Stimuluscontrole 2 staat mogelijk weer aan - Witte Huis drijft pakket van $ 1,5 miljard aan

(Afbeelding tegoed: Getty Images)

beste luchtreiniger voor thuis 2020

Na weken van patstelling tussen de Democraten en ambtenaren van de Trump-regering die proberen het volgende stimuleringspakket samen te stellen, kunnen verdere onderhandelingen die zouden kunnen leiden tot stimuluscontrole 2 in het verschiet liggen.

Minister van Financiën Steven Mnuchin, die samen met stafchef Mark Meadows het Witte Huis in gesprekken heeft vertegenwoordigd, zei dinsdag (1 september) dat hij klaar zou zijn voor een ontmoeting met House Speaker Nancy Pelosi (D-Californië) en stelde zelfs een bereidheid voor om dichter bij het huidige voorstel van 2,2 biljoen dollar van de Democraten te komen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Tijdens een hoorzitting gehouden door de House Select Subcommissie over de Coronavirus-crisis, bracht Mnuchin een verhoging van de uitgaven voor stimuleringsmaatregelen naar $ 1,5 biljoen, volgens de Wall Street Journal .

Hij erkende ook dat alle partijen het momenteel eens zijn over de noodzaak van aanvullende federale werkloosheidsuitkeringen en stimuluscontrole 2. Na de hoorzitting spraken hij en Pelosi aan de telefoon.

Het Witte Huis 'gaf toe... in een poging om een ​​deal rond te krijgen', zei Mnuchin. 'Of het nu een biljoen of anderhalf biljoen is, nogmaals, laten we ons niet laten vangen op een getal.'

CNN meldt dat Pelosi na het telefoontje echter niet zo hoopvol was.

'Helaas maakte dit telefoontje duidelijk dat de Democraten en het Witte Huis nog steeds ernstige meningsverschillen hebben over de ernst van de situatie waarmee de werkende gezinnen in Amerika worden geconfronteerd', zei ze.

Het laatste contact tussen de Democraten en het Witte Huis was vorige week , toen Pelosi en Meadows telefonisch spraken. Na dat telefoontje is er geen vooruitgang geboekt.

ipad pro versus Microsoft Surface

Waar staan ​​wetgevers op stimuluscontrole 2?

Zowel het Huis als de Senaat hebben formele voorstellen gedaan voor extra stimuleringsmaatregelen, die elk een nieuwe ronde van rechtstreekse betalingen omvatten.

Het Huis keurde in mei de HEROES-wet van $ 3 biljoen goed, die $ 1.200 cheques plus uitgebreide uitkeringen voor afhankelijke personen zou sturen naar individuen en gezinnen die in aanmerking kwamen voor hulp op grond van de CARES-wet die in maart van kracht werd.

Het Republikeinse leiderschap van de Senaat heeft zijn eigen stimuleringspakket van $ 1 biljoen voorgesteld, de HEALS Act genaamd, dat vergelijkbare directe betalingen zou bieden, maar minder in federale werkloosheidshulp.

Maar de Senaat heeft niet over dat pakket gestemd, en het is niet duidelijk dat het zou slagen, aangezien sommige budgetbewuste senatoren van de GOP het naar verluidt te duur vinden. Wetgeving heeft over het algemeen 60 van de 100 stemmen nodig om door de Senaat te komen.

Tijdens de laatste gespreksronde medio augustus gaf Pelosi aan dat ze bereid zou zijn om het pakket terug te brengen tot $ 2,2 biljoen, terwijl het Witte Huis zei dat de omzet $ 1,2 biljoen was. Eerder deze week verhoogde het Witte Huis dat bedrag tot $ 1,3 biljoen. Dus het bedrag van Mnuchin van $ 1,5 biljoen kan een belangrijke doorbraak zijn.

Magere aantrekkingskracht

Ondertussen hebben groepen in beide kamers 'magere' rekeningen op de markt gebracht die minder zouden kosten en minder voordelen zouden bieden. Geen van beide voorstellen zou stimuluscontrole 2 bieden, en paradoxaal genoeg zijn beide partijen het erover eens dat dit een prioriteit is.

Pelosi en haar landgenoot in de Senaat, Minority Leader Chuck Schumer (D-New York), smachten naar een alomvattend wetsvoorstel dat lijkt op de HEROES Act. Geen van beiden heeft het magere wetsvoorstel van het Huis goedgekeurd.

Meerderheidsleider van de senaat, Mitch McConnell, had vastgehouden aan de HEALS Act, maar leek dinsdag plotseling het magere wetsvoorstel van de Senaat te steunen tijdens een telefonische vergadering op dinsdag met Mnuchin, Meadows en andere Republikeinen in de Senaat.

Beide magere rekeningen lijken grotendeels symbolisch, misschien bedoelden ze meer om stemmen te winnen bij de algemene verkiezingen van november dan om Amerikanen zinvolle verlichting te bieden.

bekijk windows 10 productcode
De beste bureaustoelen deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen03uur59minuten51droog Furmax Bureaustoel Middenrug... Amazone $ 54,99 Visie Bureaustoel voor kinderen Wayfair $ 79,99 Visie Korting HON Blootstelling Mesh Hoge Rug... Walmart $ 616 $ 323,84 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen