Surfshark VPN schakelt over op supersnel WireGuard-protocol

Krediet: Surfshark

Een van de beste VPN providers op de planeet, Surfshark, is de laatste in een lange rij van virtuele privénetwerkproviders geworden die het snelle en beknopte WireGuard-protocol adopteren.

Beschikbaar op alle grote platforms (Windows, Mac, iOS, Android en Linux), belooft de introductie van WireGuard de verbindingssnelheden te verhogen, auditing gemakkelijker te maken en de privacy en veiligheid voor de gebruiker te vergroten.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel het soms even kan duren voordat innovaties worden geaccepteerd in de informatiebeveiligingsgemeenschap, wint WireGuard al een tijdje aan populariteit. Dankzij de vroege acceptatie door enkele van de beste VPN-providers, zoals NordVPN en Mullvad, wordt het een gerespecteerd en vertrouwd protocol.

  • VPN instellen : onze uitgebreide gids voor alle apparaten
  • Hier leest u precies hoe u de regio op Netflix kunt wijzigen
De beste Surfshark-deals van vandaag +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Weergave Bij Surfhaai Surfhaai Surfshark 6 maanden $ 6.49/mnd Weergave Bij Surfhaai Surfhaai Surfshark 1 maand $ 12,95/mnd Weergave Bij Surfhaai

Waarom WireGuard?

Het gevestigde industriestandaard protocol OpenVPN is goed vertrouwd en wordt door bijna elke VPN-provider op de markt gebruikt.

Echter, met een gewicht van ongeveer 400.000 regels code, is OpenVPN opgeblazen en kan het lastig zijn om aan te werken. En kwetsbaarheden zijn moeilijker op te sporen en te verhelpen.

WireGuard komt echter uit op slechts 4.000 regels code. Dat maakt het gemakkelijk te beheren. Het is in de afgelopen drie jaar van de grond af geschreven, het is door en door modern en bevat geen legacy mazen of luie tijdelijke oplossingen.

Dat maakt WireGuard weer gemakkelijk om mee te werken en betekent voor de eindgebruiker snellere apps en verbindingen. Het is echter niet zonder gebreken, en veel VPN-providers beschouwen het nu pas als geschikt voor het beoogde doel.

Gaten van WireGuard dichten

De grootste kwetsbaarheid van WireGuard is het feit dat, hoewel het perfect forward secrecy toepast en pakketverlies in zijn handshakes minimaliseert, het de gebruiker hetzelfde statische IP-adres toewijst elke keer dat het verbinding maakt.

Hoewel het protocol in andere opzichten over het algemeen de rivaliserende OpenVPN- en IKEv2/IPsec-protocollen overtreft, is dit privacyprobleem een ​​belangrijk struikelblok voor de acceptatie van WireGuard.

Surfshark heeft dit echter zelf aangepakt door een dubbel netwerkadresvertaling (NAT)-systeem te implementeren. Dit zorgt ervoor dat gebruikers op elke verbinding een ander IP-adres krijgen, waardoor deze kwetsbaarheid effectief wordt geëlimineerd en, in De woorden van Surfshark , wat 'geen prikkel geeft om identificeerbare gegevens op een server op te slaan'.

Het vermijden van logs met gebruikersactiviteiten is een essentieel onderdeel van elke VPN die zijn zout waard is, en in combinatie met Surfshark's all-RAM-servernetwerk (wat betekent dat er geen informatie permanent op deze servers kan worden opgeslagen), is dit een effectieve manier om VPN-gebruikers de privacy en onvindbaarheid die ze waarschijnlijk wensen.

Wat dit betekent voor Surfshark

In de praktijk betekent de WireGuard-adoptie van Surfshark dat: goedkope VPN moet uitzonderlijke snelheden en snelle verbindingstijden leveren, plus verdere beveiliging voor zijn gebruikers.

Het is ook net op het nippertje aangenomen, aangezien de meeste van de best beoordeelde services WireGuard in de plooi nemen (Mozilla VPN gebruikt het als het enige protocol), of hun eigen protocollen ontwikkelen, zoals ExpressVPN's LightWay en Hotspot Shield's Catapult Hydra.

Vergelijk de prijzen van de beste algemene VPN's van vandaag EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Weergave NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Weergave +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Weergave Inclusief 2 maanden gratis Cybergeest CyberGhost 2 jaar $ 2,25/mnd Weergave EXCLUSIEF CYBERMAAND IPVanish IPVanish 2 jaar $ 2,92/mnd Weergave We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen