De marketing van Spider-Man No Way Home verpest de film

Krediet: Marvel/Disney

Nu Eternals uit de weg is, is de volgende grote aflevering op de releasekalender van Marvel Spider-Man: Geen weg naar huis . Het is een film met een enorme hoeveelheid hype, en niet alleen omdat het einde van de cliffhanger van Far From Home Spider-Man als Peter Parker voor de hele wereld liet zien.

Maar wat een climax van de MCU Spidey-trilogie had kunnen zijn, is misschien al verpest. En dat is allemaal te danken aan een mix van nooit eindigende lekken en overijverige marketing die vastbesloten lijkt de film te bederven voordat iemand hem daadwerkelijk kan zien.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

No Way Home is onderhevig geweest aan een enorme hoeveelheid speculatie dankzij het einde van zijn voorganger, en er zijn er talloze geweest fan theorieën over wat er zou kunnen spelen. Hoe zou Peter eruit kunnen komen dat hij beschuldigd wordt van de moord op Mysterio en dat zijn identiteit aan de wereld wordt onthuld?

Beide dingen gebeurden in de strips, waarbij Spidey op Daredevil en Doctor Strange vertrouwde om hem te helpen - wat leidde tot geruchten over Charlie Cox en Benedict Cumberbatch die hun rol als Matt Murdock en Stephen Strange opnieuw zouden opnemen. Alleen dat laatste is volledig bevestigd door Marvel en Sony.

hoe u uw Chromebook opnieuw kunt opstarten

Naarmate de tijd verstreek, begonnen die geruchten zich vrij snel uit te breiden, gedeeltelijk geholpen door verschillende onbetrouwbare lekken. Als die geruchten een juist beeld zouden schetsen, zouden er aspecten zijn van het Spider-Verse, de Sinister Six en een groot aantal speciale optredens, waaronder, maar niet beperkt tot, Cumberbatch, Cox, voormalig Spider-Men Tobey Maguire en Andrew Garfield, evenals als voormalige schurken uit de Spider-Man-film.

Het lekprobleem van No Way Home

Toen gebeurde het ondenkbare. Marvel, dat doorgaans de geheime producties strak in de hand houdt, begon te lekken. En niet alleen een klein lekje hier en daar, zoals setfoto's in paparazzi-stijl. No Way Home begon erger te lekken dan een vergiet onder een waterval.

Dit is dezelfde studio die zijn acteurs, met name Spider-Man-ster Tom Holland en Hulk-acteur Mark Ruffalo, routinematig de toegang tot volledige scripts ontzegt omdat ze de reputatie hebben het niet allemaal geheim te kunnen houden.

No Way Home begon erger te lekken dan een vergiet onder een waterval.

draagbare bubbelbaden te koop

Marvel-acteurs zijn vocaal over het feit dat ze het niet kunnen, en maken vaak een grapje dat Marvel een hit squadron achter hen aan zou kunnen sturen als ze blaten.

Owen Wilson, Loki's Agent Mobius, beweerde zelfs dat hij... hebben ontvangen een onheilspellend sms-bericht met de tekst Strike 1 nadat hij per ongeluk het onbelangrijke detail had onthuld dat zijn personage een snor had.

Marketing omarmt nu spoilers in plaats van ze te vermijden

De zaken zijn echter alleen maar erger geworden sinds Molina enkele belangrijke details heeft gemorst. Gelekte afbeeldingen en video's lijken alle grote verrassingen van No Way Home te bederven, en de officiële marketing lijkt ook niet echt de moeite te nemen om grote spoilers te laten vallen.

Of het nu bevestigt dat Molina niet loog door Doc Ock in de eerste trailer te plaatsen, wat ongetwijfeld de Spider-Man 1 Green Goblin is toe te voegen aan de poster, of een eindeloze stroom schurken zoals Sandman en Electro te plagen.

Er zijn zelfs beweringen dat Marvel en Sony het oneens zijn over wat er in de tweede trailer moet worden opgenomen. Blijkbaar zijn er drie delen van de trailer, waarvan er één de voormalige Spider-Men onthult (of is het Spiders-Man?), En er is enige discussie over welke moet worden vrijgegeven - en wanneer het zou moeten zijn.

Bekijk meer

Dat is een onderwerp dat niet eens ter discussie zou moeten staan, ongeacht welke studio er op aandringt. Lekkages of geen lekken, het verschijnen van voormalige Spider-Men in de film is iets dat je zo geheim mogelijk wilt houden - zelfs als mensen ervan overtuigd zijn dat het toch gebeurt.

beste ipad-deals zwarte vrijdag

In een trailer onthullen dat Maguire en Garfield deel uitmaken van de film, zou hetzelfde zijn als het verraden van de draai dat Mysterio de echte schurk van Far From Home was. Of dat we aan het einde van Avengers: Endgame die climax-strijd zouden zien met verdomd bijna elk MCU-personage.

De lekken alleen zijn al erg genoeg, en het betekent al dat veel fans de film in gaan, zich afvragend welke scène de voormalige Spider-helden in de strijd zou kunnen brengen. Ze aan de trailer toevoegen is een stap te ver

Het is alsof je ontdekt dat een nieuwe film een ​​wending heeft, maar niet weet wat die wending is. Dus uiteindelijk ga je door de film en probeer je te raden wat er gebeurt, en krijg je niet hetzelfde plezier dat je zou hebben gedaan om volledig blind naar binnen te gaan.

Films kunnen worden gehyped zonder te veel weg te geven

En laten we hier eerlijk zijn. Spider-Man-films hebben niet echt marketing nodig. Hoewel je hetzelfde over Star Wars had kunnen zeggen voordat Solo flopte, waren Spider-Man-films behoorlijk consistente geldmakers. Zelfs The Amazing Spider-Man 2, een film die zo flauw was dat het de hoop van Sony op zijn eigen onderling verbonden Marvel-universum deed verdwijnen, verdiende meer dan $ 700 miljoen met een budget van $ 250 miljoen.

Koppel dit aan het feit dat deze nieuwste versie van Spider-Man deel uitmaakt van de MCU, de meest succesvolle filmfranchise aller tijden, en twee van de drie meest winstgevende Spider-Man-films tot nu toe vertegenwoordigt, het is niet zoals Sony en Marvel nodig hebben alles uit de kast halen om mensen in de theaters te krijgen.

Het is tenslotte niet iets dat je echt moet verkopen als je casual bioscoopbezoekers wilt overtuigen om een ​​kaartje te kopen. Het is Spider-Man, niet Ant-Man of de Eternals.

Microsoft Surface Pro 7 prijs

Op zijn minst een hype opzwepen met een veel kleinere plaag. Eentje waar fans op kunnen kauwen, zonder de grootste geheimen van de film prijs te geven. Bevestigen dat Charlie Cox Matt Murdock speelde, zou een goed voorbeeld zijn.

De Daredevil-serie van Netflix was een hit bij fans, maar Netflix annuleerde de serie nog steeds na het derde seizoen, gevolgd door de rest van de reeks Marvel-shows. Gezien hoe goed mensen reageerden op Cox als Murdock, en het feit dat Peter dringend een advocaat nodig heeft na Far From Home, is het een onthulling die fans enthousiast zou maken zonder al te veel van de plot van de film weg te geven.

Waar het op neerkomt:

In de altijd verbonden wereld van de 21e eeuw is het moeilijk om vermijd online spoilers . Mensen speculeren graag over dingen waar ze enthousiast over zijn, en als dat ding eenmaal aankomt, kunnen ze er niet meer over praten. Het probleem is dat het moeilijk is om dat allemaal te vermijden als je een van de vele mensen bent die niet alles kunnen zien tijdens een middernachtelijke screening.

Maar fans vermijden die na de release de nieuwste blockbuster-films bespreken, is één ding. Dan weet je tenminste wanneer je jezelf moet instellen om spoilers te vermijden. Maar om al die belangrijke details van tevoren online te laten verschijnen, en niet minder in officiële marketing, is een heel andere zaak.

Er kunnen lekken optreden, speculatie is onmogelijk te verbergen. Maar op zijn minst zouden Marvel en Sony op zijn minst kunnen proberen alles voor de releasedatum binnen de perken te houden.

De beste Spider-Man: Miles Morales-deals van vandaag 105 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt overeenentwintiguur54minuten12droogKorting Marvel's Spider-Man: Miles... Amazone Prime $ 49,99 $ 29,83 Visie Korting Marvel's Spider-Man: Miles... Beste koop $ 49,99 $ 29,99 Visie Korting Spider-Man: Miles Morales... Walmart $ 49,99 $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen