Scream 5 trailer, releasedatum, cast en meer

(Afbeelding tegoed: Paramount)

Maak je klaar om te schreeuwen. De eerste trailer voor Scream 5 is hier en het is angstaanjagend. De heropleving van de slasher-franchise brengt originele sterren Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox terug om een ​​nieuwe groep tieners te helpen die worden gestalkt door een nieuwe Ghostface-moordenaar.

Scream 5 zal de eerste film in de franchise zijn die niet geregisseerd is door Wes Craven, die stierf in 2015. Het is een direct vervolg op Scream 4 uit 2011, waarin Campbell's Sidney Prescott terugkeerde naar haar geboorteplaats Woodsboro om meer Ghostface-moorden aan te pakken. In Scream 5, 25 jaar na de oorspronkelijke moordpartij, wordt Sidney weer teruggeroepen. En zoals ze maar al te goed weet: 'het is altijd iemand die je kent.'  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier is alles wat we tot nu toe weten over Scream 5.

Scream 5 releasedatum

De releasedatum van Scream 5 is vastgesteld op 14 januari 2022. Het zal in de bioscoop verschijnen en er zijn nog geen streaminggegevens beschikbaar. Kun je niet wachten? Bekijk de beste enge films op Hulu .

De revival van Scream heeft een lange weg afgelegd om uit te brengen. Zelfs vóór de release van Scream 4 in 2011 begon Craven samen met scenarioschrijver Kevin Williamson met het ontwikkelen van twee sequels. Na de dood van Craven en de verbranding van studio The Weinstein Company was het lot van toekomstige Scream-films echter onzeker.

In november 2019 kocht Spyglass Media Group de rechten om een ​​nieuwe Scream-film te maken. Ze huurden Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett in om te regisseren, terwijl James Vanderbilt en Guy Busick het script schreven. Williamson kwam aan boord als uitvoerend producent.

iphone 12 pro max hoesjes

De opnames vonden plaats in Wilmington, N.C. van september tot november 2020.

Scream 5 trailer

De trailer van Scream 5, die op 12 oktober verscheen, begint op dezelfde manier als de originele film uit 1996: een tiener is alleen thuis als ze een onheilspellend telefoontje krijgt. De Ghostface-moordenaar is aan de lijn, en nog angstaanjagender, op de loer in haar huis.

De rest van de trailer laat zien hoe Sidney Prescott en andere personages uit het verleden betrokken raken bij het helpen van de nieuwe groep tieners om het op te nemen tegen Ghostface.

Schreeuw 5 cast

De cast van Scream 5 wordt geleid door de drie originele sterren die hun rollen uit eerdere films hernemen: Neve Campbell als Sidney Prescott, David Arquette als Dewey Riley en Courteney Cox als Gale Weathers.

Sidney woont niet meer in Woodboro, terwijl het onduidelijk is of Dewey nog steeds de sheriff is of dat hij en Gale nog steeds getrouwd zijn.

Ook terugkerend zijn Marley Shelton als Judy Hicks (een hulpsheriff in Scream 4) en Roger L. Jackson als de stem van Ghostface.

Ze worden vergezeld door nieuwe Scream 5-castleden die de tieners en jonge volwassenen spelen:

  • Melissa Barrera als Sam Carpenter
  • Jenna Ortega als Tara
  • Jack Quaid als Richie
  • Dylan Minnette als Wes
  • Jasmin Savoy Brown als Mindy
  • Sonia Ben Ammar als Liv
  • Mikey Madison als Amber
  • Mason Gooding als Tsjaad
  • Kyle Gallner als Vince

Scream 5 inhaalslag: wat gebeurde er in Scream 4?

Scream 5 is een direct vervolg op Scream 4 uit 2011, dat plaatsvindt op de 15e verjaardag van de originele Ghostface-moorden. Sidney keert terug naar Woodsboro om haar zelfhulpboek te promoten. De vorige dag waren twee middelbare scholieren vermoord en er wordt bewijs gevonden in Sidney's auto, wat haar een verdachte maakt.

Sidney's neef, Jill Roberts, en Jill's vriend ontvangen dreigende telefoontjes. De zaak wordt onderzocht door Dewey, die nu de stadssheriff is. Ondanks zijn afkeuring besluit Dewey's vrouw Gale ook om in haar eentje naar de moorden te kijken.

Er vinden meer moorden plaats, waarbij Gale op een gegeven moment in de schouder wordt gestoken. Sidney racet om haar tante Kate en neef Jill te beschermen. Het blijkt echter dat er eigenlijk twee Ghostface-moordenaars zijn - en een daarvan is Jill! De andere is een filmfanaat van de middelbare school genaamd Charlie Walker. Jill begeert Sidney's roem, terwijl Charlie geobsedeerd is door het volgen van de stijlfiguren van slasher-films.

Jill keert zich tegen Charlie en doodt hem, dan steekt Sidney. Ze steekt ook zichzelf neer, in een poging haar ex-vriend erin te luizen als Ghostface. Als Sidney het overleeft, sluipt Jill haar ziekenhuiskamer binnen om haar af te maken, maar ze wordt gevonden door Dewey, Gale en hulpsheriff Judy Hicks. Wanneer Jill ze kan bedwingen, is het aan Sidney om haar neer te schieten en te doden.

De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen00uur55minuten54droogKorting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Visie Korting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone $ 349,99 $ 279,99 Visie Korting TCL - 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen