Super Mario Maker 2 Tips: hoe je levels bouwt als een professional

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Super Mario Maker 2 biedt bijna eindeloze mogelijkheden om de Mario-cursussen van je dromen te creëren, van klassieke side-scrolling ravotten die de NES-dagen oproepen tot escape rooms vol puzzels en zelfs kartraces. Het enorme aantal opties in Nintendo's uitstekende nieuwe level-creërende game kan echter overweldigend zijn, en er zijn tal van verborgen creatietools die de game niet expliciet noemt. Of je nu je eerste cursussen wilt maken of je vaardigheden voor het maken van levels naar nieuwe hoogten wilt brengen, hier zijn 13 essentiële tips voor het maken van coole dingen in Super Mario Maker 2.

Speel in handheld-modus (en gebruik een stylus)(Afbeelding tegoed: Nintendo)

De knopbedieningen van Super Mario Maker 2 voor de tv-modus werken prima na enige gewenning, maar er gaat niets boven de directheid en nauwkeurigheid van het kunnen schetsen van niveaus op het touchscreen van je Switch. Voor extra precisie raden we aan een goedkope stylus voor je Nintendo Switch te kopen, waardoor de game meer op zijn Wii U- en 3DS-incarnaties zal lijken.

starlink dekkingskaart 2021 usa

Verhaalmodus afspelen

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Het spelen van de verhaalmodus van Super Mario Maker 2 is een geweldige manier om inspiratie op te doen om je eigen levels te maken, aangezien elke door Nintendo gemaakte cursus meestal gebaseerd is op een specifieke monteur. Als je door de verhaalmodus komt, krijg je ook een handvol nieuwe onderdelen om te gebruiken in de creatiemodus, evenals enkele nieuwe outfitopties voor je Maker-avatar.

Pin je favoriete onderdelen

  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Standaard toont de bovenste balk van het creatiemenu van Super Mario Maker 2 je meest recent gebruikte creatieonderdelen voor gemakkelijke toegang. Maar als u zeker wilt weten dat een bepaald onderdeel dat menu nooit verlaat, houdt u het gewoon even ingedrukt om het op het scherm vast te pinnen.

Houd objecten ingedrukt voor meer opties

serie 5 Apple Watch-functies

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Super Mario Maker 2 biedt een heleboel verborgen creatie-onderdelen die kunnen worden onthuld met een snelle druk. Wanneer je een nieuw object, terreinstuk of vijand op het scherm laat vallen, houd het dan een seconde vast met je vinger of cursor -- vaker wel dan niet, zullen er nieuwe opties verschijnen om dat object te wijzigen. Als je bijvoorbeeld Bowser ingedrukt houdt, kun je hem extra groot maken en hem vleugels geven (een echte nachtmerrie), terwijl je door op buizen te drukken hun kleur en snelheid kunt veranderen. Blijf experimenteren en kijk wat je vindt!

Gebruik je sneltoetsen

Super Mario Maker 2 bevat een handvol sneltoetsen waarmee je extra efficiënt levels kunt bouwen en bewerken. Tik op de L-knop om uw gumtool te openen, druk eenmaal op ZL of ZR om de multigrab-tool te openen en tik een tweede keer op ZL of ZR om de kopieerfunctie te activeren.

Multigrab en kopiëren zijn vooral cruciale hulpmiddelen, omdat je grote delen van je level (zoals een reeks platforms of een ingewikkelde vijandelijke lay-out) in één klap kunt verplaatsen of kopiëren. Een fout gemaakt? Een snelle druk op de B-knop maakt je meest recente actie ongedaan.

Let op Mario's sprongtraject

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Een van de handigste functies van Super Mario Maker 2 is Mario's Trail (geactiveerd door het pixel Mario-pictogram aan de linkerkant van het scherm), waarmee je het bewegingstraject van je personage kunt zien tijdens je meest recente playtest. Deze tool is cruciaal om te zien waar Mario zal landen en maakt het gemakkelijker om platforms en objecten op de juiste manier te plaatsen voor nauwkeurige, bevredigende sprongen.

Nachtmodus ontgrendelen

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Wil je je levels een donkerdere, humeuriger tint geven? Laat een Angry Sun (te vinden in het vijandenmenu) op je level vallen, houd hem ingedrukt en selecteer de maan. Hiermee wordt de nachtmodus ontgrendeld, die niet alleen het uiterlijk van je level verandert, maar ook hoe bepaalde onderdelen zich gedragen. Houd er rekening mee dat als je de nachtmodus eenmaal hebt ontgrendeld, je deze op elk gewenst moment kunt wijzigen in het menu Cursusthema. Houd er ook rekening mee dat de nachtmodus niet beschikbaar is voor het Super Mario 3D World-thema.

Alleen water toevoegen

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Wil je wat water aan je level toevoegen voor extra afwisseling en uitdaging? Schakel eenvoudig over naar het Forest-thema voor elke spelstijl. U kunt op het bootpictogram aan de linkerkant van het scherm drukken om aan te passen hoe hoog u het water wilt laten stijgen. Houd er rekening mee dat de nachtmodus water giftig maakt en dat als je naar het kasteelthema overschakelt, water in lava verandert. Veel potentieel om hier sluw te worden!

welk snoer laadt de ps5-controller op

Als je niveau eenmaal groot is geworden, kan het een beetje lastig zijn om constant terug te scrollen naar het begin om het te testen of wijzigingen aan te brengen. Als u op het winkelwagenachtige pictogram onder aan het scherm tikt, kunt u snel naar het begin, het doel of ergens daar tussenin navigeren, en direct naar alle subgebieden springen die u hebt gemaakt. Je kunt deze tool ook gebruiken om de lengte van je level te verlengen.

Bouw rond een thema

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

Hoewel er niets mis mee is om het te vleugelen, helpt het om een ​​thema in gedachten te hebben wanneer je begint met het maken van een level. Misschien wil je een sluwe speedrun maken die in 20 seconden moet worden voltooid? Of misschien wil je een parcours bouwen waarmee 4 spelers kunnen racen met skelters in multiplayer? Wat dacht je van een Spider-Man-stijlniveau waarbij je dodelijke zwaaien moet uitvoeren? Persoonlijk vind ik dat als je met een basisidee het creatieproces ingaat, de creatieve sappen sneller stromen.

Ken het verschil tussen hard en wreed

Als je van plan bent iets toe te voegen aan de reeks zeer moeilijke levels van Super Mario Maker 2, heb je een grotere kans om op te vallen als je een harde maar eerlijke benadering kiest ten gunste van totale wreedheid. Dat betekent geen plotselinge doodvallen, verborgen plafonds of bijna onontkoombare vijanden die verschijnen zonder rijm of reden. Zelfs als je baan een dodelijke run is van ultraprecieze platformactie, is het gebruik van omgevingsaanwijzingen (zoals munten of blokken) om de speler te begeleiden en te waarschuwen voor inkomende gevaren een goede manier om de moeilijkste niveaus eerlijk te laten voelen.

Bekijk de tutorials

(Afbeelding tegoed: Nintendo)

wat is de beste sapcentrifuge?

De Maker Lessen in Yamamura's Dojo (toegankelijk vanuit het hoofdmenu) bevatten een uitgebreide reeks tips voor beginners, gevorderden en gevorderden, van het bouwen van basisprincipes tot hoe je je speler kunt begeleiden of je cursus een aparte sfeer kunt geven. Zorg ervoor dat je ze bekijkt als je een blokkade van de maker voelt, of als je gewoon je level-making naar een hoger niveau wilt tillen.

Deel levels met vrienden (en vraag om feedback!)

Je zult nooit weten hoe goed je niveau is totdat het in handen is van andere mensen. Wees niet bang om een ​​cursus te uploaden, zelfs als je denkt dat deze niet perfect is -- je kunt je cursuscodes naar vrienden sturen om feedback te verzamelen, en eventuele opmerkingen die je op je niveaus ontvangt in je Maker-dashboard bekijken. Hoe meer je creëert (en leert van wat anderen hebben gebouwd), hoe beter je wordt, dus blijf doorgaan!

De beste Super Mario Maker 2-deals van vandaag 14 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over02uurvijftigminuten49droog Nintendo Super Mario Maker 2... Adorama $ 34,99 Bekijk Deal Korting Super Mario Maker 2 -... Beste koop $ 59,99 $ 39,99 Bekijk Deal Korting Super Mario Maker 2 -... Walmart $ 59,99 $ 49,94 Bekijk Deal Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen