Tweede stimuluscontrole is nog niet dood - hier is de mogelijke datum

(Afbeelding tegoed: Getty Images)

Hoewel stimuleringscheck 2 is ingediend tijdens recente onderhandelingen over coronavirushulp, is er nog steeds een kans dat voor het einde van dit jaar nog een ronde van $ 1.200 rechtstreekse betalingen aan slecht verdienende Amerikanen kan komen.

Als het Congres vóór 30 september, de jaarlijkse deadline voor de overheidsbegroting, het eens kan worden over een wetsvoorstel, zou medio oktober een tweede stimuleringscheque kunnen worden uitgedeeld.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin (via ALS ,) mocht de senaat een wetsvoorstel aannemen waarin een stimuluscontrole 2 bedrag op 30 september zou president Trump het al op 2 oktober kunnen ondertekenen.

Met de infrastructuur van de eerste stimuluscontrole nog steeds op zijn plaats, zou de tweede in de week van 12 oktober de in aanmerking komende belastingbetalers bereiken.

Mnuchin en huisvoorzitter Nancy Pelosi zijn ook overeengekomen om een ​​sluiting van de regering te voorkomen met een kortetermijnrekening voor uitgaven als de partijen aan het einde van de maand nog steeds op gespannen voet staan.

ipad air 4 zwarte vrijdag

De schijnbare samenwerking van Pelosi en Mnuchin op het gebied van overheidsuitgaven zou een goed teken kunnen zijn voor de stimuleringsuitgaven. De leiders van het Witte Huis, de GOP en de Democraten zijn het niet eens over hoeveel hulpgeld er nodig is voor meer dan een maand.

Stimulus check 2 datum: wat gebeurt er daarna?

Nu de Senaat en het Huis weer in zitting zijn, wordt verwacht dat het Congres aan de slag gaat met een stimuleringswet die aan de eisen van beide partijen voldoet.

Senaatsleider Mitch McConnell's rekening van $ 500 miljard kreeg niet genoeg steun om te slagen, wat betekent dat er waarschijnlijk meer geld nodig zal zijn voor de nodige tweeledige stemmen.

Dat wetsvoorstel omvatte ook geen stimuluscontroles. Met onderhandelaars aan beide kanten – inclusief president Trump – die voorstander waren van een nieuwe ronde van rechtstreekse betalingen, konden we zien dat dit in de komende wetgeving zou worden opgenomen.

De beste Bureaus-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over09uur29minuten10droogKorting FURINNO Efficiënte Thuislaptop... Amazone Prime $ 74,99 $ 29,99 Visie Korting Your Zone Beckett Kids Metal... Walmart $ 55 $ 34,97 Visie FlexiSpot Elektrische Hoogte... FlexiSpot $ 289,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen