Seinfeld komt in oktober naar Netflix, ook al zou het op Peacock moeten staan

(Afbeelding tegoed: Netflix via YouTube)

Seinfeld streamt eindelijk weer, of in ieder geval op 1 oktober 2021. Nadat de hitshow Hulu op 23 juni van dit jaar verliet, komt de geliefde sitcom uit de jaren 90 eindelijk naar Netflix. Alle 180 afleveringen van de serie komen tegelijkertijd op de grote rode streamingmachine en worden meteen een van de beste Netflix-shows .

Ja, om de een of andere reden zal NBCUniversal's eigen streamingdienst Peacock niet de beste NBC-sitcom aller tijden hebben. We zijn net zo in de war als jij. Dit is het nieuwste hoofdstuk in de sitcom-streamingoorlogen, aangezien Netflix Friends verloor aan HBO Max. Dat gezegd hebbende, het krijgt de aantoonbaar betere sitcom om die leegte te vullen.  • De beste Netflix-films
  • De beste goedkope tv-deals
  • Hoe de . te bekijken Marvel-films in volgorde : Bekijk de MCU chronologisch
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Seinfeld, de 'show over niets', zond negen seizoenen lang, van 1989 tot 1998, de tegenslagen van vier egocentrische NYC-buren uit. Na een langzame start werd het een van de grootste shows op tv, waarbij links en rechts zinnen werden bedacht, waaronder ' sponswaardig' en de nuance van 'yadda, yadda, yadda' uitleggend.

De serie, gemaakt door de titulaire komiek Jerry Seinfeld en Larry David (Curb Your Enthusiasm), was veel duurder dan Mulligatawny van de Soup Nazi. In 2019, Netflix naar verluidt besteedde meer dan $ 500 miljoen om de show te nemen. Het was een van de grootste schaakbewegingen in de streamingoorlogen, en Netflix heeft naar verluidt meer uitgegeven dan voor The Office (VS) (dat Netflix verliet voor NBCUniversal's Peacock) of Friends.

In een e-mail aan de pers waarin de releasedatum werd aangekondigd, had Netflix Co-CEO Ted Sarandos een beetje plezier en grapte hij: 'Dit is de eerste keer dat we een risico van deze aard hebben genomen, all-in gaan in 9 seizoenen bij de sprong ... Maar Jerry heeft met deze sitcom iets speciaals gecreëerd dat nog nooit iemand heeft gedaan. Ik denk echt dat hij en meneer David een enorme toekomst voor zich hebben en ik ben heel blij dat Netflix voor hen de thuisbasis kan zijn om hun fanbase te laten groeien.'

Jerry Seinfeld viel zelf in en zei: 'Larry en ik zijn Netflix enorm dankbaar dat ze deze kans op ons hebben genomen. Er is veel lef voor nodig om twee eikels te vertrouwen die letterlijk nul ervaring met televisie hadden toen we dit ding maakten, ... We werden echt meegesleept, denk ik. Ik wist niet dat we er zoveel maakten. Hoop om terug te verdienen god weet hoeveel miljoenen het moet hebben gekost om te doen. Maar het is al het werk waard als mensen het leuk vinden. Gek project.'

Een geweldige zet voor Netflix en een slechte zet voor Peacock

Netflix wordt steeds meer synoniem met zijn eindeloze lijst van originele shows en films, en minder synoniem met gelicentieerde inhoud. Terwijl de service zich klaarmaakt om zijn kop in de gamewereld te steken, zijn stappen zoals het verwerven van Seinfeld nodig om ervoor te zorgen dat mensen het nog steeds zien als een plek om de dingen waar ze al van houden opnieuw te bekijken. Dit is natuurlijk nodig voor Netflix om zijn plek als een van de beste streamingdiensten te behouden.

De exorbitant hoge prijs die Netflix heeft uitgegeven, is daar een indicatie van, wat aantoont dat de service zich ervan bewust is dat het groot moet worden om ervoor te zorgen dat het wordt gezien als de service met elk soort toon. Laten we hopen dat de Netflix-topmannen het niet vieren met een dutje onder hun bureau, of andere beslissingen van George Costanza overnemen.

Waarom, vragen we ons af, is Seinfeld niet naar Peacock gaan? Netflix heeft waarschijnlijk een aanbod gedaan dat te mooi was om te weigeren, maar Seinfeld is een door en door NBC-show. Zou het niet op de streamingdienst moeten staan ​​waar The Office (de meest recente megahit van NBC) woont? Aan de andere kant is Friends er ook niet.

Dit alles maakt Peacock alleen maar verwarrender voor mensen die genoeg weten om te verwachten dat de shows van NBC daar zullen zijn. Totdat Peacock alle tv-programma's die je gezien moet hebben onder zijn paraplu kan brengen, zal het worden gezien als een service voor fans van hun originelen, The Office (VS), Premier League-voetbal, Sunday Night Football en WWE. Misschien is dat genoeg.

De beste streamingbox-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen07uur43minutenVier vijfdroog Fire TV-stick 4K Amazone $ 24 Visie Deal eindigtma 29 novKorting Roku 3930R Express HD... Walmart $ 34,99 $ 29,80 Visie Roku Express Dell $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen