Starlink internetdekking, kosten, snelheden en het laatste nieuws — wat u moet weten

Krediet: foto-illustratie door Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Image

Over iets meer dan drie jaar nadert Starlink, het satellietinternetbedrijf van Elon Musk, al de breedbandsnelheden. Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, heeft Starlink al invloed op mensen in landelijke delen van de wereld. In onze Starlink-recensie waren we onder de indruk van de nieuwe satellietinternetservice, maar omdat de service in bèta is, zijn er veel vragen en variabelen waarmee rekening moet worden gehouden.

SpaceX heeft gelanceerd meer dan 1.700 Starlink-satellieten tot nu toe. Hoewel SpaceX in juli geen satellieten heeft gelanceerd, maakt het zich op om te lanceren nog twee missies in augustus. Toegevoegde satellieten zouden de continentale VS, Canada en het VK moeten blijven helpen dekken. NASA en SpaceX zijn ook tot een overeenkomst voor het delen van informatie gekomen om orbitale botsingen te voorkomen. SpaceX nadert ook een overeenkomst met de FCC om zijn satellieten op een nog lager bereik te laten draaien, wat het signaal en de connectiviteit alleen maar zou moeten verbeteren.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voorbestellingen zijn aan de gang voor deze nieuwe satelliet-internetdienst, die belooft breedbandsnelheden tot 300 Mbps te leveren aan iedereen ter wereld, waar ze zich ook bevinden. Op dit moment hebben pre-orders de overschreden 500.000 mark en er zijn ongeveer 90.000 gebruikers . Of het nu gaat om een ​​landelijke boerderij in Iowa of een afgelegen dorp in Canada, klanten melden sterk verbeterde internetsnelheden, waardoor hun vermogen om te streamen en online naar school te gaan al verandert. En Elon Musk streeft ernaar om Starlink ergens in 2021 een landelijke dienst te maken.

  • Beste wifi-routers om je netwerk te upgraden
  • Vind de beste mobiele hotspots

Omdat de service nog in bèta is, zijn er overal snelheidstests geweest. Maar gebruikers op het platteland van Montana en Canada hebben snelheden van meer dan 200 Mbps gemeld.

Na de pre-orders van Starlink kon Elon Musk de voorraad van SpaceX brengen taxatie tot $ 74 miljard, een stijging van 60% ten opzichte van augustus 2020. Het toont het vertrouwen van investeerders in Musk's satelliet-megaconstellatie. SpaceX blijft meer satellieten lanceren en de service bereikt al meer delen van de continentale VS, Canada en delen van Europa. We hebben nu een nog betere indicatie van hoe de uitrol verloopt, dankzij een nieuwe dekkingskaart.

Maar wat is Starlink? Hieronder vindt u een overzicht van dit project dat tot doel heeft iedereen ter wereld aangesloten te krijgen op snel internet.

De bètatests en pre-orders voor Starlink zijn al begonnen en Elon Musk hoopt deze zomer de bèta te verlaten. Helaas zijn bètakits beperkt tot mensen op basis van geolokaliteit en op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Dit is waarschijnlijk zodat de ingenieurs van Starlink niet alleen gebruikers in grote steden kunnen testen, maar ook in meer landelijke gebieden in de VS en de wereld. Gelukkig verzendt SpaceX snel satellietschotels, met 100K al verzonden . Hoewel sommige plaatsen bestellingen mogelijk niet laten bezorgen tot 2023 .

op basis van een indienen met de Federal Communications Commission (FCC), bevestigde Starlink dat het meer dan 10.000 klanten had als onderdeel van de Better Than Nothing bètatest. Het bedrijf heeft bevestigd dat er momenteel meer dan 500.000 pre-orders en ongeveer 90.000 gebruikers zijn. SpaceX, het commerciële raketbedrijf van Elon Musk, zal het voertuig zijn dat Starlink-satellieten in een lage baan om de aarde (LEO) brengt. SpaceX heeft al een $ 856 miljoen subsidie ​​van de Amerikaanse regering om breedbandtoegang tot het platteland van Amerika te helpen brengen.

Gezien de omvang van de VS is het voor internetbedrijven zelden financieel zinvol om kabel- of glasvezellijnen aan te leggen. Omdat Starlink draadloos is, biedt het een oplossing voor dit raadsel. Op het moment van publicatie zegt 24% van de Amerikanen op het platteland dat toegang tot breedband een probleem blijft Groot probleem .

batterijduur van pixel 4 xl

SpaceX heeft al meer dan 1.600 Starlink-satellieten gelanceerd - met nog eens 88 die omhoog gaan tijdens een 30 juni lancering . Hoewel dit een enorme prestatie is, zal deze satelliet-internetconstellatie in totaal nodig zijn om volledig operationeel te zijn 12.000 satellieten . Op dit moment produceert Starlink 120 satellieten per maand.

wanneer is de volgende ps5-drop

Afgezien van pre-orders en bètatests, volgens een ander FCC-aangifte , Starlink stelt dat 'met zijn huidige lanceringsfrequentie, SpaceX verwacht dat het voor het einde van 2020 commerciële diensten zal gaan aanbieden in het noorden van de Verenigde Staten en het zuiden van Canada, en vervolgens snel zal uitbreiden naar een bijna wereldwijde dekking van de bevolkte wereld in 2021'.

Zelfs dan kan het tot 2030 duren voordat alle 12.000 satellieten van Starlink volledig in een baan om de aarde zijn. En dat is nog niet eens het hele plaatje. Uiteindelijk heeft SpaceX plannen om dat totaal te brengen tot 42.000 . Al zal dat nog wel een paar decennia duren.

Zolang alles volgens plan verloopt, zou Starlink ergens dit jaar operationeel moeten zijn. Hoewel, volgens de pre-orderwebsite van Starlink, dekking voor sommige adressen pas medio tot eind 2021 beschikbaar zal zijn.

Wat de beschikbaarheid betreft, geeft Starlink prioriteit aan 'hoge breedtegraden', dat wil zeggen gebieden in het noorden van de aarde, zoals Canada en de bovenste delen van de Verenigde Staten. Hoewel, per snelheidstestgegevens van Ookla, meer van de centrale VS nu toegang krijgen, en met solide snelheden om op te starten. Uiteindelijk zal het doel zijn om Starlink verbonden te krijgen met alle delen van de wereld. In een tweeten , verduidelijkte Musk dat Starlink steden als Seattle als eerste zou raken en 'steeds dichter bij de evenaar zou komen'.

Dankzij een rapport van PCMag werkte de publicatie samen met snelheidstestplatform Ookla om precies te zien waar Starlink het meest wordt gebruikt.

(Afbeelding tegoed: PCMag)

Omdat Starlink satellietinternet is, kan de dekking per seconde verschillen. Met slechts iets meer dan duizend satellieten in een baan om de aarde, zullen sommige delen van de wereld een betere dekking hebben, afhankelijk van wanneer de internetconstellatie passeert. Er zijn een paar dekkingskaarten online beschikbaar die laten zien waar satellieten draaien, en vanaf dit bericht lijken er arrays van satellieten rond het noordwesten van de Verenigde Staten te zijn, evenals clusters in de buurt van Nieuw-Zeeland en Australië.

Interessant genoeg zijn er in de VS klanten in grote steden die Starlink willen proberen. Het is bijzonder aangezien deze klanten ook toegang hebben tot traditionele ISP's, die een hogere internetsnelheid kunnen bieden. Misschien zijn deze gebruikers grote Elon Musk-fans, of misschien hebben ze een hekel aan de grote internetproviders. Helaas dwingt de grote vraag in bepaalde gebieden de leveringen van Starlink tot eind 2022 en begin 2023. Deze vertragingen treffen Californië, Oregon en Washington, Louisiana, Maine, Minnesota, Oklahoma en Texas.

Op dit moment kan de mediane downloadsnelheid variëren van 64,51 Mbps (Madison County, Indiana) tot 168,30 Mbps (Morgan County, Alabama).

beste beveiliging voor Android-telefoons

Volgens Ookla , in vergelijking met kabel- of glasvezelinternet, blijft Starlink achter op de ping-afdeling. Starlink-latentie in de VS en Canada ziet pings tussen 31ms en 88ms.

Dat wil niet zeggen dat deze pings slecht zijn. Vaak, zelfs op vast internet, kunnen pings enorm variëren van 8 ms tot gemiddeld meer dan 40 ms. Maar Starlink is er op dit moment niet in geslaagd om die lage enkelcijferige pings te bereiken.

(Afbeelding tegoed: Ookla)

Starlink-voorbestellingen kosten momenteel $ 99 per maand. Maar de service vereist een hardwarevergoeding van $ 499. Dat omvat de kleine schotelantenne die in een huis of bedrijf kan worden opgesteld, evenals een router en voeding. Er zijn ook verzend- en administratiekosten van $ 50.

Voor iedereen die vooraf wil bestellen, is alles wat nodig is een terugbetaalbare aanbetaling van $ 99. De uitvoering van de bestelling kan tot zes maanden of langer duren.

Starlink-president Gwynne Shotwell bevestigde tijdens een paneldiscussie dat SpaceX op dit moment geen plannen had om gedifferentieerde prijzen in te voeren.

Ik denk niet dat we gedifferentieerde prijzen voor consumenten gaan doen. We gaan proberen het zo eenvoudig mogelijk en transparant mogelijk te houden, dus op dit moment zijn er geen plannen voor consumenten, zei Shotwell.

De reacties op de internetservice van Starlink waren overweldigend positief van de weinige klanten die service kregen. Ga naar de Starlink-subreddit , en je zult zien dat gebruikers afbeeldingen van hun nieuwe satellieten posten, met bijbehorende snelheidstests. In Missouri , melden gebruikers downloadsnelheden van 150 Mbps. Een andere gebruiker in Idaho uploadde 72 uur aan testresultaten en vond snelheden van gemiddeld 71 Mbps.

Een gebruiker in het VK zag een enorme sprong in internetsnelheid na het installeren van Starlink. Aaron Wilkes uit Kent ging van 1 Mbps naar 175 Mbps. Terwijl Wilkes meer betaalt voor Starlink, voelt hij dat de prijs is de moeite waard .

'Het vermogen om content zo snel te kunnen downloaden in vergelijking met onze standaard BT-lijn is geweldig,' zei Wilkes in een interview met het PA-persbureau.

Mega populair YouTube-kanaal Linus technische tips kon ook een Starlink-satellietsysteem aanschaffen. Ze waren in staat om vier 4K-video's tegelijk te streamen en met weinig problemen een spelletje Counter-Strike: Global Offensive te spelen.

En regisseur Jesse Senko, die op het platteland van Ontario, Canada woont, legt in de onderstaande video uit hoe Starlink zijn workflow enorm heeft verbeterd.

In tegenstelling tot andere satellietinternetproviders, beloven Starlink's LEO-satellieten breedbandsnelheden met lage latentie te bieden, waar u ook bent. Terwijl Starlink voor het eerst snelheden van 1 Gbps had, is dat doel sindsdien verhoogd naar 10 Gbps . Om dat in context te plaatsen, zouden gebruikers een 4K-film in minder dan 30 seconden kunnen downloaden. Starlink zou een grote zegen zijn voor mensen die in landelijke delen van de wereld wonen.

Uit analyse van snelheidstests door Ookla blijkt dat Starlink de afgelopen maanden grote snelheidswinsten heeft geboekt. De mediane downloadsnelheid is gestegen van 65,72 Mbps naar 97 Mbps. Eigenlijk kruipt Starlink naar een gemiddelde mediane breedbandsnelheid van 115,22 Mbps. De tweede been van het Starlink-netwerk zouden nog hogere snelheden moeten zien,

De latentie op Starlink is verrassend laag gezien het satellietinternet. Vroege bètatests tonen aan dat Starlink gemiddelden 34 milliseconden . Hoewel dat misschien niet zo snel is als vezels, die zo laag kunnen worden als 17ms , elke latentie van minder dan 40 ms is solide voor de meeste toepassingen. Bepaalde soorten online games, met name schiet- en vechtspellen, profiteren het meest van lage latentie. Maar sportgames of MOBA's werken goed op Starlink. Musk heeft toegelaten als zodanig, met als doel de pings onder de 20 ms te brengen.

beste schoonmaak-apps voor Android

Het spreekt voor zich dat Starlink absoluut andere satelliet-internetbedrijven zoals HughesNet en Viasat vernietigt. Beide bieden downloadsnelheden van een vijfde van Starlink met een latentie die tien keer hoger is.

Daarom is het geen verrassing dat OneWeb (voor de helft eigendom van de Britse overheid), Amazon's Project Kuiper , Boeing , Telesat , en de Russisch en Chinese regeringen plannen allemaal satelliet-internetconstellaties.

Toch is het een monumentale taak om een ​​project van deze omvang letterlijk van de grond te krijgen en winstgevend te maken. Terwijl de Russische en Chinese regeringen de dupe van de kosten kunnen dragen, nemen bedrijven als Starlink en Amazon aanzienlijke risico's. Eerdere satelliet-internetconstellaties zijn failliet gegaan.

Er is ook veel belangstelling voor wanneer een Starlink IPO live zou gaan. In een tweet antwoordde Musk dat er een beursgang gepland is, maar die zou komen nadat SpaceX een meer voorspelbare cashflow heeft. Voor Musk en Starlink is het doel op dit moment niet om failliet te gaan.

Het lijkt erop dat SpaceX een verzoek heeft ingediend bij de Federal Communications Commission om Starlink-satellietinternetservice naar vliegtuigen en schepen te brengen. In een brief aan de FCC door SpaceX-directeur satellietbeleid, overgenomen door: CNBC , stelt David Goldman: 'Deze aanvraag zou het algemeen belang dienen door een nieuwe klasse van op de grond gebaseerde componenten toe te staan ​​voor het satellietsysteem van SpaceX, dat het scala aan breedbandmogelijkheden zal uitbreiden dat beschikbaar is voor bewegende voertuigen in de Verenigde Staten en voor bewegende schepen en vliegtuigen over de hele wereld .'

Het bedrijf zou de installatie van voertuigen regelen via 'gekwalificeerde installateurs' en noemde de noodzaak van kwalitatief internet 'onderweg'.

SpaceX heeft ook een tweede aanvraag ingediend bij de FCC met betrekking tot een robuustere satellietschotel, een die bewegende omstandigheden of extremere klimaten aankan. Starlink-satellieten worden nu al uitgeschakeld in extreme hitte, waardoor gebruikers hun 'Dishys' water moeten geven zoals ze zouden bloemen.

Er is de kwestie van internettoegang die van land tot land verschilt. Sommige landen, zoals China, hebben een streng gecontroleerde internetinfrastructuur. Sites die in de VS goed te bekijken zijn, bevinden zich waarschijnlijk niet in China. Maar dit is satellietinternet, wat betekent dat het overal toegankelijk is. Het lijkt erop dat Starlink standaard de regels van het land waar je je bevindt zal volgen, 'wat het meest beperkend is'.

mobiele telefoon booster beoordelingen cnet

Dit is nu echter allemaal academisch. Vanwege de omvang van de Starlink-satellietterminal is dit momenteel niet mogelijk op auto's. Dat meldt Elon Musk in een tweet.

Aangezien breedbandbedrijven in veel gevallen geen rivalen hebben, zijn Starlink en andere satellietinternetconstellaties een welkome injectie van concurrentie. Belangrijker is dat de service regio's in staat stelt om verbinding te maken met breedbandsnelheden waar voorheen geen opties waren.

De Hoh Tribe, een Indiaanse stam in de staat West-Washington langs de Pacifische kust, zei bijvoorbeeld dat Starlink 'naar de 21e eeuw werd gekatapulteerd'. per de Nieuwsweek artikel twitterde de Hoh Tribe dat hogere internetsnelheden hielpen bij leren op afstand en toegang tot gezondheidszorg.

Dankzij het draadloze karakter van Starlink kan het elk deel van de wereld betreden, waardoor de behoefte aan kabels wordt ondermijnd. Door dit te doen, kunnen landelijke gebieden die nog steeds worden verwaarloosd, nu met breedbandsnelheden worden aangesloten. De kosten van $ 99 zijn nog steeds te hoog voor veel delen van de wereld, maar aangezien Starlink concurrentie van andere bedrijven zal krijgen, zullen de prijzen in de loop van de tijd waarschijnlijk dalen.

Elon Musk hoopt de Starlink-internetconstellatie ergens in 2022 te voltooien.

De beste NetGear Nighthawk AX8-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen10uur38minuten09droog NETGEAR Nighthawk 8-stream... Doos £ 189,99 Visie Korting NETGEAR Nighthawk AX4... Amazone Prime £ 459,98 £ 229,98 Visie Korting NETGEAR Nighthawk AX8... Amazone Prime £ 579,98 £ 408,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen