar je maximaal drie apps naast elkaar kunt gebruiken, en Flex-modus, waar een gedeeltelijk open Z Fold splitst zijn display op in weergave- en controlegebieden. Hoe meer apps deze mogelijkheden benutten, hoe makkelijker het is om te rechtvaardigen dat je voor de Galaxy Z Fold 3 betaalt.

Samsung heeft ook ondersteuning voor de S Pen toegevoegd aan de Galaxy Z Fold 3, hoewel de stylus een optioneel accessoire is waarvoor meer geld nodig is. terwijl we hebben enige kritiek op de manier waarop S Pen-ondersteuning is geïmplementeerd , het is nog steeds een waardevolle toevoeging, vooral als het gaat om mogelijkheden zoals het maken van memo's buiten het scherm zonder de Galaxy Z Fold 3 te ontgrendelen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Kortom, als jij het soort persoon bent dat niet wil wachten tot hij weer aan zijn bureau zit om wat extra werk te doen en zich productiever voelt met een groter scherm, dan is de Galaxy Z Fold 3 samen met jou ontworpen. in gedachten. Dat maakt deze dure telefoon het betalen meer dan waard.

Waarom de Galaxy Z Fold 3 het niet waard is

Maar die beschrijving hierboven past niet bij iedereen. En voor die mensen zijn de kosten van de Galaxy Z Fold 3 om verschillende redenen moeilijker te rechtvaardigen.

Niemand zal ontkennen dat dit een premium telefoon is. Maar niet elk facet van de Galaxy Z Fold 3 levert de beste ervaring in zijn klasse. Hoewel de camera's voldoende zijn, zijn ze grotendeels hetzelfde als die van de Galaxy Z Fold 2. (De uitzondering - de camera onder het scherm op het hoofdscherm van de Galaxy Z Fold 3 - blijkt kieskeurig in onze tests.) Batterijduur valt tegen , een grote stap terug voor het model van dit jaar.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Veel van de premiumfuncties die indruk maken met de Galaxy Z Fold 3 zijn te vinden op andere vlaggenschiptelefoons. Terwijl de opvouwbare Samsung wordt aangedreven door die indrukwekkende Snapdragon 888-chipset, zijn alle drie de leden van de Galaxy S21-opstelling , die allemaal veel minder kosten dan de Galaxy Z Fold 3. Dat trio telefoons heeft ook snel vernieuwende schermen (hoewel om eerlijk te zijn, geen van hun schermen vouwt).

Wat betreft S Pen-ondersteuning, de Galaxy S21 Ultra voegde die mogelijkheid eerder dit jaar toe. En hoewel die telefoon de duurste in de S21-reeks is, is hij nog steeds $ 600 minder dan de Galaxy Z Fold 3.

Een grote factor bij het bepalen van de waarde van een telefoon hangt af van de vraag of dit specifieke toestel iets doet dat geen enkel ander toestel kan doen en of dat een van de dingen is die u zoekt in een toestel. In het geval van de Galaxy Z Fold 3 is de unieke factor dat opvouwbare scherm dat zich opent om een ​​groter scherm te onthullen. Elke andere functie van de Galaxy Z Fold 3 wordt aangeboden door ten minste een paar andere telefoons – en in alle gevallen goedkoper.

Galaxy Z Fold 3: de moeite waard of niet?

Zoals bij veel koopbeslissingen, komt de vraag of een Samsung Galaxy Z Fold de moeite waard is, neer op wat je zoekt in een telefoon. Mijn collega Imad Khan houdt van schermvastgoed en gebruikt zijn telefoon als primair apparaat — hij is meer dan tevreden met zijn Galaxy Z Fold 3-aankoop . Maar als je nog steeds niet zeker weet of een opvouwbaar scherm past in hoe je van plan bent je telefoon te gebruiken,

Samsung hoopt van opvouwbare telefoons reguliere apparaten te maken. De Galaxy Z Fold 3 zet een stap in die richting. Maar dit is nog steeds een apparaat dat is gebouwd voor een select publiek.

De beste Galaxy Z Fold 3-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 94,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 94,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 99,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 10GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 99,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang $ 50 korting op deze telefoon wanneer je hem koopt met een abonnement van 12 maanden van Mint Mobile Mint Mobiel VS Geen contract Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Samsung Galaxy Z Fold 3 (Afbetalingen) Vrij vooraf $ 104,12/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 15GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 104,12/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen