Moet ik mijn VPN altijd aan laten staan?

Krediet: Avishek Das / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

De beste VPN services (virtueel particulier netwerk) houden uw IP-adres, online activiteiten en persoonlijke gegevens versleuteld en privé. Ze geven je ook toegang tot regio-beperkte inhoud en kunnen zelfs bufferproblemen voor streaming verminderen. Daarom is het niet verwonderlijk dat de meest veilige VPN is een populaire keuze als het gaat om het verbeteren van online anonimiteit, veiligheid en toegang.

U vraagt ​​zich echter misschien af ​​of het voortdurend aan laten staan ​​van uw VPN nadelen heeft of noodzakelijk is. In dit artikel bespreken we situaties waarin u het aan moet houden en andere waarin het voordeliger kan zijn om het uit te schakelen.  • Wilt u meer kijkvariatie? Zo verander je de regio op Netflix

Uw VPN aan laten staan ​​verhoogt de privacy en veiligheid

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als u uw VPN ingeschakeld laat, is uw browsen constant versleuteld en privé. Dit is met name belangrijk wanneer uw online-activiteit vaak het delen van gevoelige informatie omvat, verbinding maakt met een openbare wifi-hotspot of websites bezoekt die niet volledig zijn versleuteld.

Als u vaak openbare wifi gebruikt (in plaatsen zoals cafés, luchthaventerminals en hotels), is het van vitaal belang dat uw VPN aan staat omdat deze netwerken vaak onveilig zijn, wat betekent dat hackers en snuffelaars gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot uw online gegevens/ activiteit. Hetzelfde geldt als u persoonlijke informatie deelt (bijv. details invullen tijdens online winkelen), online bankieren of websites bezoeken die niet volledig zijn versleuteld met een veilige HTTPS-extensie.

In al deze scenario's houdt uw VPN u veilig door uw aanwezigheid moeilijk te detecteren en uw gegevens te versleutelen, dus het is van cruciaal belang om het continu te laten werken. Zorg er bovendien voor dat u een VPN gebruikt met een kill-switchfunctie, die uw netwerkverbinding onmiddellijk uitschakelt als uw VPN niet meer werkt.

Een VPN verbetert ook het streamen

Ten eerste betekent het aanhouden van je VPN dat je veel minder kans hebt op bandbreedtebeperking door je internetprovider (ISP).

Meestal beperkt een ISP uw bandbreedte als u inhoud streamt die geacht wordt te veel netwerkruimte in beslag te nemen, wat vervolgens kan leiden tot aanhoudende buffering. Omdat een VPN u effectief verborgen houdt voor uw ISP, is de kans veel kleiner dat uw favoriete films en tv-programma's voortdurend worden onderbroken.

Ten tweede, meest fatsoenlijke streaming VPN services bieden u toegang tot geografisch geblokkeerde inhoud (d.w.z. inhoud die in bepaalde regio's/landen is geblokkeerd), wat betekent dat u uw favoriete inhoud op populaire platforms, zoals Amazon Prime en Netflix, vanaf veel locaties kunt streamen. Om dit consequent te garanderen, moet uw VPN altijd ingeschakeld blijven, anders wordt de locatie van uw IP-adres gedetecteerd en wordt uw toegang geblokkeerd.

Krediet: Leon Seibert/Unsplash

Zijn er nadelen aan het altijd aan laten staan ​​van je VPN?

Hoewel uw VPN problemen zoals bandbreedtebeperking kan verbeteren, kan het er ook voor zorgen dat uw internetverbinding traag wordt. Dit komt omdat een VPN je gegevens omleidt naar een externe server, wat soms voor vertraging kan zorgen.

Als je bezig bent met iets dat hogere snelheden vereist en een aanzienlijke vertraging ervaart (bijvoorbeeld het downloaden van grote bestanden), kan het nuttig zijn om je VPN een tijdje uit te schakelen. Zorg er echter eerst voor dat u bent verbonden met een privé Wi-Fi-netwerk dat u kunt vertrouwen (bijv. uw thuisnetwerk), dus pak een snelle VPN van meet af aan een eenvoudigere oplossing kan zijn.

Als u uw VPN constant ingeschakeld houdt, kan de batterij van uw apparaat ook sneller leeglopen. Als dit een probleem wordt, is het misschien een goed idee om je VPN voor een korte periode uit te schakelen. Dat gezegd hebbende, denk altijd goed na over de context waarin je het uitschakelt - als je bent verbonden met een openbaar wifi-netwerk, is dit misschien niet het beste idee.

Waar het op neerkomt:

In de meeste gevallen moet u uw VPN ingeschakeld laten om beschermd te blijven tegen snuffelaars en hackers, vooral als uw online activiteit het delen van gevoelige informatie of het overmaken van geld omvat, terwijl u verbonden bent met een openbare Wi-Fi-hotspot.

Bovendien, als je vaak streamt, krijg je betere (en bredere) toegang tot inhoud terwijl je VPN continu is ingeschakeld, omdat het irritante beperkingen zoals bandbreedtebeperking en geografisch geblokkeerde inhoud kan omzeilen.

Misschien wilt u uw VPN tijdelijk uitschakelen als dit ervoor zorgt dat uw internetsnelheid merkbaar achterblijft, maar houd altijd rekening met de mogelijke beveiligingsrisico's voordat u dit doet.

Wat raden we aan?

ExpressVPN onderscheidt zich van de concurrentie op het gebied van prijs, functies en waarde. Met servers in bijna 100 landen, alle beveiligingsfuncties die we hierboven noemen, razendsnelle verbindingssnelheden en betrouwbare toegang tot meerdere streamingdiensten, is ExpressVPN een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar beveiliging zonder compromissen.

Hoewel sommige gebruikers misschien de voorkeur geven aan bepaalde functies van andere top-VPN's, is dit de beste algemene optie voor de meeste gebruikers - en nu Lezers van Tom's Guide kunnen drie maanden helemaal gratis claimen .

Lezers van Tom's Guide kunnen drie maanden helemaal gratis claimen

ExpressVPN onderscheidt zich van de concurrentie op het gebied van prijs, functies en waarde. Met servers in bijna 100 landen, alle beveiligingsfuncties die we hierboven noemen, razendsnelle verbindingssnelheden en betrouwbare toegang tot meerdere streamingdiensten, is ExpressVPN een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar beveiliging zonder compromissen.

Hoewel sommige gebruikers misschien de voorkeur geven aan bepaalde functies van andere top-VPN's, is dit de beste algemene optie voor de meeste gebruikers - en nu Lezers van Tom's Guide kunnen drie maanden helemaal gratis claimen .

Bekijk Deal Vergelijk de prijzen van de beste algemene VPN's van vandaag EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Exclusieve korting HotSpot-schild Hotspot Shield 3 jaar $ 2.49/mnd Visie EXCLUSIEF CYBERMAAND IPVanish IPVanish 2 jaar $ 2,92/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen