Sony Bravia Core: wat u moet weten over de nieuwe streamingdienst van Sony

(Afbeelding tegoed: Sony)

De nieuwe Sony Bravia Core-streamingservice is een grote overwinning voor Sony TV-fans en brengt tonnen films naar enkele van de beste tv's op de markt.

Het uitgestrekte imperium van Sony omvat verschillende sectoren, van games en technische gadgets voor consumenten tot filmstudio's en muzieklabels. En nu heeft Sony een manier gevonden om zijn filmbibliotheek te presenteren en meer mensen een reden te geven om een ​​Sony-tv te kopen met de nieuwe Bravia Core-streamingservice.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar dit is niet Sony's antwoord op Netflix, of de tweede komst van Crackle (waarvan Sony zijn meerderheidsbelang in 2019 verkocht). Het is exclusief voor Sony's nieuwe Bravia XR-tv's en biedt ongekende streamingkwaliteit en een grote bibliotheek met films en shows die alleen wordt aangeboden aan eigenaren van de nieuwste modellen in TV-serie van Sony 2021 .

Wat is Bravia Core?

Gestileerd als Bravia CORE (wat staat voor Center of Real Entertainment), is het Sony's nieuwe videostreamingservice, die uit de Sony Pictures-bibliotheek haalt om hoogwaardige 4K-streaming te bieden van zowel nieuwe releases als oudere filmklassiekers. Het is een mix van onbeperkt streamen voor bepaalde inhoud en een op krediet gebaseerde selectie van andere films.

Sony prijst drie hoofdkenmerken van het nieuwe platform aan: Lossless 4K-streaming met een veel hogere bitrate dan Netflix en andere streamingdiensten, compleet met HDR en DTS Sound. 'De grootste verbeterde IMAX-filmcollectie', volgens de nieuwe bestemmingspagina . En veel content, met zowel nieuwe als klassieke titels uit de Sony Pictures-bibliotheek. Ook inbegrepen zijn speciale 'Studio Access'-functies, die beelden van achter de schermen, verwijderde scènes, interviews en meer bevatten.

De service is exclusief voor Sony's 2021-tv's en wordt niet aangeboden op oudere smart-tv's van Sony of andere apparaten. Maar het belangrijkste is dat de service gratis is voor eigenaren van Bravia TV. Zowel de onbeperkte streaming als tegoeden voor premium films zijn inbegrepen bij de tv-aankoop en gratis aanmelding voor een Bravia Core-account.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Bravia Core-app

De streamingdienst van Sony is toegankelijk via de Bravia Core-app, die vooraf is geïnstalleerd op nieuwe Sony-tv's uit 2021. Het kan echter zijn dat u een bijgewerkte versie van de app moet installeren of de app om welke reden dan ook opnieuw moet installeren. Sony's Google TV betekent dat u de laatste bijgewerkte versie van de Google Play-winkel .

Wat is Pure Stream-technologie?

De lossless streamingtechnologie van Sony heet Pure Stream. Het doel is simpel: streamingkwaliteit die overeenkomt met wat u zou krijgen van een UHD Blu-ray-schijf. Dat betekent niet alleen 4K-resolutie, maar ook HDR-metadata en meeslepend geluid door DTS.

Met een streamingbandbreedte tussen 30 Mbps en 80 Mbps kan het drie tot vier keer zoveel gegevens gebruiken als Netflix - Netflix raadt 25 Mbps aan voor 4K-filmstreaming. Als gevolg hiervan raadt Sony een minimale internetsnelheid van 43 Mbps en snelheden van 115 Mbps of hoger aan voor echte verliesvrije streamingkwaliteit.

En omdat Sony volledige controle heeft over zowel de initiële compressie als de details van de videoverwerking op het eindpunt, kan het de stream aanpassen zodat het er op zijn best uitziet op Sony's nieuwe tv's. Het resultaat zijn misschien wel de best uitziende gestreamde films die beschikbaar zijn, maar we zullen moeten afwachten wanneer we onze eerste van de nieuwe Sony-tv's ter beoordeling krijgen.

Galaxy Note 20 releasedatum

(Afbeelding tegoed: Sony)

Wat is IMAX Enhanced?

IMAX Enhanced, dat eind 2018 werd aangekondigd, is een van de vele media-indelingen en certificeringen die profiteren van een hoog dynamisch bereik en meerkanaals audiomogelijkheden op de huidige smart-tv's. Zie het als een concurrent van zowel Dolby Vision als Dolby Atmos, met al deze verbeteringen in één formaat.

Elk stuk media dat de IMAX Enhanced-badge krijgt - inclusief alle IMAX-titels in de Bravia Core-bibliotheek - wordt opnieuw gemasterd om te voldoen aan een verzameling normen voor beeldkwaliteit, beeldverhouding, helderheid, kleur en hoog dynamisch bereik.

En naast een helderdere, krachtigere beeldkwaliteit is hij ook letterlijk groter. Het IMAX Enhanced-formaat kan de beeldverhouding van 1,90: 1 aan van inhoud die is gemaakt met IMAX-camera's, die meer van een standaard 16: 9-scherm zullen vullen. Dit zal ook resulteren in een drastische vermindering van letterboxing op sommige titels, niet door pan-en-scan of bijsnijden, maar door om te beginnen een grotere afbeelding aan te bieden.

Het gebruikt ook DTS Sound met zijn eigen geoptimaliseerde versie van de DTS:X-codec. In eenvoudige bewoordingen biedt het meerkanaals audio voor groter, meer meeslepend geluid. En het profiteert zelfs van de meest indrukwekkende luidsprekeropstellingen met 7.2.4-ondersteuning.

Sinds het begin zijn IMAX Enhanced-films relatief zeldzaam geweest en weinig tv's ondersteunen het formaat - Sony is een van de weinige merken die de mogelijkheid in zijn smart-tv's heeft ondergebracht. Maar als onderdeel van de Bravia Core-service prijst Sony zijn IMAX Enhanced-collectie en zegt dat er meer dan 100 verbeterde IMAX-titels in de Sony-bibliotheek zijn.

Dat is best geweldig voor een gratis service.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Welke films zijn er op Bravia Core?

Sony's eerste aankondigingen voor Bravia Core bevatten geen details over de filmselectie die beschikbaar zal zijn, behalve dat de app honderden titels zal aanbieden. Met zowel nieuwe releases als klassieke films, zal Bravia Core de grootste beschikbare IMAX Enhanced-filmcollectie hebben.

Sony vermeldt ook dat filmtegoeden kunnen worden ingewisseld voor gebruik uit 'een selectie van ten minste 300 films', wat suggereert dat de bibliotheek zowel 300 premiumfilms heeft als een extra bibliotheek voor onbeperkte streaming, waarvoor geen credits nodig zijn.

Alle titels worden aangeboden in het hoogst beschikbare formaat. Voor sommige films betekent dat 720p of 1080p High Definition, maar voor veel titels betekent dat 4K of 4K HDR.

Sony heeft geen volledige lijst met online beschikbare inhoud, maar de eerste marketingmaterialen bevatten de volgende titels:

Alfa
Engelen & Demonen
Slechte jongens voor het leven
Mooie dag in de buurt
Bloeddoorlopen
Bewolkt met kans op gehaktballen
Het Regent Gehaktballen 2
Fantasie Eiland
Ghostbusters
Ghostbusters 2
De kleine vrouwen van Greta Gerwig
Hotel Transsylvanië 3
Jumanji: het volgende niveau
MIB Internationaal
Alleen de dappere
Passagiers
Pieter Konijn
Resident Evil: Apocalyps
Spider-Man Into The Spider-Verse
Spider-Man: Ver van huis
De Angry Birds-film
De DaVinci-code
de equalizer
Het meisje in het spinnenweb
De wandeling
Totale terugroepactie
onderwereld
Onderwereld: Evolutie
Venijn

Het is duidelijk dat deze line-up niet compleet is en op elk moment aanzienlijk kan veranderen. Nu Sony een mix van films belooft voor zowel aankoop (via credits) als onbeperkte streaming, is het waarschijnlijk dat de line-up voor elke selectie zal veranderen en groeien naarmate de service de komende maanden volwassen wordt.

(Afbeelding tegoed: Sony)

Moet je ervoor betalen?

Vanaf nu is Bravia Core volledig gratis, zowel voor gratis onbeperkt streamen als een toewijzing van tegoedbonnen die kunnen worden ingewisseld voor nieuwe release-films.

Volgens de Sony-website is 'één filmtegoed voldoende om één film in te wisselen'. Zodra je een film hebt gekocht met het tegoed, kun je die film de komende 12 maanden zo vaak streamen als je wilt. En als u meer dan één in aanmerking komende Sony-tv heeft, kunt u tegelijkertijd films streamen vanaf hetzelfde Bravia Core-account.

Verschillende tv-modellen van Sony krijgen een ander aantal credits. 10 credits zijn inbegrepen bij Sony's meer premium tv-modellen (met name de Z9J, A90J, A80CJ en X90CJ) en slechts 5 filmcredits voor alle andere nieuwe modellen (de A80J, X95J, X92, X90J, A80CJ, X91CJ en X80CJ).

Vanaf nu, en waarschijnlijk voor de komende 12-24 maanden, is dit allemaal gratis. Volgens Sony is de app zelfs niet geconfigureerd om betalingen te verwerken, dus er kunnen geen kosten in rekening worden gebracht. Het enige dat nieuwe Sony-tv-bezitters hoeven te doen, is een Bravia Core-account instellen.

Maar het blijft misschien niet altijd gratis. In de kleine lettertjes van de Bravia Core-pagina op de website van Sony beschrijft het de huidige prijsstelling als een promotie die 'begint op 24 februari 2021 en eindigt op 23 februari 2022' en dat klanten een van de Bravia XR-tv's moeten kopen ' uiterlijk op 23 februari 2024 om in aanmerking te komen voor de aanbiedingen van deze Promotie.'

Waarom begint Sony zijn eigen streamingdienst?

Het meest voor de hand liggende antwoord is dat Bravia Core een spel is om de bibliotheek met inhoud van Sony Pictures te gebruiken als een lokmiddel om meer nieuwe Sony-tv's te verkopen. Het biedt gratis content uit de doos en toont enkele van de beste aspecten van Sony's tv-technologie, van beeldkwaliteit en HDR-prestaties tot het minder bekende IMAX Enhanced-formaat.

Het kan ook een vroege stap zijn in een grotere strategie om te concurreren met Disney, Paramount en Warner Brothers, die allemaal enig succes hebben geboekt met hun eigen streamingplatforms, zoals Disney Plus, Paramount Plus en HBO Max.

Sony is ook niet de eerste tv-fabrikant die een streaming-app lanceert. Roku-tv's en streaming-apparaten kregen The Roku Channel in 2017, maar je kunt de service op allerlei smart-tv's en apparaten krijgen, dankzij gratis apps van de Google Play en Apple App Store.

En Roku streamt niet alleen goedkope gelicentieerde films en shows; Roku pakte de rechten op alle inhoud van de kortstondige Quibi-streamingservice en werkt aan het maken van originele shows in de nabije toekomst. De service biedt ook voorbeeldinhoud van betaalde bronnen zoals Showtime en HBO, en krijgt korting op nieuwe abonnementen die zich aanmelden via de Roku Channel-app, naast de advertentie-inkomsten die de gratis service ondersteunen.

Voorlopig gebruikt Sony de Bravia Core-streamingservice alleen als toegevoegde waarde voor Bravia-tv's, maar het zou de eerste stap kunnen zijn naar een groter aanbod, met een beter dan gemiddelde kwaliteit en een mix van gratis en betaalde inhoud. De tijd zal het leren.

De beste Sony A90J-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagenvijftienuur08minuten51droogKorting Sony A90J 55 Inch TV: BRAVIA... Amazone $ 2.999,99 $ 2.748 Visie Korting Sony 55 Klasse XR55A90J... Walmart $ 4.197,20 $ 2.798 Visie Korting Sony - 55 Klasse BRAVIA XR... Beste koop $ 2.999,99 $ 2.799,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv