Sony 2021 tv-serie: OLED, 8K en Google TV

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony is al tientallen jaren een belangrijke speler in de tv-wereld en het is geen verrassing dat er lang wordt uitgekeken naar de tv's van het bedrijf voor 2021. En met veel nieuwe sets en functies voor 2021, is Sony's positie als toonaangevende tv-fabrikant volkomen veilig voor het komende jaar.

Toegegeven, Sony lijkt dit jaar een beetje op safe te spelen, met aankondigingen die niet gericht zijn op grote innovaties, maar eerder op iteratieve updates van bestaande modellen. Maar denk niet dat de Sony TV-familie kleiner of minder indrukwekkend wordt. Met 8K- en OLED-modellen en een overstap van Android TV naar Google TV, beloven de nieuwste Sony-tv's betere prestaties dan ooit en enkele van de slimste functies tot nu toe.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn heel veel sets in de TV-serie van Sony 2021, variërend van superdure 8K-modellen tot scherp geprijsde 4K OLED-televisies en tot redelijk betaalbare 4K LED-aanbiedingen.

Om je te helpen bij het kiezen, is hier een overzicht van elke set in de Sony 2021 tv-reeks, plus wat je moet weten over de nieuwe technologie erin.

Opmerking van de uitgever: (13 april 2021) Sony heeft begonnen met de verkoop van het vlaggenschip Master Series A90J OLED TV . We hebben de relevante delen van dit verhaal bijgewerkt om deze wijziging in beschikbaarheid weer te geven.

Sony 2021 TV line-up: Android TV wordt Google TV

(Afbeelding tegoed: Sony)

De grootste verandering in de Sony TV-serie voor 2021 is de overstap van het gebruik van de standaard Android TV-interface naar de nieuwere Google TV softwareplatform te zien op de nieuwste Chromecast-apparaten van Google. Dit zijn de eerste tv's met Google TV ingebouwd, die een nieuwe entertainmentervaring bieden die de onderliggende Android TV-technologie verbetert met een betere organisatie voor apps en abonnementen en meer samengestelde aanbevelingen voor films, shows en live tv.

Google TV biedt ook prominente Google Assistant en Google Home-spraakinteractie, en verschillende van Sony's nieuwe tv's zijn voorzien van far-field-microfoons die deze mogelijkheid versterken met kamerluistermicrofoons waarmee je tv meer als een altijd-aan slimme luidspreker functioneert. Het resultaat is handsfree spraakinteractie, in plaats van in de afstandsbediening van de tv te moeten spreken zoals een CB-radiohandset.

Surface Go 3 releasedatum

De presentatie op het scherm is verbeterd met de mogelijkheid om shows en films te markeren in een kijklijst, samen met gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van wat je hebt bekeken en welke diensten je gebruikt. (Zie ons artikel Google TV: maak kennis met de nieuwe smart TV-software die dit jaar naar Sony- en TCL-tv's komt meer leren)

Sony 2021 tv-serie: Cognitive Processor XR

(Afbeelding tegoed: Sony)

Het kloppend hart van elke moderne smart-tv is de processor, aangezien tv-mogelijkheden de grens tussen computer en mediaconsumptieapparaat doen vervagen. Met die verwerkingschip die alles afhandelt, van videoverwerking zoals motion handling en kleuraanpassingen tot slimme functies en streaming, richten tv-fabrikanten zich meer dan ooit op het silicium achter de smart tv.

Alle sets in de Sony 2021 tv-serie worden aangedreven door de cognitieve processor XR, die door Sony wordt aangeprezen als nieuwe verwerkingsmethoden die de manier nabootsen waarop mensen objecten en afbeeldingen zien en geluid en dialoog horen. Sony noemt deze nieuwe reeks optimalisaties 'cognitieve intelligentie', maar het is vooral marketing voor de eigen mix van beeld- en geluidsaanpassingen van het bedrijf.

(Afbeelding tegoed: Sony)

In de praktijk betekent dit dat naast het afzonderlijk analyseren van beeldelementen zoals kleur, contrast en detail, de nieuwe aanpak het scherm opdeelt in tal van zones en detecteert waar het 'brandpunt' in het beeld is. Het past vervolgens verschillende verbeteringen tegelijk toe op de verschillende secties van het scherm. Het resultaat zou een meer levensecht beeld moeten zijn en in het algemeen een betere kijkervaring.

Hoewel dat klinkt als een hoop vage beloften om te doen, loopt Sony's videoverwerking routinematig voorop in de tv-industrie, en we verwachten vergelijkbare prestaties in deze nieuwe Sony-tv's voor 2021.

Sony 2021 TV-serie: XR Sound — Positioneel geluid en 3D Surround Upscaling

Sony's verwerking strekt zich uit tot zowel geluid als video, met wat het XR-geluid noemt, een reeks audio-tweaks die zijn ontworpen om de Sony 2021-tv-serie beter te laten klinken dan andere sets. Inbegrepen in dit assortiment van optimalisaties is XR Sound Position en 3D Surround Upscaling.

XR Sound Position maakt gebruik van Sony's sound-from-screen-technologie om het geluid te laten aansluiten bij de positie van objecten en mensen op het scherm, zodat de dialoog lijkt te komen van de acteurs ten opzichte van hun positie in de opname. Het volgt ook objecten met het bijbehorende geluid, zoals het gerommel van een motorfiets of het gebrul van een straalvliegtuig terwijl ze over het scherm bewegen.

3D Surround Upscaling lijkt ingewikkelder (en qua processor is het dat misschien ook wel), maar het is gemakkelijk te begrijpen als een stap die verder gaat dan alleen stereogeluid. In eenvoudige bewoordingen zullen de opschalingsaspecten standaard 2.0- en 5.1-audio upmixen naar een virtueel meerkanaalsformaat zoals Dolby Atmos (5.1.2), dat alle nieuwe Sony-modellen ook ondersteunen. Als gevolg hiervan moet alle audio beter klinken en een meer meeslepende ervaring bieden op de Sony-tv's van 2021.

Sony 2021 tv-serie: verbeterde functies - HDMI 2.1, ATSC 3.0, Netflix en IMAX

Andere upgrades voor modellen in de Bravia- en Master-serie zijn onder meer HDMI 2.1-compatibiliteit, handsfree spraakfuncties, compatibiliteit met slimme luidsprekers en nieuwe opties waarvan Sony belooft dat ze de intentie van de makers beter zullen waarmaken, ongeacht het formaat.

HDMI 2.1-connectiviteit zet de nieuwste HDMI-standaard op alle Sony 2021-tv's. Naast het standaard 4K-signaalbeeld en geluid, breidt de 2.1-standaard de beschikbare bandbreedte via HDMI uit, waardoor hogere framesnelheden en hogere resoluties mogelijk zijn. Op 4K-tv's betekent dit dat je nu 4K-beeld kunt krijgen bij 120 Hz, en 8K-sets kunnen nu de volledige 8K-resolutie krijgen via HDMI.

Andere HDMI 2.1-functies zijn onder meer variabele verversingssnelheid (VRR) en automatische lage latentiemodus (ALLM), twee uitstekende gemaksfuncties waar gamers dol op zullen zijn, evenals eARC, een verbeterde versie van ARC die verbindingen met soundbars en andere geluidssystemen vereenvoudigt.

Sony biedt ook nieuwe manieren om het beste beeld en geluid te krijgen met de Netflix Calibrated-modus en IMAX Enhanced-modus. Sony is een van de opvallende geheelonthouders van de populaire filmmaker-modus die is toegevoegd aan LG- en Samsung-tv's, die een groot deel van de videoverwerking en bewegingsverzachting verwijdert om filminhoud in een zo puur mogelijke vorm te presenteren. Wat Sony in plaats daarvan heeft, is een Netflix Calibrated-modus, die is ontworpen om de beste mix van instellingen te bieden voor het weergeven van streamingtitels van Netflix, en is gemaakt in samenwerking met de technici en technici van Netflix. Het heeft ook de IMAX Enhanced-modus, die vergelijkbare optimalisaties biedt voor het minder populaire IMAX Enhanced-formaat, en zowel HDR- als helderheidsnormen bevat, evenals enkele unieke audionormen.

Ten slotte biedt Sony het grootste aantal tv's aan met de nieuwe ATSC 3.0-tuner ingebouwd. Van de premium 8K-set tot de 4K OLED-modellen en zelfs verschillende 4K LED-smart-tv's, het grootste deel van de Sony 2021-tv-serie heeft ATSC 3.0-tuning ingebouwd -in, waardoor het klaar is voor de Next Gen TV, inclusief 4K over uitzending. Als u uw antenne-opstelling toekomstbestendig wilt maken, zijn dit de tv's die u moet krijgen.

TV-line-up van Sony 2021: Bravia CORE-streamingservice

Als exclusieve service voor Sony-tv's heeft Sony Pictures Entertainment een nieuwe streamingdienst om premium en klassieke Sony-films te leveren aan Bravia- en Master Series-tv's. De dienst heet Bravia CORE (wat staat voor Center of Real Entertainment), en Sony belooft er de hoogste streaming-beeldkwaliteit mee. Met streaming tot 80 Mbps (vier keer de doorvoer die wordt gebruikt voor het streamen van 4K-films via Netflix en vergelijkbare services), belooft Bravia CORE verliesvrij 4K-beeld, compleet met HDR en IMAX Enhanced beeld en geluid, waardoor gebruikers in wezen een bibliotheek met streaming-inhoud hebben die is gelijk aan UHD Blu-ray-kwaliteit.

De service komt als een vooraf geïnstalleerde app op de Sony 2021 tv-serie, en de aankoop van de tv geeft je credits die je kunt gebruiken voor nieuwe films. Er is ook een bibliotheek met klassieke films beschikbaar voor onbeperkte streaming, op voorwaarde dat u een geregistreerd account heeft. Streaming is de eerste 12 of 24 maanden gratis, en meer premium-tv's hebben een langere periode en verschillende krediettoewijzingen, waardoor je meer toegang hebt tot premiumfilms als je een duurdere set hebt gekocht.

Volgens Sony's officiële Veelgestelde vragen over Bravia CORE , is de app op dit moment niet ingesteld om betalingen te verwerken, dus het is volledig gratis om waarde toe te voegen aan de aankoop van een Sony-tv. Maar dat zal in de toekomst waarschijnlijk veranderen, met een pay-as-you-go of single-purchase optie voor nieuw uitgebrachte films in de nabije toekomst. (Zie onze gids Sony Bravia Core: wat u moet weten over de nieuwe streamingdienst van Sony e voor meer informatie.)

Sony 2021 tv-serie: Sony 8K-tv's

Hoewel Sony in het verleden behoorlijk agressief is geweest met het lanceren van 8K-tv's, is er maar één 8K-set voor 2021: de Sony Master-serie Z9J, een led-tv die beschikbaar zal zijn in 75- en 85-inch formaten.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony Master Series Z9J 8K led-tv

Net als de rest van de Bravia-lijn van 2021, gebruikt de Z9J 8K Sony's Cognitive XR-processor en beschikt hij over drie 48 Gbps HDMI 2.1-poorten. Het heeft ook 8K-upscaling, wat natuurlijk niet handig zou zijn op een 4K-set. Een antireflectielaag wordt gebruikt om schittering en reflecties in het grote scherm te minimaliseren.

Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio worden beide ondersteund, en met handsfree microfoons kun je de ingebouwde Google Assistent gebruiken zonder in de afstandsbediening te spreken. Sony heeft de tv ook uitgerust met Acoustic Multi-Audio-technologie, die gebruikmaakt van een reeks luidsprekers in het tv-chassis en ingebed in het frame om een ​​rijk geluid te produceren dat rechtstreeks van het scherm lijkt te komen.

De grotere 75 en 85-inch Z9J-tv's hebben ook een standaard met drie standen, met brede en smalle standposities om meer flexibiliteit te bieden bij de installatie en het gebruik van een soundbar bij de tv.

Sony Master Series Z9J 8K led-tv
ModelnummerScherm groottePrijs
XR-75Z9J75-inchPrijs nog te bepalen
XR-85Z9J85-inchPrijs nog te bepalen

De prijzen voor de Z9J 8K-tv's zijn nog niet aangekondigd, hoewel we de komende weken hopen officieel nieuws te horen.

Sony 2021 tv-serie: Sony 4K OLED-tv's

Sony brengt ook zijn uitstekende OLED-tv's terug voor 2021, met de Sony Master Series A90J en Bravia A80J 4K OLED-tv's.

Sony heeft contrastafstemming toegevoegd aan de OLED-modellen om de beste beeldkwaliteit op de panelen naar voren te brengen, de helderheid en diepzwart aan te passen voor betere HDR-prestaties, en de kleur over een breder palet te versterken om subtiele kleurverschillen beter aan te kunnen. Als ervaringen uit het verleden een indicatie zijn, biedt Sony's videoverwerking vaak een kleine voorsprong op LG's OLED-tv's, hoewel beide door LG vervaardigde OLED-panelen gebruiken.

Elk van deze modellen biedt twee HDMI 2.1-poorten van de beschikbare vier HDMI-aansluitingen, waardoor u volledige ondersteuning krijgt voor 120 Hz verversingsfrequenties, ALLM en VRR voor gaming.

Beide OLED-modellen zijn ook voorzien van Sony's Acoustic Surface Audio+-technologie, die het glazen paneel van het OLED-scherm gebruikt als het geluidsemitterende oppervlak voor de tv, waardoor echte geluid-van-schermaudio wordt geproduceerd die audio naar objecten en acteurs op het scherm kan volgen. Dit is alleen beschikbaar op Sony's OLED-tv's en het is altijd een van de opvallende kenmerken van de premium sets geweest.

Ten slotte hebben zowel de Master Series A90J als de Bravia A80J standaarden met drie standen waarmee u kunt kiezen tussen brede en smal geplaatste poten, of een middelste stand die geschikt is voor een Sony-soundbar.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony Master Series A90J 4K OLED TV

Het topmodel in Sony's 4K-collectie is de Sony Master-serie A90J 4K OLED-tv.

Verkrijgbaar in 55- en 65-inch maten en een extra grote 83-inch set, de A90J is Sony's top-of-the-line 4K-set, en biedt een reeks eersteklas functies, zoals een naadloze micro-rand rond de OLED-paneel, ingebouwd kabelbeheer en een functie die we graag standaard bij alle tv's hadden: een afstandsbediening met achtergrondverlichting.

Sony Master Series A90J 4K OLED TV
ModelnummerScherm groottePrijs
XR-55A90J55-inch $ 2.999
XR-65A90J65-inch $ 3.999
XR-83A90J83-inchPrijs nog te bepalen

De 55- en 65-inch maten van de Sony Master Series A90J 4K OLED-tv worden al verkocht via Best Buy en Amazon, voor respectievelijk $ 2.999 en $ 3.999. Het 83-inch model heeft geen prijs aangekondigd, maar retailer B&H Photo vermeldt de 83-inch A90J OLED-tv model in pre-order vanaf 17 mei.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony A80J 4K OLED-TV

De volgende stap naar beneden in Sony OLED-tv's is de Sony A80J 4K OLED-tv, maar het ziet er niet naar uit dat het een grote daling van functies of prestaties is.

De Bravia A80J OLED biedt bijna alles wat de Master Series A90J doet, van de Cognitive Processor XR-chip en Acoustic Surface Audio+ tot Sony's nieuwe Google TV-interface en handsfree interactie.

De enige opvallende verschillen lijken het ontbreken van achtergrondverlichting op de afstandsbediening en een lager geluidsvermogen: de A90J gebruikt vier luidsprekers/drivers met een paar primaire luidsprekers van 20 watt, terwijl de A80J drie luidsprekers/drivers gebruikt, met alle drie aangedreven op 10 watt.

De Bravia A80J zal beschikbaar zijn in 55, 65 en 77-inch schermformaten, maar niet in het grotere 83-inch formaat dat wordt aangeboden door de Master Series A90J.

beste schone films op netflix
Sony A80J 4K OLED-TV
ModelnummerScherm groottePrijs
XR-55A80J55-inch$ 2.299
XR-65A80J65-inch$ 2.799
XR-77A80J77-inch$ 4.499

De Sony Bravia A80J wordt nog niet verkocht, maar Sony heeft prijsdetails bevestigd en we zijn verheugd te zien dat de 55- en 65-inch modellen voor een lagere prijs verkrijgbaar zijn dan de Master Series A90J-modellen. De beschikbaarheid in de winkel is nog niet aangekondigd, maar B&H Photo laat de producten vanaf 19 april pre-orderen.

Sony 2021 tv-serie: Sony 4K led-tv's

Het leeuwendeel van het Sony TV-line-upjaar 2021 zal te vinden zijn in de 4K LED-tv-lijn, met modellen variërend van budgetvriendelijke (nou ja, zo budgetvriendelijk als Sony's tv's worden) tot premium 4K smart-tv's.

Alle 4K-modellen beschikken over Sony's Cognitive Processor XR en hebben Google TV, maar de modellen onderscheiden zich met functies zoals handsfree interactie en Acoustic Multi-Audio, die niet beschikbaar zijn op elke Sony LED-tv.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony X95J 4K led-tv

Voor een uitstekend LCD-scherm met alle toeters en bellen van Sony is er de Sony X95J 4K LED-tv. Met full array-achtergrondverlichting en functies zoals Dolby Atmos en Acoustic Multi-Audio-geluid, evenals een afstandsbediening met achtergrondverlichting, is dit de beste optie onder Sony's meer betaalbare 4K-sets.

De tv is verkrijgbaar in de formaten 85, 75 en 65 inch en heeft een minimalistisch ontwerp met Sony's Seamless Edge-rand, die de randen rond het scherm tot een fractie van een inch verkleint. Een standaard met drie standen biedt verschillende opties voor installatie met of zonder soundbar, maar het kleinere 65-inch model heeft alleen een standaard met twee standen.

Sony X95J 4K led-tv
ModelnummerScherm groottePrijs
XR-65X95J65-inchPrijs nog te bepalen
XR-75X95J75-inchPrijs nog te bepalen
XR-85X95J85-inchPrijs nog te bepalen

De Sony X95J 4K led-tv zal beschikbaar zijn in de maten 65, 75 en 85 inch. Details over prijzen en beschikbaarheid zijn niet bekendgemaakt.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony X90J 4K-tv

De volgende stap naar beneden is de Sony X90J 4K LED-tv, die nog steeds ondersteuning biedt voor Google TV en HDMI 2.1, maar enkele van de fijnere details verliest die te zien zijn op de duurdere X95J-modellen.

Een meer traditioneel ogende standaard brengt de tv meer omhoog, maar heeft twee positieopties voor meer flexibiliteit bij het plaatsen van de tv op een plank of entertainmenteenheid.

De X90J verliest de achtergrondverlichting van de afstandsbediening en heeft minder krachtige contrastverbetering, maar lijkt in andere opzichten erg op andere Sony-modellen, met Acoustic Multi-Audio, HDMI 2.1-compatibiliteit en zowel Netflix Calibrated als IMAX Enhanced-modi.

Het is echter vermeldenswaard dat de X90J geen handsfree-mogelijkheid heeft of de kamer-luistermicrofoons die deze functie met zich meebrengt. Als u op zoek bent naar een iets minder ingrijpende smart-tv, dan is dit degene die u moet krijgen.

Een verwant model, de Sony X92 4K LED-tv, beschikt over dezelfde functies en mogelijkheden, maar dan in een 100-inch schermformaat.

Sony X90J 4K-tv
ModelnummerScherm groottePrijs
XR-50X90J50-inch $ 1,299
XR-55X90J55-inch $ 1.499
XR-65X90J65-inch $ 1,799
XR-75X90J75-inchPrijs nog te bepalen

Sony heeft prijzen bekendgemaakt voor sommige (maar niet alle) modellen van de Sony X90J 4K-tv, beginnend bij $ 1.299 voor het kleinere 50-inch model, de 55-inch set voor $ 1.499 en het 65-inch formaat voor $ 1.799. Prijzen voor het 75-inch model en de 100-inch X92 zijn niet bekendgemaakt.

De 50, 55 en 65-inch modellen zijn nu beschikbaar voor pre-order via B&H Photo en Best Buy, en zullen tegen het einde van de week worden verkocht.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Sony X85J 4K-tv

Een van Sony's meer betaalbare sets, de Sony X85J 4K TV, valt op doordat hij in het grootste aantal maten verkrijgbaar is. Met schermformaten variërend van 43 tot 85 inch heeft hij meer formaatopties dan enig ander model in de Sony 20201-tv-reeks, en beschikt hij over HDMI 2.1 en Google TV.

In tegenstelling tot de andere modellen hierboven heeft de X85J geen ATSC 3.0-tuner.

Sony X85J 4K-tv
ModelnummerScherm groottePrijs
KD-43X85J43-inchPrijs nog te bepalen
KD-50X85J50-inchPrijs nog te bepalen
KD-55X85J55-inchPrijs nog te bepalen
KD-65X85J65-inchPrijs nog te bepalen
KD-75X85J75-inchPrijs nog te bepalen
KD-85X85J85-inchPrijs nog te bepalen

Sony heeft geen prijzen of beschikbaarheid aangekondigd voor de Sony X85J 4K-tv, maar deze zal worden verkocht in de maten 43, 50, 55, 65, 75 en 85 inch.

Sony X80J 4K-tv

Afronding van het meer betaalbare einde van de Sony 2021 TV-line-up is de Sony X80J 4K TV.

waar ik ben geweest kaarten

Het is het meest betaalbare model van Sony, maar dat betekent ook dat het minder geavanceerde functies heeft dan alle andere Sony smart-tv's die hier worden vermeld. Hoewel de X90J Google TV biedt en ondersteuning biedt voor formaten zoals Dolby Vision en Dolby Atmos, heeft hij slechts 60 Hz verversingsfrequenties, geen HDMI 2.1-poorten (alle vier poorten gebruiken de HDMI 2.0b-standaard) en een standaard tv-tuner.

Sony X80J 4K-tv
ModelnummerScherm groottePrijs
KD-43X80J43-inch $ 749
KD-50X80J50-inch $ 849
KD-55X80J55-inch $ 949
KD-65X80J65-inch $ 1,149
KD-75X80J75-inch$ 1.699

Sony is begonnen met de verkoop van de meeste modellen van de X80J via retailers zoals Best Buy en RC Willey. De 43- en 50-inch modellen zijn nu beschikbaar voor pre-order en zullen tegen het einde van de week in de winkel worden toegevoegd aan de 55- en 65-inch modellen.

De beste Sony Bravia A9G OLED-deals van vandaag 525 Walmart-klantenrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagentwintiguur08minuten41droogKorting Sony XBR-55A9G 55-inch TV:... Amazone Prime $ 2.299,99 $ 1.299,99 Visie Korting Sony 55' Klasse XBR55A9G 4K... Walmart $ 2.799,99 $ 2.098 Visie Sony - 55' Klasse A9G MASTER... Beste koop $ 2.299,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv